Προετοιμασία ενός νέου σπιτιού για οικιακό αυτοματισμό

Συζητήστε με τον ηλεκτρικό σας ανάδοχο για να σχεδιάσετε μελλοντικές ανάγκες αυτοματισμού

Παρόλο που οι περισσότεροι ενθουσιώδες εγκαταστήσουν το σπίτι αυτοματισμού σε υπάρχοντα σπίτια, πολλά νέα σπίτια κατασκευής είναι ενσύρματες για το σπίτι αυτοματισμού . Ένας μικρός προγραμματισμός κατά τη διάρκεια μιας νέας κατασκευής σπιτιού μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή επιπλέον εργασία κάτω από το δρόμο.

Ηλεκτρικές καλωδιώσεις

Ζητήστε από τον ηλεκτρικό εργολάβο σας να τρέξει ουδέτερα καλώδια σε όλα τα κιβώτια διασταύρωσης. Αν και οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι το κάνουν αυτό ως ζήτημα επαγγελματικής πρακτικής, κάνοντας την προτίμησή σας γνωστή εξασφαλίζει ότι θα έχετε πάντα ένα ουδέτερο καλώδιο διαθέσιμο. Για τις περισσότερες συσκευές αυτοματισμού οικιακών συσκευών ισχύος, απαιτούνται ουδέτερα καλώδια.

Ζητήστε κουτιά βαθιάς διασταύρωσης. Τα βαθύτερα κουτιά διακλάδωσης σας δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο εργασίας, φιλοξενούν πιο βαθιά μέσα στο τοίχο και γενικά κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Ο ηλεκτρικός εργολάβος σας πρέπει να εγκαταστήσει και να σύρμα επιπλέον κουτιά διασταυρώσεων. Εάν δεν έχετε για πρώτη φορά χρήση τους, απλά να τα καλύψετε με μια πρόσοψη. Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε επιπλέον κιβώτια διασταύρωσης κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής παρά να επιστρέψετε αργότερα και να το κάνετε.

Εγκαταστήστε τους σωλήνες

Εγκαταστήστε αγωγούς καλωδίων παντού που θα μπορούσατε να προβλέψετε από απόσταση την ανάγκη για καλώδια οποιουδήποτε είδους. Οι αγωγοί καλωδίων είναι ξεχωριστοί από τον ηλεκτρικό αγωγό και χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία καλωδίου ηχείου, καλωδίου βίντεο και καλωδίου δικτύου. Τοποθετήστε τους αγωγούς στους τοίχους ακόμα κι αν δεν προβλέπετε αμέσως τη χρήση τους.

Και πάλι, είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα κομμάτι του αγωγού κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρά να ψαρεύετε το καλώδιο του ηχείου μέσω ενός τείχους μετά την κατασκευή του σπιτιού. Τερματίστε τους αγωγούς σας σε κουτιά διακλάδωσης, καλύψτε με πλάκες και ξεχάστε τις μέχρι να τις χρειαστείτε. Εγκαταστήστε τουλάχιστον ένα κουτί και ένα κουτί διακλάδωσης στο επίπεδο των ματιών σε κάθε δωμάτιο για να φιλοξενήσετε έναν πίνακα αφής.

Καλύμματα ντουλαπιών

Δημιουργήστε μια μικρή ντουλάπα που βρίσκεται σε κεντρική θέση για την αποθήκευση πλαισίων patch, διανομέων και διακομιστών πολυμέσων. Βεβαιωθείτε ότι η ντουλάπα σας είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει ένα ράφι με επιπλέον χώρο για να μετακινηθείτε και να εγκαταστήσετε άφθονα καλώδια σε αυτό το δωμάτιο, επειδή μεγάλο μέρος της καλωδίωσης θα τερματιστεί εδώ.

Ηχεία

Ακόμα κι αν δεν εγκαταστήσετε αρχικά ένα σύστημα οικιακού ήχου σε όλο το σπίτι, θα πρέπει να το σχεδιάσετε στο μέλλον και να συνδέσετε όλα τα δωμάτια για οθόνες στην οροφή ή στο τοίχο. Σε κάποιο σημείο στο μέλλον, θα θελήσετε να προσθέσετε ολόκληρο τον οικιακό ήχο στο σπίτι σας.

Ένα Word Σχετικά με ασύρματα δίκτυα για οικιακό αυτοματισμό

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να πάτε όλα τα ασύρματα στο νέο σας σπίτι. Ασύρματη έχει ασφαλώς τη θέση της, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορη όσο οι ενσύρματες συνδέσεις. Αν προσδοκάτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές υψηλής κυκλοφορίας, όπως βίντεο ή streaming 4K ή Ultra HD, είστε καλύτερα με ενσύρματες συνδέσεις. Η καλωδίωση του νέου σπιτιού με την κατηγορία 5e ή το CAT 6 μελλοντικά αποδείχνει το σπίτι για τα επόμενα χρόνια.