Διακόπτες χρονοδιακόπτη για φωτισμό οικιακού αυτοματισμού

Ποτέ μην αφήνετε ένα φως να επιστρέψει τυχαία ξανά

Θέλετε να μάθετε γιατί το μηνιαίο σας ηλεκτρικό λογαριασμό είναι τόσο υψηλό; Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα φώτα και τις συσκευές που αφήνετε τυχαία. Εάν, για παράδειγμα, πληρώνετε ένα χαμηλό ποσοστό 0,10 δολάρια ΗΠΑ ανά κιλοβατώρα (οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας) και αφήνετε τυχαία έναν λαμπτήρα 100 Watt για 24 ώρες, θα σας κοστίσει 0,24 δολάρια στο επόμενο ηλεκτρικό λογαριασμό σας. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν πολλά χρήματα, αλλά λέτε ότι το κάνετε αυτό μία φορά κάθε λίγες μέρες (δέκα φορές το μήνα), τώρα σας κοστίζει 2,40 δολάρια. Αυτό αυξάνει γρήγορα.

Εξοικονομήστε χρήματα στον νόμο εξουσίας σας

Συνήθως, τα φώτα που απομένουν είναι αυτά που κανείς δεν μπορεί να δει, όπως η βεράντα, το υπόγειο ή το δωμάτιο πλυντηρίων. Όταν οι λάτρεις της αυτοματοποίησης στο σπίτι αποκαλύπτουν ένα πρόβλημα, αρχίζουν αμέσως να αναζητούν μια λύση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Οι χρονοδιακόπτες είναι μια σχετικά απλή και φθηνή λύση στο πρόβλημα της ξεχνώντας να σβήνουν τα φώτα. Σε μια εποχή που όλοι αναζητούν τρόπους να γίνουν πράσινοι, οι διακόπτες χρονοδιακόπτη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πράσινου αυτοματισμού .

Προϊόντα διακοπτών χρονοδιακόπτη

Οι χρονοδιακόπτες είναι απλοί στην ιδέα. μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, η λυχνία σβήνει. Πόσο συχνά πηγαίνετε στο υπόγειο και ξεχνάτε να σβήνετε το φως όταν επιστρέφετε στον επάνω όροφο; Μια καλύτερη ερώτηση: Πόσο συχνά κάνουν τα παιδιά σας αυτό; Ένας διακόπτης χρονοδιακόπτη απενεργοποιεί αυτόματα το φορτίο του μετά από μια προκαθορισμένη ώρα. Ο χρόνος εξαρτάται από τον διακόπτη και τις επιλογές του. Μερικοί διακόπτες έχουν έναν προκαθορισμένο χρόνο (15 λεπτά είναι σύνηθες) ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την καθυστέρηση πριν κλείσει ο χρονοδιακόπτης.

Ενώ οι διακόπτες χρονοδιακόπτη είναι σχετικά συνηθισμένοι και διατίθενται από διάφορους κατασκευαστές, αυτοί που λειτουργούν με ένα σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα χρονομέτρησης αυτοματισμού ήταν το INSTEON SwitchLinc Timer (2476ST) από το Smarthome, το οποίο έκτοτε έχει διακοπεί. Ένας δημοφιλής εναλλακτικός διακόπτης (που δεν είναι συμβατός με INSTEON ή άλλα περιβάλλοντα οικιακής αυτοματοποίησης), ωστόσο, είναι ο διακόπτης χρονοδιακόπτη Leviton Countdown.