Μπορείτε να λάβετε τους Χάρτες Google για iOS 6;

Γιατί εξαφανίστηκαν οι Χάρτες Google από το iOS 6

Όταν οι χρήστες αναβαθμίσουν τις συσκευές iOS στις iOS 6 ή όταν οι πελάτες αγόρασαν νέες συσκευές όπως το iPhone 5 που είχε προεγκατεστημένο το iOS 6, χαιρετίστηκε από μια σημαντική αλλαγή: την παλιά εφαρμογή Χαρτών, η οποία ήταν μέρος του iOS από την αρχή, είχε φύγει. Αυτή η εφαρμογή Χαρτών βασίστηκε στους Χάρτες Google. Αντικαταστάθηκε από μια νέα εφαρμογή Χαρτών που δημιουργήθηκε από την Apple, χρησιμοποιώντας δεδομένα από διάφορες πηγές που δεν προέρχονται από την Google. Η νέα εφαρμογή Χάρτες στο iOS 6 έλαβε σημαντική κριτική για να είναι ελλιπής, εσφαλμένη και buggy. Αυτή η κατάσταση πολλών ανθρώπων αναρωτιόταν: μπορούν να πάρουν την παλιά εφαρμογή Google Maps πίσω στο iPhone τους;

Εφαρμογή Χαρτών Google για iPhone

Από τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​αυτόνομη εφαρμογή των Χαρτών Google έγινε διαθέσιμη δωρεάν για λήψη στο App Store για όλους τους χρήστες του iPhone. Μπορείτε να κάνετε λήψη στο iTunes εδώ.

Γιατί εξαφανίστηκαν οι Χάρτες Google από το iOS 6

Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα αυτό - είτε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Χάρτες που υποστηρίζεται από την Google στο iOS 5, δεν είναι καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις αναβαθμίσετε το iOS 6, το οποίο απέσυρε την έκδοση της εφαρμογής, δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (ουσιαστικά είναι λίγο πιο περίπλοκο, όπως θα δούμε αργότερα σε αυτό το άρθρο).

Γιατί η Apple επέλεξε να μην συνεχίσει με την έκδοση του Google Maps δεν είναι σαφής? καμία εταιρεία δεν έκανε δημόσια δήλωση για το τι συνέβη. Υπάρχουν δύο θεωρίες που εξηγούν την αλλαγή. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες είχαν σύμβαση για τη συμπερίληψη των υπηρεσιών της Google στους Χάρτες που έληξαν και δεν επέλεξαν ή δεν μπόρεσαν να την ανανεώσουν. Το άλλο υποστηρίζει ότι η κατάργηση της Google από το iPhone ήταν μέρος της συνεχιζόμενης μάχης της Apple με την Google για την κυριαρχία των smartphone. Όποια και αν ήταν αλήθεια, οι χρήστες που ήθελαν τα δεδομένα της Google στην εφαρμογή Χάρτες τους δεν είχαν τύχη με το iOS 6.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του iOS 6 δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους Χάρτες Google; Οχι!

Χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google με το Safari στο iOS 6

Οι χρήστες του iOS μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τους Χάρτες Google μέσω άλλης εφαρμογής: Safari . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Safari μπορεί να φορτώσει τους Χάρτες Google και να προσφέρει όλες τις δυνατότητές του μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού, όπως και η χρήση του ιστότοπου σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ή συσκευή.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς τοποθετήστε το Safari στο maps.google.com και θα μπορείτε να βρείτε διευθύνσεις και να λαμβάνετε οδηγίες για αυτούς, όπως ακριβώς κάνατε πριν από την αναβάθμιση στο iOS 6 ή τη νέα συσκευή σας.

Για να γίνει αυτή η διαδικασία λίγο πιο γρήγορα, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ένα WebClip για τους Χάρτες Google. Οι WebClips είναι συντομεύσεις που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη της συσκευής iOS, οι οποίες με ένα πάτημα ανοίγουν το Safari και φορτώνουν την ιστοσελίδα που θέλετε. Μάθετε πώς να κάνετε ένα WebClip εδώ .

Δεν είναι τόσο καλό όσο μια εφαρμογή, αλλά είναι ένα σταθερό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το ένα μειονέκτημα είναι ότι άλλες εφαρμογές που ενσωματώνουν με την εφαρμογή Χάρτες πρέπει να χρησιμοποιούν τη Apple. δεν μπορείτε να τους ρυθμίσετε να φορτώνουν τον ιστότοπο του Google Maps.

Άλλες εφαρμογές Χαρτών για iOS 6

Οι Χάρτες της Apple και οι Χάρτες Google δεν είναι οι μόνες επιλογές για τη λήψη οδηγιών και πληροφοριών τοποθεσίας στο iOS. Όπως συμβαίνει με όλα όσα χρειάζεται να κάνετε για το iOS, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Ελέγξτε έξω τον οδηγό του gadgets.com για τη συλλογή του GPS από τις εξαιρετικές εφαρμογές GPS για το iPhone για μερικές προτάσεις.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε το iOS 6 χωρίς να χάσετε τους Χάρτες Google;

Είτε αναβαθμίζετε την υπάρχουσα συσκευή σας στο iOS 6, είτε παίρνετε μια νέα συσκευή που συνοδεύει το iOS 6 σε αυτήν, δεν υπάρχει τρόπος να διατηρείτε τους Χάρτες Google. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή για να επιλέξετε ορισμένες εφαρμογές που ανήκουν στο iOS 6, αλλά όχι και άλλες. Πρόκειται για μια πρόταση για όλα ή τίποτα, οπότε αν αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για εσάς, πρέπει να περιμένετε έως ότου η Apple βελτιώσει τη νέα εφαρμογή Χάρτες για να αναβαθμίσει το λογισμικό ή τη συσκευή σας.

Μπορείτε να κάνετε downgrade από το iOS 6 για να πάρετε πίσω τους Χάρτες Google;

Η επίσημη απάντηση από την Apple είναι όχι. Η πραγματική απάντηση, όμως, είναι ότι, εάν είστε αρκετά τεχνικά καταλαβαίνω και έχετε κάνει κάποια βήματα πριν από την αναβάθμιση, μπορείτε. Αυτή η συμβουλή ισχύει μόνο για συσκευές που έτρεξαν το iOS 5 και έχουν αναβαθμιστεί. Εκείνοι που είχαν προεγκατεστημένο iOS 6, όπως το iPhone 5 , δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Είναι τεχνικά δυνατό να υποβαθμιστεί σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS - σε αυτή την περίπτωση, πίσω στο iOS 5.1.1 - και να πάρετε πίσω την προηγούμενη εφαρμογή Χάρτες. Αλλά δεν είναι εύκολο. Κάνοντας αυτό απαιτεί το αρχείο .ipsw (το πλήρες αντίγραφο iOS) για την έκδοση του iOS στο οποίο θέλετε να υποβαθμίσετε. Αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Το πιο περίπλοκο κομμάτι, όμως, είναι ότι χρειάζεστε και αυτό που λέγεται "SHSH blobs" για την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε διακόψει τη λειτουργία της συσκευής σας iOS, ενδέχεται να έχετε αυτές για την παλαιότερη έκδοση του iOS που θέλετε. Εάν δεν τους έχετε, όμως, έχετε τύχη.

Με το να είναι τόσο περίπλοκο, δεν συνιστώ να επιχειρήσει κανείς κάτι τέτοιο, εκτός από τους τεχνικώς προχωρημένους, και εκείνους που θέλουν να βλάψουν τις συσκευές τους. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, ελέγξτε το iJailbreak.

Η κατώτατη γραμμή

Πού λοιπόν αφήνουν τους χρήστες του iOS 6 απογοητευμένοι με την εφαρμογή iOS 6 της Apple Maps ; Λίγο κολλήσει, δυστυχώς. Αλλά για τους χρήστες iPhone που έχουν αναβαθμίσει το λειτουργικό τους σύστημα πέρα ​​από το iOS 6, έχετε τύχη. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή Χάρτες Google !