Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αυξημένη Πραγματικότητα στο iPhone

Η ενισχυμένη πραγματικότητα δεν έχει το ίδιο είδος δημοσιότητας με την εικονική πραγματικότητα, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι μια πολύ ευρύτερα χρησιμοποιούμενη και πολύ πιο μεταβαλλόμενη τεχνολογία τεχνολογία. Και, σε αντίθεση με την VR, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επαυξημένη πραγματικότητα σήμερα χωρίς να αγοράσετε εξαρτήματα.

Τι είναι η Αυξημένη Πραγματικότητα;

Η Augmented Reality, ή η AR, είναι μια τεχνολογία που επικαλύπτει ψηφιακές πληροφορίες στον πραγματικό κόσμο, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones και άλλες συσκευές. Σε γενικές γραμμές, οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπουν στους χρήστες να "βλέπουν" τις κάμερες στις συσκευές τους και στη συνέχεια να προσθέτουν τα δεδομένα που παρέχονται από την εφαρμογή και το Internet στην εικόνα που εμφανίζεται.

Πιθανώς το πιο διάσημο παράδειγμα ενισχυμένης πραγματικότητας είναι το Pokemon Go. Συμβαίνει επίσης να είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας της τεχνολογίας.

Με το Pokemon Go , ανοίγετε την εφαρμογή και στη συνέχεια τοποθετείτε το smartphone σας σε κάτι. Η εφαρμογή εμφανίζει αυτό που βλέπετε μέσω της κάμερας του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, αν υπάρχει ένα Pokemon κοντά, ο ψηφιακός χαρακτήρας φαίνεται να υπάρχει στον πραγματικό κόσμο.

Ένα άλλο χρήσιμο παράδειγμα είναι η εφαρμογή Vivino, η οποία σας βοηθά να παρακολουθείτε τα κρασιά που πίνετε. Με την επαυξημένη πραγματικότητα, κρατάτε λίστα κρασιών ενός εστιατορίου για τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας για να "δείτε". Η εφαρμογή αναγνωρίζει κάθε κρασί του καταλόγου και επικαλύπτει τη μέση βαθμολογία αυτού του κρασιού στη λίστα για να σας βοηθήσει να κάνετε μια καλή επιλογή.

Επειδή η AR συνεργάζεται με υπάρχοντα smartphones και επειδή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε πολύ πιο φυσιολογικά στην καθημερινή ζωή και δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα ακουστικό που σας κόβει από τον κόσμο, όπως με το VR, πολλοί παρατηρητές προβλέπουν ότι η επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιείται ευρέως και ενδεχομένως αλλάζοντας τον τρόπο που κάνουμε πολλά πράγματα.

Τι χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε την Αυξημένη Πραγματικότητα στο iPhone ή το iPad

Σε αντίθεση με την εικονική πραγματικότητα , η οποία απαιτεί υλικό μαζί με εφαρμογές, σχεδόν ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαυξημένη πραγματικότητα στο iPhone. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια εφαρμογή που προσφέρει επαυξημένη πραγματικότητα. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν άλλες λειτουργίες, όπως το GPS ή το Wi-Fi, αλλά εάν έχετε ένα τηλέφωνο που μπορεί να εκτελεί εφαρμογές, έχετε και αυτές τις λειτουργίες.

Από την κυκλοφορία του iOS 11 , σχεδόν όλα τα πρόσφατα iPhones έχουν ενισχυμένη υποστήριξη για την πραγματικότητα στο επίπεδο OS. Αυτό οφείλεται στο πλαίσιο ARKit, το οποίο η Apple δημιούργησε για να βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργούν πιο εύκολα εφαρμογές AR. Χάρη στα iOS 11 και ARKit, σημειώθηκε έκρηξη εφαρμογών AR.

Αν είστε πραγματικά στην τεχνολογία, υπάρχουν επίσης ορισμένα παιχνίδια και άλλα gadgets που διαθέτουν χαρακτηριστικά AR .

Αξιοσημείωτες εφαρμογές Augmented Reality για iPhone και iPad

Αν θέλετε να ελέγξετε την επαυξημένη πραγματικότητα στο iPhone σήμερα, εδώ είναι μερικές εξαιρετικές εφαρμογές για να δείτε:

Το Μέλλον της Αυξημένης Πραγματικότητας στο iPhone

Ακόμα πιο δροσερό από τα χαρακτηριστικά AR που είναι ενσωματωμένα στο iOS 11 και το υλικό που τα υποστηρίζει στο iPhone X , υπάρχουν φήμες ότι η Apple εργάζεται σε γυαλιά με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά αύξησης της πραγματικότητας. Αυτά θα ήταν όπως το Google Glass ή Snap Spectacles που χρησιμοποιούνται για λήψη φωτογραφιών στο Snapchat-αλλά συνδεδεμένο στο iPhone σας. Οι εφαρμογές στο iPhone σας θα τροφοδοτούν τα δεδομένα στα γυαλιά και τα δεδομένα θα εμφανίζονται στο φακό των γυαλιών όπου μόνο ο χρήστης μπορεί να τα δει.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν αυτά τα γυαλιά είναι πάντα απελευθερωμένα και, αν είναι, εάν είναι επιτυχία. Το Google Glass, για παράδειγμα, ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτυχία και δεν παράγεται πλέον. Αλλά η Apple έχει ένα ιστορικό της καθιστώντας την τεχνολογία μοντέρνα και ενσωματωμένη στην καθημερινή μας ζωή. Εάν οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να παράγει γυαλιά AR που χρησιμοποιούνται ευρέως, η Apple είναι ίσως η μία.