Χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone SE

Παρουσιάστηκε: 21 Μαρτίου 2016
Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2016
Διακοπεί: n / a, εξακολουθεί να πωλείται

Ιστορικά, η Apple κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα iPhone της μία φορά το χρόνο, συχνά το φθινόπωρο. Αυτό άλλαξε με την κυκλοφορία του iPhone SE. Αλλά το πρόγραμμα απελευθέρωσης δεν είναι η μόνη μεγάλη αλλαγή. Μετά από δύο γενιές μεγαλύτερων τηλεφώνων - οι σειρές 6 και 6S (και συνεχίζονται με τη σειρά 7) έχουν οθόνες 4,7 ιντσών ή μεγαλύτερες - η SE φέρνει μια οθόνη 4 ιντσών πίσω στη σειρά νέων μοντέλων iPhone.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να σκεφτείτε το iPhone SE ως ένα iPhone 6s στο σώμα ενός 5S. Αυτό δεν είναι εντελώς ακριβές, όπως θα δούμε, αλλά σας φέρνει στη σωστή νοοτροπία.

Γιατί η Apple απελευθερώνει το iPhone SE

Η κυκλοφορία ενός νέου iPhone 4 ιντσών το 2016 αποτελεί έκπληξη μετά από δύο χρόνια μεγαλύτερων τηλεφώνων και τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων μοντέλων 4 ιντσών. Η εισαγωγή της SE από την Apple φαίνεται να προέρχεται από δύο σημαντικούς παράγοντες:

  1. Αναδυόμενες αγορές - Η Apple βλέπει τεράστιες ευκαιρίες για να κερδίσει νέους πελάτες σε πληθυσμιακές αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα, αλλά τα μεγαλύτερα και ακριβότερα τηλέφωνα έχουν περιορισμένο κοινό εκεί. Προσφέροντας ένα ισχυρό, μικρότερο και οικονομικότερο τηλέφωνο, ελπίζει να συλλάβει περισσότερους πελάτες σε αυτές τις περιοχές.
  2. Slow 6 / 6S Upgrades - Στην τελευταία τηλεφωνική συνδιάσκεψη της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook αποκάλυψε ότι το 60% των κατόχων iPhone δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στη σειρά 6 ή 6S της σειράς iPhone. Θεωρείται ότι ορισμένες από αυτές τις απροθυμία οδηγούνται από τους ανθρώπους που προτιμούν μια οθόνη 4 ιντσών. Η Apple ελπίζει ότι η SE θα ζητήσει από αυτούς τους χρήστες να αναβαθμιστούν.

Χαρακτηριστικά υλικού του iPhone SE

Βασικές λειτουργίες υλικού του iPhone SE περιλαμβάνουν:

Οθόνη

Κάμερες

Κάμερα πίσω

Κάμερα που βλέπει προς τον χρήστη

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Χρωματιστά

Μέγεθος και Βάρος

Χαρακτηριστικά λογισμικού iPhone SE

Το iPhone SE υποστηρίζει όλες τις κοινές λειτουργίες λογισμικού που είναι διαθέσιμες σε όλα τα υπάρχοντα iPhones, όπως FaceTime, iMessage, κλήσεις Wi-Fi κ.λπ., και προσθέτει:

Χωρητικότητα και Τιμή

32GB - 399 δολάρια
128GB - $ 499

Διαθεσιμότητα

Το iPhone SE ενημερώθηκε στις αρχές του 2017 με υψηλότερες δυνατότητες αποθήκευσης (χωρίς αύξηση των τιμών) και είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην Apple και σε όλα τα καταστήματα μεταφορών.