Κορυφαία Παιχνίδια με Ρολο-Παιχνίδια στο Μαζικό Παιχνίδι

01 από 05

World of Warcraft

Κόσμος του WarCraft. © Blizzard Entertainment

Αρχική Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Νοεμβρίου 2004
Προγραμματιστής: Blizzard Entertainment
Εκδότης: Blizzard Entertainment
Θέμα: Φαντασία
Βαθμολογία: T για Teen

Το World of WarCraft είναι το τέταρτο παιχνίδι στο franchise WarCraft και έχει συνεχή ανάπτυξη για περισσότερα από δέκα χρόνια με την πρώτη κυκλοφορία του τον Νοέμβριο του 2004. Η αρχική κυκλοφορία πραγματοποιείται στον κόσμο του Azeroth λίγα μόλις χρόνια μετά τα γεγονότα WarCraft III: Ο κατεψυγμένος θρόνος. Από την κυκλοφορία του, το παιχνίδι έχει γίνει το πιο δημοφιλές MMORPG και έχει εγγραφεί ποτέ με περισσότερους από 5 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο παιχνίδι, οι παίκτες ελέγχουν έναν χαρακτήρα από την προοπτική του πρώτου ή του τρίτου προσώπου και αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο των παιχνιδιών, ολοκληρώνοντας αναζητήσεις, αλληλεπιδρώντας με άλλους χαρακτήρες και καταπολεμώντας όλα τα είδη τέρατα από το σύμπαν WarCraft. Το παιχνίδι έχει πολλές διαφορετικές σφαίρες ή διακομιστές στους οποίους μπορούν να παίξουν οι παίκτες, καθένα από τα οποία έχει το δικό του αντίγραφο του παιχνιδιού κόσμου που είναι βασικά ανεξάρτητο το ένα από το άλλο. Οι σφαίρες περιλαμβάνουν μια λειτουργία PvE ή παίκτη έναντι περιβάλλοντος, όπου οι παίκτες ολοκληρώνουν αναζητήσεις και παλεύουν ενάντια στους ελεγχόμενους από την AI χαρακτήρες. PvP ή παίκτη σε σχέση με τον παίκτη, όπου οι παίκτες όχι μόνο πρέπει να αγωνιστούν με τέρατα στον κόσμο του παιχνιδιού αλλά και με άλλους παίκτες χαρακτήρες. και δύο παραλλαγές στο PvE και το PvP όπου οι παίκτες πρέπει να παίζουν ρόλο.

Οι συχνές ενημερώσεις και οι επεκτάσεις του World of Warcraft από τότε που ξεκίνησε τον βοήθησαν να διατηρήσει τη δημοτικότητά του για περισσότερα από δέκα χρόνια και το κάνει ακόμα το καλύτερο διαθέσιμο MMORPG . Έχουν κυκλοφορήσει έξι επεκτάσεις οι οποίες έχουν ενημερώσει σχεδόν κάθε πτυχή του παιχνιδιού από το gameplay έως τα γραφικά και πολλά άλλα. Οι επεκτάσεις περιλαμβάνουν το The Burning Crusade (2007), ο οργή του βασιλιά Lich (2008), ο κατακλυσμός (2010), ο Mist of Pandaria (2012), οι Warlords of Draenor (2014) και η λεγεώνα (2015).

02 του 05

Guild Wars 2

Guild Wars 2 Στιγμιότυπο οθόνης. © NCSoft

Αρχική Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2012
Προγραμματιστής: ArenaNet
Εκδότης: NC Soft
Θέμα: Φαντασία

Το Guild Wars 2 είναι ένα βασισμένο σε φαντασία μαζικά multiplayer online παιχνίδι ρόλων που έχει τεθεί στη λέξη Tyria. Το παιχνίδι διαθέτει μια κάπως μοναδική πτυχή, σύμφωνα με την οποία η ιστορία του παιχνιδιού προσαρμόζεται με βάση τις ενέργειες των χαρακτήρων του παίκτη. Σε αυτό, οι παίκτες θα δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα βασισμένο σε έναν από τους πέντε αγώνες και οκτώ τάξεις χαρακτήρων ή επαγγέλματα. Στην πρωταγωνιστική ιστορία του παιχνιδιού, οι παίκτες του τόξου έχουν την εντολή να επανασυναρμολογήσουν το άκρο του Destiny's, μια ομάδα τυχοδιωκτών που βοήθησαν να νικήσουμε έναν κηραιότερο δράκο. Το παιχνίδι λαμβάνει συνεχόμενες ενημερώσεις κάθε δύο εβδομάδες ή και έτσι και εισάγει νέα στοιχεία ιστορίας, ανταμοιβές, αντικείμενα, όπλα και πολλά άλλα. Το παιχνίδι δεν έχει παραδοσιακές επεκτάσεις όπως το World of WarCraft αλλά προσθέτει εποχές Living Stories που μπορούν να συγκριθούν με τις επεκτάσεις του WoW. Το Guild Wars 2 κυκλοφόρησε προς πώληση σε καταστήματα λιανικής πώλησης αλλά δεν απαιτεί συνδρομή. Το παιχνίδι έγινε πρόσφατα ελεύθερο για λήψη, ωστόσο η δωρεάν έκδοση δεν περιέχει τόσο μεγάλη λειτουργικότητα όσο η πλήρης έκδοση λιανικής πώλησης.

03 του 05

Star Wars: Η Παλιά Δημοκρατία

Star Wars Η εικόνα της παλιάς Δημοκρατίας. © LucasArts

Αρχική Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου 2011
Προγραμματιστής: BioWare
Εκδότης: LucasArts
Θέμα: Sci-Fi, Σύμπαν Star Wars

Star Wars: Η Παλιά Δημοκρατία είναι ένα μαζικά παιχνίδι με πολλούς παίκτες σε απευθείας σύνδεση που διαδραματίζεται στο σύμπαν των Star Wars, όπου οι παίκτες δημιουργούν έναν χαρακτήρα και ενώνουν μία από τις δύο ομάδες της Γαλαξιακής Δημοκρατίας ή της Αυτοκρατορίας Sith καθώς και επιλέγοντας μεταξύ της ελαφριάς και της σκοτεινής πλευράς της δύναμης μέσα σε κάθε φατρία. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2011 και απέκτησε γρήγορα μια τεράστια βάση συνδρομής μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία, η οποία στη συνέχεια έπεσε τελικά οδηγώντας στη μετάβαση από ένα συνδρομητικό μοντέλο σε ένα μοντέλο ελεύθερης αναπαραγωγής . Το παιχνίδι παραμένει ελεύθερο να παίξει μέχρι σήμερα.

Η ιστορία των Star Wars Η Παλαιά Δημοκρατία αλλάζει συνεχώς όπως πολλά από τα MMORPG που παρατίθενται εδώ, αλλά έχει οριστεί περίπου 300 χρόνια μετά από τα γεγονότα στο παιχνίδι δράσης ρόλερ Star Wars: Ιππότες της σειράς Old Republic που είναι χιλιάδες χρόνια μετά τις ταινίες . Υπάρχουν οκτώ διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες μπορούν να βασιστούν οι παίκτες και πάνω από 10 διαφορετικά είδη ή αγώνες που μπορούν να αναπαραχθούν. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης περιβάλλοντα / διακομιστές PvE και PvP για να παίξει και περιλαμβάνει όλους τους τύπους διαφορετικών χαρακτηριστικών όπως μαχητική μάχη και διαστημική μάχη, σύντροφοι, αλληλεπιδράσεις με παίκτες και χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες και πολλά άλλα.

Η Παλαιά Δημοκρατία έχει επίσης δει πέντε πακέτα επέκτασης που κυκλοφόρησαν από την αρχική εκτόξευση, συμπεριλαμβανομένου του Rise of the Hutt Cartel, του Galactic Starfighter, των Galactic Strongholds, της Shadow of Revan και των Ιπποτών της Πτώσης Αυτοκρατορίας. Κάθε επέκταση προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο, νέα κεφάλαια, ενημερώσεις παιχνιδιών, νέα στοιχεία και πολλά άλλα.

04 του 05

WildStar

Screenshot WildStar. © NCSOFT

Ημερομηνία αρχικής κυκλοφορίας: 3 Ιουνίου 2014
Προγραμματιστής: Carbine Studios
Εκδότης: NCSoft
Θέμα: Fantasy / Sci-Fi Το WildStar είναι ένα sci-fi based MMORPG που κυκλοφόρησε το 2014 και έκτοτε κυκλοφόρησε ως ελεύθερο για να παίξει. Το παιχνίδι βρίσκεται σε έναν πλανήτη που ονομάζεται Nexus όπου δύο κύριες φατρίες καταπολεμούν τον έλεγχο, την κυριαρχία και τους εξόριστους. Οι παίκτες δημιουργούν χαρακτήρες από έξι διαφορετικές κατηγορίες χαρακτήρων και δύο διαφορετικές φυλές. Το καπάκι στάθμης χαρακτήρων έχει οριστεί στο επίπεδο 50 με το gameplay συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων αναζητήσεων και της μάχης PvE και PvP.

05 του 05

Ρήγμα

Rift Screenshot. © Trion Worlds

Αρχική Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2011
Προγραμματιστής: Trion Worlds
Εκδότης: Trion Worlds
Θέμα: Φαντασία

Το Rift είναι μια φαντασίωση που βασίζεται ελεύθερα για να παίξει σε απευθείας σύνδεση σε απευθείας σύνδεση παιχνίδι ρόλων, όπου στοιχειώδη αεροπλάνα της ύπαρξης έχουν προκαλέσει ρήξεις στη γη της Telara. Οι παίκτες θα ελέγξουν έναν χαρακτήρα από μια από τις δύο ομάδες: Οι Guardians ή το Defiant επιλέγοντας από μία από τις τέσσερις κατηγορίες χαρακτήρων Cleric, Mage, Rogue και Warrior και μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω από περισσότερες από δώδεκα υποκατηγορίες. Έχουν κυκλοφορήσει δύο πακέτα επέκτασης για το Rift, το Storm Region το 2012 και το Nightmare Tide το 2014. Και οι δύο επεκτάσεις προσθέτουν νέο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων αποστολών προσθήκης και νέων ζωνών. Το παιχνίδι ξεκίνησε ως βάση συνδρομής αλλά μετατράπηκε σε δωρεάν για παιχνίδι το 2013.