Κατανόηση της Cerulean και πώς γίνεται

Το δροσερό cerulean και οι πράσινες αποχρώσεις δημιουργούν μια παρήγορη παλέτα χρωμάτων

Περιγράφεται ως μπλε του ουρανού, cerulean αντιπροσωπεύει πολλές αποχρώσεις του μπλε ουρανού, μερικές φορές με έναν υπαινιγμό πράσινο. - Χρώματα και έγχρωμα χρώματα της Jacci Howard Bear

Το 1999, η Pantone ονόμασε το απαλό cerulean το χρώμα της νέας χιλιετίας. Η εταιρία το περιέγραψε ως "το χρώμα του ουρανού σε μια γαλήνια, κρυστάλλινη μέρα" και στο τέλος του αιώνα το θεωρούσε εξαιρετική επιλογή για τους σχεδιαστές που δούλευαν σε αγωνιστικές και υψηλής τεχνολογίας ώρες . Το μπλε χρώμα είναι ένα παγκόσμιο αγαπημένο με μαζική έκκληση. Το ήρεμο, unisex χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν.

Τα χρώματα που προσδιορίζονται ως κυανό γαλάζιο περιλαμβάνουν το μεσαίο μπλε της γαλάζιας κεραμικής χρωστικής, το λαμπερό κεραμωτό χρώμα των κραγιόν Crayola και το γαλάζιο χρώμα Pantone που ονομάζεται cerulean. Οι ελαφριές και μεσαίες αποχρώσεις του τυρκουάζ με κάποιο πράσινο θεωρούνται cerulean.

Η έννοια του κερανού χρώματος

Το Cerulean blue είναι ένα καταπραϋντικό, χαλαρωτικό χρώμα που προκαλεί συναισθήματα ειρήνης και εμπιστοσύνης. Μερικά από τα μικτά χαρακτηριστικά των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων του τιρκουάζ μπορούν να αποδοθούν στο cerulean, συμπεριλαμβανομένης της θηλυκότητας και μιας σχέσης με την αμερικανική νοτιοδυτική. Χρησιμοποιήστε μπλε γαλάζιο όταν θέλετε να συμβολίζετε έναν καθαρό, μπλε ουρανό.

Χρήση χρώματος Cerulean σε αρχεία σχεδίασης

Το Cerulean είναι ένα δροσερό χρώμα . Εάν το σχέδιό σας είναι πολύ δροσερό - πολύ χαλαρωτικό - θερμαίνετε τα πράγματα χρησιμοποιώντας ένα ζεστό χρώμα όπως κόκκινο ή πορτοκαλί ως έμφαση. Συνδυάστε γαλάζιο, κεραμιδιακές αποχρώσεις με πράσινες χλοοτάπητες για μια παρηγορητική παλέτα που επικαλείται τη φύση.

Όταν επιλέγετε χρώματα για ένα σχέδιο σχεδίασης που θα εκτυπωθεί με μελάνι σε χαρτί, χρησιμοποιήστε εκδόσεις CMYK του cerulean στο λογισμικό διάταξης σελίδας σας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Εάν εργάζεστε σε ένα σχέδιο που θα προβληθεί σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε ποσοστά χρωμάτων RGB. Χρησιμοποιήστε κωδικούς Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Μια επιλογή κεραμιδιών περιλαμβάνει:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στο Cerulean

Μερικές φορές ένα στερεό έγχρωμο μελάνι, αντί για ένα μίγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή όταν εργάζεστε με σχέδια που θα τυπωθούν σε χαρτί. Το σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα σημειακού χρώματος μεταξύ των εμπορικών εκτυπωτών. Εδώ είναι τα καλύτερα χρώματα Pantone που ταιριάζουν με τα χρώματα του cerulean που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.