Τι είναι το Venmo και είναι ασφαλές στη χρήση;

Μια ματιά στην δημοφιλής εφαρμογή πληρωμής για κινητά

"Απλά Venmo μου." Έχετε ακούσει τη φράση; Αν όχι, πιθανότατα θα το ακούσετε σύντομα. Ιδρύθηκε το 2009, το Venmo είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταφέρουν εύκολα τα χρήματα μεταξύ φίλων και οικογενειών, αντί να ανοίγουν τα πορτοφόλια τους και να τραβούν μετρητά. Δεν ήταν μέχρι το 2014, όμως, όταν το Android Pay και η Apple Pay έκανε το ντεμπούτο, ότι η βιομηχανία κινητών πληρωμών άρχισε να απογειώνεται. Στην πραγματικότητα, ο eMarketer προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα υπάρχουν μέχρι και 50 εκατομμύρια χρήστες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Θα μπορούσατε να είστε επόμενοι.

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου μπορούν να αναφέρονται σε τρία πράγματα: πληρωμή στο μητρώο μέσω του smartphone σας. χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για την πραγματοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο ή σε άλλη εφαρμογή και την αποδοχή ή την αποστολή χρημάτων σε μια εφαρμογή πληρωμής. Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει Android ή Apple Pay για να κάνετε μια αγορά σε έναν λιανοπωλητή, για παράδειγμα, ή να μεταφέρετε τα χρήματα μίσθωσης σε έναν συγκάτοικο ή το μερίδιό σας στην καρτέλα του εστιατορίου σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας χρησιμοποιώντας το Venmo. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή πληρωμής για κινητά όπως η Venmo, οι φίλοι σας πιθανώς είναι και αργά ή γρήγορα θα σας στείλουν ένα αίτημα ή μια πληρωμή. Κατεβάστε την εφαρμογή και θα πάρετε τα χρήματά σας. (Η αντίσταση είναι μάταιη!)

Το Venmo είναι σίγουρα βολικό και προσφέρει τυπική ασφάλεια στον κλάδο, αλλά, όπως και κάθε εφαρμογή ή λογισμικό που ασχολείται με τη χρηματοδότηση, δεν είναι αδιαπέραστο από απάτες.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Venmo;

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Venmo με δύο διαφορετικούς τρόπους:

Παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Venmo περιλαμβάνουν:

Ό, τι και αν χρησιμοποιείτε το Venmo, ξεκινήστε συνδέοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή τη χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα και στη συνέχεια μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε γρήγορα πληρωμές προς ή από οποιονδήποτε γνωρίζετε ποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να στείλετε πληρωμές και αιτήσεις σε μη χρήστες, οι οποίοι στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε. Θα ενημερωθείτε μόλις εγγραφούν, αλλά βεβαίως, εάν δεν το κάνουν, θα πρέπει να συλλέξετε ή να στείλετε τα χρήματα με διαφορετικό τρόπο. (Το να είσαι πρώιμος υιοθετών δεν είναι εύκολο.)

Κατά την πρώτη εγγραφή σας, το όριο αποστολής σας είναι $ 299,99. Μόλις επιβεβαιώσετε με επιτυχία την ταυτότητά σας παρέχοντας τα τελευταία τέσσερα ψηφία του SSN, τον ταχυδρομικό κώδικα και την ημερομηνία γέννησής σας, θα μπορείτε να στείλετε έως και 2.999.99 δολάρια την εβδομάδα. Το Venmo είναι δωρεάν εάν στέλνετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τη χρεωστική σας κάρτα ή το υπόλοιπο Venmo. Εάν στέλνετε χρήματα χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα, το Venmo χρεώνει μια χρέωση 3%. Δεν υπάρχουν τέλη για να λάβετε χρήματα ή να χρησιμοποιήσετε το Venmo για να κάνετε αγορές σε εφαρμογές.

Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Venmo σχεδόν όπως θέλετε: να πληρώσετε έναν φίλο για δείπνο, να στείλετε στο συγκάτοικό σας το μερίδιό σας στο καλωδιακό λογαριασμό ή να ζητήσετε πληρωμές από φίλους ή οικογένεια για κοινή μίσθωση Airbnb ή HomeAway. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Venmo μόνο με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Παρόλο που η PayPal κατέχει την εταιρεία, δεν προσφέρει την ίδια προστασία αγοράς. Έτσι, εάν πουλάτε κάτι στο Craigslist ή στο eBay (ή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα πώλησης) σε κάποιον που δεν γνωρίσατε ποτέ, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε το Venmo για τη συναλλαγή. Προσέξτε στο PayPal, στο Πορτοφόλι Google ή σε άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν προστασία από απάτες και μπορούν να σας βοηθήσουν σε περιπτώσεις μη πληρωμής. Θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα στην επόμενη ενότητα.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το λογαριασμό Venmo σε εφαρμογές συνεργατών, όπως Delivery.com και White Castle. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Venmo για να πληρώσετε για τις αγορές που χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές, και ακόμη και τους λογαριασμούς διάρθρωσης για ναύλο ταξί, φαγητό ή άλλα κοινά έξοδα. Οι επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας μπορούν να προσθέσουν το Venmo ως επιλογή πληρωμής στο ταμείο, όπως και μπορείτε να πληρώσετε ήδη με το Android Pay, το Apple Pay, το Πορτοφόλι Google και το PayPal, πέρα ​​από την εισαγωγή μιας πιστωτικής κάρτας.

Η Venmo έχει επίσης μια πλευρά κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η οποία είναι προαιρετική. Μπορείτε να κάνετε δημόσια την αγορά σας, να την μεταδώσετε στο δίκτυό σας φίλων Venmo, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να τους αρέσουν και να τους σχολιάσουν. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Venmo χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook, το οποίο σας επιτρέπει να βρείτε φίλους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα πληρωμών για κινητά. Συνιστούμε πάντα να είστε προσεκτικοί σχετικά με το μερίδιο σας στα κοινωνικά μέσα, ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικά και μεγάλες αγορές. Παρόμοια με το πώς η μετάδοση των σχεδίων διακοπών σας θα μπορούσε να προσκαλέσει διαρρήκτες, το ίδιο μπορεί να καυχηθεί για την αγορά μιας ολοκαίνουργιας τηλεόρασης ή φανταχτερού ποδηλάτου.

Κίνδυνοι χρήσης Venmo για κινητές πληρωμές

Το Venmo χρησιμοποιεί αυτόματα έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή από μια νέα συσκευή, η οποία βοηθά στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων συνδέσεων στο λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν κωδικό PIN για επιπλέον ασφάλεια. Ενώ είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη επιλογή και να συνδέσετε το Venmo με τη χρεωστική σας κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αυτό σημαίνει επίσης ότι αν κερδίζετε scammed, τα χρήματα έρχονται από το λογαριασμό σας σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεσή του με μια πιστωτική κάρτα όχι μόνο σας αγοράζει χρόνο αλλά μπορεί να προσφέρει προστασία από δόλιες χρεώσεις. Η δωρεάν επιλογή δεν είναι πάντα η καλύτερη.

Υπάρχουν φυσικά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση του Venmo, συμπεριλαμβανομένων:

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τους πρώτους τρεις κινδύνους: Μην μιλάτε σε ξένους. Δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε το Venmo μόνο με ανθρώπους που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Η λήψη χρημάτων από τους ξένους μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο με λίγους τρόπους. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρήστες μπορούν να αντιστρέψουν τις συναλλαγές στο Venmo. Οι ανατροπές μπορούν να συμβούν για έναν εντελώς αθώο λόγο. ίσως ο χρήστης έστειλε πληρωμή σε λάθος χρήστη ή έστειλε λάθος ποσό. Ωστόσο, ένας απατεώνας θα μπορούσε να υποβάλει ψευδή αξίωση με τον Venmo ή να χρησιμοποιήσει μια κλεμμένη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την υποστήριξη της πληρωμής. Μόλις η τράπεζα ανακαλύψει την απάτη, θα μπορούσατε να υποβάλετε μια αντιστροφή χρέωσης.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ενώ λαμβάνετε πληρωμές για Venmo φαίνεται να είναι στιγμιαία? χρειάζονται λίγες μέρες για επεξεργασία. Στην ουσία, ο Venmo σας δανείζει προσωρινά το υπόλοιπο μέχρι η τράπεζα να εκκαθαρίσει τη συναλλαγή. Είναι παρόμοιο με όταν καταθέτετε μια επιταγή, ακόμα κι αν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματα αμέσως, δεν διαγράφεται για λίγες μέρες. Εάν η επιταγή αναπηδά, η τράπεζά σας θα αφαιρέσει τα χρήματα από το λογαριασμό σας, ακόμα κι αν είναι ημέρες ή εβδομάδες αργότερα.

Ένας τρόπος που ένας απατεώνας μπορεί να επωφεληθεί από αυτή την καθυστέρηση είναι προσφέροντας να πληρώσει για κάτι που πουλάτε στο Craigslist, ας πούμε, χρησιμοποιώντας το Venmo. Στη συνέχεια, θα σας στείλουν πληρωμή και μόλις λάβουν τα αγαθά, θα το ακυρώσουν και θα εξαφανιστούν. Σε αντίθεση με την PayPal, τη μητρική της εταιρεία, η Venmo δεν προσφέρει προστασία αγοραστών ή πωλητών. Εν ολίγοις, μην χρησιμοποιείτε Venmo με τους ξένους. κολλήστε με μια πλατφόρμα που προστατεύει από την απάτη όπως αυτή. Και ακόμα κι αν γνωρίζετε το πρόσωπο που ασχολείστε, βεβαιωθείτε ότι είναι κάποιος σε εσάς στον οποίο θα θέλατε να δανείσετε χρήματα ή ακίνητα.

Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή από ψευδείς συναλλαγές, αλλάξτε τον κωδικό σας τακτικά και μην χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για άλλο λογαριασμό. Προσθέστε έναν κωδικό PIN στον λογαριασμό σας επίσης και ελέγξτε τις συναλλαγές σας όσο προσεκτικά θα είχατε μια δήλωση τραπεζικής ή πιστωτικής κάρτας. Αναφέρετε αμέσως τις περιπτώσεις απάτης στο Venmo και στον συνδεδεμένο τραπεζικό ή πιστωτικό σας λογαριασμό. Η εφαρμογή όλων αυτών των πρακτικών θα κρατήσει τον λογαριασμό σας και τα χρήματά σας ασφαλή.