Όλοι οι λογαριασμοί Cryptocoin και τα έξυπνα συμβόλαια

Bitcoin και cryptocurrency μπορεί να είναι σύγχυση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι

Οι κρυπτοκίνες, ή οι cryptocurrencies, είναι μια νέα μορφή ψηφιακού νομίσματος που τροφοδοτείται από ένα είδος τεχνολογίας που ονομάζεται blockchain. Το Bitcoin είναι ένα παράδειγμα κρυπτογράφησης. Ethereum, Ripple , Litecoin και Monero είναι μερικά άλλα που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Αυτή η νέα τεχνολογία έχει δει την άφιξη μιας σειράς νέων λέξεων και φράσεων που πολλοί δεν θα είχαν ακούσει ούτε πριν από μια δεκαετία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια σύγχυση στους νέους καταναλωτές που επιθυμούν να μπουν στον συναρπαστικό κόσμο της κρυπτογράφησης.

Δύο από αυτές τις νέες κρυπτογραφικές φράσεις προκαλούν τη μεγαλύτερη σύγχυση στους λογαριασμούς κρυπτοκίνης και στις έξυπνες συμβάσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Λογαριασμοί Cryptocoin δεν υπάρχουν πραγματικά

Επειδή η κρυπτοεγχειρητικότητα συνήθως μιλάει ως νέα τεχνολογία, είναι κατανοητό για όσους είναι νέοι σε αυτήν να πιστεύουν ότι πρέπει να εγγραφούν για λογαριασμό κρυπτοκοΐνης με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι πρέπει να εγγραφούν στο Facebook και στο Twitter πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες.

Στην πραγματικότητα όμως, όλες οι κρυπτοκίνες είναι απλώς μια μορφή νομίσματος και δεν έχουν άμεσο σύστημα λογαριασμών συνδεδεμένο με αυτούς . Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε δολάρια για να στείλετε και να λάβετε δολάρια. Δεν χρειάζεστε λογαριασμό Bitcoin για να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin.

Όταν οι περιστασιακοί χρήστες κρυπτογράφησης αναφέρουν έναν λογαριασμό κρυπτοκοΐνης, θα μπορούσαν να αναφέρουν (εσφαλμένα) ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης ή μια υπηρεσία τρίτου μέρους που διαχειρίζεται το Bitcoin και άλλες κρυπτοκίνες.

Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτογράφησης;

Ένα πορτοφόλι είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που περιέχει τα ιδιωτικά κλειδιά που παρέχουν πρόσβαση σε κεφάλαια κρυπτογράφησης στις αντίστοιχες μπλοκ αλυσίδες τους.

Χωρίς πορτοφόλι, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κρυπτογράφηση.

Οι περισσότερες από τις εφαρμογές κρυπτογράφησης smartphone που βλέπετε στα iTunes ή τα καταστήματα του Google Play είναι τα πορτοφόλια λογισμικού για τη συγκράτηση, τη λήψη και την κρυπτογράφηση λογαριασμών. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε πορτοφόλια λογισμικού στον υπολογιστή σας , όπως το Πορτοφόλι Exodus .

Οι πραγματικές φυσικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και χρήση cryptocoins ονομάζονται πορτοφόλια υλικού και αυτά έχουν τα πορτοφόλια λογισμικού σε αυτά, αλλά χρησιμοποιούν τα φυσικά κλειδιά ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Τι είναι οι δημοφιλείς υπηρεσίες λογαριασμού κρυπτοκοίνης;

Οι δημοφιλείς υπηρεσίες , όπως το Coinbase και το CoinJar, δουλεύουν ως τράπεζες κρυπτογράφησης. Επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς (υπηρεσίες που δεν κρυπτοκοίνης) στους ιστοτόπους τους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά, το εμπόριο και την αποστολή Bitcoin, Litecoin, Ethereum και άλλων κρυπτοσυχνοτήτων.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές είναι υπηρεσίες τρίτων μερών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Οι κρυπτοκίνες είναι παρόμοιες με τα κανονικά χρήματα, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα αποκτήσουν και μερικοί είναι πιο αξιόπιστοι από άλλους.

Τι είναι μια έξυπνη σύμβαση;

Μια έξυπνη σύμβαση είναι απλώς ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για την αυτόματη επαλήθευση, επεξεργασία ή διαπραγμάτευση ενός συγκεκριμένου συνόλου συνθηκών κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής σε ένα blockchain. Είναι κάπως συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί από αμφότερα τα μέρη και είναι σε θέση να επαληθευτούν από το ίδιο το blockchain χωρίς τη συμμετοχή τρίτων ή των αρχών.

Λόγω της φύσης της τεχνολογίας blockchain, η επεξεργασία πληροφοριών μέσω έξυπνης σύμβασης θα πρέπει, θεωρητικά, να είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη από την παραδοσιακή μέθοδο αποστολής αρχείων σε απευθείας σύνδεση ή φυσικής αναμετάδοσης προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να γίνουν λάθη καθώς τα δεδομένα επεξεργάζονται στιγμιαία και το ίδιο το blockchain μπορεί να ελέγξει αμέσως για ακρίβεια.

Όχι, όμως, όλες οι κρυπτοσυχνότητες υποστηρίζουν έξυπνες συμβάσεις. Το Bitcoin, το οποίο είναι εύκολα το πιο διάσημο κρυπτογράφηση, δεν χρησιμοποιεί καθόλου έξυπνα συμβόλαια, ενώ πολλά άλλα όπως το Ethereum. Στην πραγματικότητα, οι έξυπνες συμβάσεις είναι ένας από τους λόγους που η Ethereum έχει συγκεντρώσει τόσο μεγάλη προσοχή μεταξύ προγραμματιστών και προγραμματιστών.

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι μια τεχνολογία που μπορεί να προστεθεί σε κρυπτοκίνες από τους προγραμματιστές του νομίσματος, παρόλο που ένα κέρμα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα έξυπνο συμβόλαιο σήμερα, θα μπορούσε στο μέλλον.

Οι πιθανές περιπτώσεις χρήσης για έξυπνες συμβάσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση πλειστηριασμών και επενδύσεων, τον προγραμματισμό πληρωμών, τη διαχείριση δεδομένων και το crowdfunding.

Τα Έξυπνα Συμβόλαια είναι Σημαντικά;

Οι έξυπνες συμβάσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τους πολυάριθμους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βελτιώσουν μια ποικιλία βιομηχανιών, αλλά για τους περιστασιακούς χρήστες κρυπτογράφησης που απλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις κρυπτοκίνες τους για να πάνε για ψώνια ή να κρατήσουν ως επένδυση , δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ. Εξαρτάται πραγματικά από το ποιος είστε και πώς χρησιμοποιείτε την κρυπτογράφηση σας.