Τι σημαίνει το GSM;

Ορισμός GSM (Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών)

Το GSM (προφέρεται gee-ess-em ) είναι το πιο δημοφιλές πρότυπο κινητού τηλεφώνου και χρησιμοποιείται διεθνώς, οπότε πιθανότατα έχετε ακούσει για αυτό στο πλαίσιο των τηλεφώνων GSM και των δικτύων GSM, ειδικά σε σύγκριση με το CDMA .

Το GSM ήταν αρχικά για το Groupe Spécial Mobile, αλλά τώρα σημαίνει Global System for Mobile communications.

Σύμφωνα με την Ένωση GSM (GSMA), η οποία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της παγκόσμιας βιομηχανίας κινητών επικοινωνιών, είναι κατά προσέγγιση ότι το 80% του κόσμου χρησιμοποιεί τεχνολογία GSM κατά την πραγματοποίηση ασύρματων κλήσεων.

Ποια δίκτυα είναι GSM;

Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση μόνο μερικών φορέων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν GSM ή CDMA:

GSM:

Το UnlockedShop διαθέτει μια πιο ολοκληρωμένη λίστα δικτύων GSM στις ΗΠΑ.

CDMA:

GSM vs CDMA

Για πρακτικούς και καθημερινούς σκοπούς, το GSM προσφέρει στους χρήστες ευρύτερες δυνατότητες διεθνούς περιαγωγής από άλλες τεχνολογίες δικτύων των ΗΠΑ και μπορεί να επιτρέψει σε ένα κινητό τηλέφωνο να είναι ένα "τηλέφωνο παγκοσμίως". Επιπλέον, υποστηρίζονται τα πράγματα όπως η εύκολη εναλλαγή τηλεφώνων και η χρήση δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Δίκτυα GSM αλλά όχι CDMA.

Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας GSM έχουν συμβάσεις περιαγωγής με άλλους φορείς GSM και συνήθως καλύπτουν τις αγροτικές περιοχές πληρέστερα από τους ανταγωνιζόμενους μεταφορείς CDMA και συχνά χωρίς τέλη περιαγωγής .

Το GSM έχει επίσης το πλεονέκτημα της εύκολης εναλλαγής καρτών SIM . Τα τηλέφωνα GSM χρησιμοποιούν την κάρτα SIM για να αποθηκεύσουν τις πληροφορίες (του συνδρομητή σας), όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας και άλλα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι είστε στην πραγματικότητα συνδρομητής του φορέα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε την κάρτα SIM σε οποιοδήποτε τηλέφωνο GSM για να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε στο δίκτυο με όλες τις προηγούμενες πληροφορίες συνδρομής (όπως τον αριθμό σας) για να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, κείμενα κ.λπ.

Ωστόσο, με τα τηλέφωνα CDMA, η κάρτα SIM δεν αποθηκεύει τέτοιες πληροφορίες. Η ταυτότητά σας είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο CDMA και όχι με το τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι η εναλλαγή καρτών SIM CDMA δεν "ενεργοποιεί" τη συσκευή με τον ίδιο τρόπο. Αντίθετα, χρειάζεστε έγκριση από τον μεταφορέα για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε / να εναλλάξετε συσκευές.

Για παράδειγμα, αν είστε χρήστης της T-Mobile, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο AT & T στο δίκτυο T-Mobile (ή αντίστροφα), εφόσον τοποθετήσετε την κάρτα SIM του T-Mobile στη συσκευή AT & T. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν το τηλέφωνο GSM σας είναι σπασμένο ή θέλετε να δοκιμάσετε το τηλέφωνο ενός φίλου.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτό ισχύει μόνο για τηλέφωνα GSM στο δίκτυο GSM. Το CDMA δεν είναι το ίδιο.

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε κατά τη σύγκριση του CDMA και του GSM είναι ότι όλα τα δίκτυα GSM υποστηρίζουν την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ενώ χρησιμοποιούν δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε έξω και για ένα τηλεφώνημα, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το χάρτη πλοήγησης ή περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται στα περισσότερα δίκτυα CDMA.

Δείτε την εξήγηση για το CDMA για κάποιες άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αυτών των προτύπων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GSM

Η προέλευση του GSM μπορεί να ανιχνευθεί από το 1982, όταν το ευρωπαϊκό συνέδριο ταχυδρομικών και τηλεπικοινωνιακών διοικήσεων (CEPT) δημιούργησε το Groupe Spécial Mobile (GSM) για το σχεδιασμό μιας πανευρωπαϊκής κινητής τεχνολογίας.

Το GSM δεν άρχισε να χρησιμοποιείται εμπορικά μέχρι το 1991, όπου κατασκευάστηκε με την τεχνολογία TDMA .

Το GSM παρέχει τυπικές λειτουργίες όπως κρυπτογράφηση τηλεφωνικών κλήσεων, δικτύωση δεδομένων, αναγνώριση καλούντος, προώθηση κλήσεων, αναμονή κλήσης, SMS και τηλεδιάσκεψη.

Αυτή η τεχνολογία κινητού τηλεφώνου λειτουργεί στη ζώνη των 1900 MHz στις ΗΠΑ και στη ζώνη 900 MHz στην Ευρώπη και την Ασία. Τα δεδομένα συμπιέζονται και ψηφιοποιούνται και στη συνέχεια αποστέλλονται μέσω ενός καναλιού με δύο άλλα ρεύματα δεδομένων, το καθένα χρησιμοποιώντας τη δική του υποδοχή.