Γλωσσάριο κινητού τηλεφώνου: Τι είναι το GSM εναντίον EDGE εναντίον CDMA εναντίον TDMA;

Μάθετε τις διαφορές μεταξύ των κυριότερων προτύπων κινητής τηλεφωνίας

Ενώ η επιλογή του σωστού σχεδίου υπηρεσίας κινητού τηλεφώνου στο φορέα επιλογής σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, έτσι είναι η επιλογή του σωστού φορέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κατά πρώτο λόγο. Ο τύπος της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ο φορέας κάνει τη διαφορά όταν αγοράζετε ένα κινητό τηλέφωνο.

Αυτό το άρθρο ξεδιπλώνει τις διαφορές μεταξύ των προτύπων τεχνολογίας κινητού τηλεφώνου GSM , EDGE , CDMA και TDMA .

GSM vs CDMA

Για χρόνια, οι δύο κύριοι τύποι τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας - CDMA και GSM - ήταν ασυμβίβαστοι ανταγωνιστές. Αυτή η ασυμβατότητα είναι ο λόγος που πολλά τηλέφωνα AT & T δεν θα λειτουργούν με την υπηρεσία Verizon και αντίστροφα.

Η επίδραση της τεχνολογίας δικτύου στην ποιότητα

Η ποιότητα της τηλεφωνικής υπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο παροχέας. Η ποιότητα εξαρτάται από το ίδιο το δίκτυο και από τον τρόπο με τον οποίο ο πάροχος το διαμορφώνει. Υπάρχουν καλά και όχι τόσο καλά δίκτυα με τεχνολογία GSM και CDMA. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα ποιότητας με μικρότερα δίκτυα παρά με τα μεγάλα.

Τι για Ξεκλειδωμένα Τηλέφωνα;

Από το 2015, όλοι οι μεταφορείς των ΗΠΑ έχουν υποχρεωθεί να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνα των πελατών τους αφού εκπληρώσουν τη σύμβασή τους. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να έχετε το τηλέφωνό σας ξεκλειδωμένο ή να αγοράσετε ένα νέο ξεκλείδωτο τηλέφωνο , είναι είτε τηλέφωνο GSM είτε CDMA στην καρδιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με συμβατούς παροχείς υπηρεσιών. Ωστόσο, έχοντας ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο σας δίνει ένα ευρύτερο φάσμα παρόχων υπηρεσιών για να επιλέξετε από. Δεν περιορίζεστε σε ένα μόνο.

01 από 04

Τι είναι το GSM;

από την Liz Scully / Getty Images

Το GSM (Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών) είναι η πιο διαδεδομένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, δημοφιλής τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας T-Mobile και AT & T, μαζί με πολλούς μικρότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιούν το GSM για τα δίκτυά τους.

Το GSM είναι η πιο δημοφιλής κυψελοειδής τεχνολογία στις ΗΠΑ, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη σε άλλες χώρες. Η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία έχουν περισσότερους χρήστες τηλεφώνων GSM από τις ΗΠΑ. Είναι κοινό για τα δίκτυα GSM να έχουν ρυθμίσεις περιαγωγής με ξένες χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα τηλέφωνα GSM είναι καλές επιλογές για ταξιδιώτες στο εξωτερικό. Περισσότερο "

02 από 04

Τι είναι το EDGE;

JGI / Tom Grill / Getty Images

Το EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) είναι τρεις φορές πιο γρήγορο από το GSM και βασίζεται στο GSM. Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μέσα ροής σε κινητές συσκευές. Η AT & T και η T-Mobile διαθέτουν δίκτυα EDGE.

Άλλα ονόματα για την τεχνολογία EDGE περιλαμβάνουν το Enhanced GPRS (EGPRS), το IMT Single Carrier (IMT-SC) και τα βελτιωμένα ποσοστά δεδομένων για την παγκόσμια εξέλιξη. Περισσότερο "

03 του 04

Τι είναι το CDMA;

Martin Barraud / Getty Images

Το CDMA (Πολλαπλή Πρόσβαση με Κώδικα ) ανταγωνίζεται το GSM. Η Sprint, η Virgin Mobile και η Verizon Wireless χρησιμοποιούν το πρότυπο τεχνολογίας CDMA στις ΗΠΑ, όπως άλλοι μικρότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Όταν τα δίκτυα 3G CDMA, γνωστά και ως δίκτυα "Evolution Data Optimized" ή "EV-DO", κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, δεν μπορούσαν να μεταδώσουν δεδομένα και να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα φωνητικές κλήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως με κυψελωτούς παρόχους με δίκτυο 4G LTE, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Περισσότερο "

04 του 04

Τι είναι το TDMA;

dalton00 / Getty Images

Η TDMA (Πολλαπλή Πρόσβαση Χρόνου Διαίρεσης), η οποία προηγείται του πιο εξελιγμένου προτύπου τεχνολογίας GSM, έχει ενσωματωθεί στο GSM. Το TDMA, το οποίο ήταν ένα σύστημα 2G, δεν χρησιμοποιείται πλέον από τους μεγάλους φορείς κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ. Περισσότερο "