Τι είναι το SAR; Ορισμός του SAR: Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου

Ορισμός:

Με μια σειρά από μελέτες και στις δύο πλευρές του φραγμού ακτινοβολίας κυττάρων που συχνά αφήνουν τους καταναλωτές μπερδεμένους, υπάρχει ένα πρότυπο που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το επίπεδο ακτινοβολίας που ελέγχεται από την κυβέρνηση του κινητού σας τηλεφώνου. Ονομάζεται SAR.

Το SAR είναι ένας "τρόπος μέτρησης της ποσότητας ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων (RF) που απορροφάται από το σώμα", σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Τηλεπικοινωνιών Κινητών Τηλεπικοινωνιών (CTIA).

Το SAR σημαίνει συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης . Όσο χαμηλότερο είναι το SAR του κινητού τηλεφώνου, τόσο χαμηλότερη είναι η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και συνεπώς οι δυνητικοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σας

Στη Βόρειο Αμερική, η βαθμολογία SAR κυττάρων κυττάρων κυμαίνεται μεταξύ 0,0 και 1,60 με 1,60 που έχει οριστεί από την Federal Communications Commission (FCC) ως το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο ακτινοβολίας.

Η CTIA απαιτεί όλα τα κινητά τηλέφωνα στις ΗΠΑ να συμμορφώνονται με αυτό το όριο SAR από την FCC.

Στην Ευρώπη, η αξιολόγηση SAR κυμαίνεται από 0,0 έως 2,0 όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνιστάται από τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP).

Στη Βόρεια Αμερική, η SAR μετριέται σε βατ ανά κιλό (ή W / kg) κατά μέσο όρο σε ένα γραμμάριο βιολογικού ιστού, ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος SAR είναι 10 γραμμάρια.

Το όριο FCC, το οποίο αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα γραμμάριο σωματικού ιστού, είναι πολύ πιο αυστηρό από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το iPhone 3G , για παράδειγμα, έχει σχετικά υψηλή βαθμολογία SAR 1.388. Το Motorola Rapture VU30 αναφέρει χαμηλότερη βαθμολογία SAR 0,88 στο κεφάλι και 0,78 στο σώμα ενώ η LG enV 2 αναφέρει υψηλότερη βαθμολογία SAR 1,34 στο κεφάλι και 1,27 στο σώμα.

Εκτός από την επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου με χαμηλή βαθμολογία SAR, μπορείτε επίσης να μειώσετε την έκθεση σε ακτινοβολία χρησιμοποιώντας ασύρματα ακουστικά Bluetooth μικρής εμβέλειας ( όπως αυτή ) για να κρατήσετε το κινητό σας μακριά από το κεφάλι σας ή να χρησιμοποιήσετε το μεγάφωνο του κινητού τηλεφώνου σας .

Γνωστός και ως:

ειδικού ρυθμού απορρόφησης

Παραδείγματα:

Η βαθμολογία ακτινοβολίας SAR του iPhone 3G είναι 1.388.