Άμεση έλεγχος iPod

Χρησιμοποιώντας ένα iPod στο αυτοκίνητό σας

Η Apple έκανε επανάσταση στην ψηφιακή μουσική με την εισαγωγή του iTunes και του iPod και η ισχυρή μικρή μουσική μηχανή του Cupertino κατόρθωσε να συγκρατήσει το μερίδιο του λέοντος στην αγορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε. Αυτό το είδος μεριδίου αγοράς έρχεται με ορισμένα οφέλη, ένας από τους οποίους είναι ο τρόπος με τον οποίο τόσο οι ΚΑΕ όσο και η δευτερογενής αγορά έχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν την αγορά του iPod. Ο άμεσος έλεγχος του iPod είναι μόνο ένα παράδειγμα των ειδών των δυνατοτήτων που μπορείτε να επωφεληθείτε εάν κατέχετε μία από αυτές τις συσκευές, αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί;

Άμεση έλεγχος iPod

Ορισμένες μονάδες κεφαλής έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με iPods, iPads και iPhones, αλλά η ακριβής εφαρμογή ποικίλλει από τη μια συσκευή στην άλλη. Ο άμεσος έλεγχος του iPod είναι το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα και είναι διαθέσιμο από ορισμένους ΚΑΕ εκτός από την aftermarket.

Ο άμεσος έλεγχος του iPod λειτουργεί με τη χρήση καλωδίου σύνδεσης σύνδεσης για να αγκιστρωθεί στη μονάδα κεφαλής. Ορισμένες μονάδες κεφαλής χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο καλωδίου Apple 30-pin to USB που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε τη συσκευή iOS στον υπολογιστή σας και άλλοι χρησιμοποιούν καλώδια αποκλειστικής χρήσης. Σε περιπτώσεις όπου η μονάδα κεφαλής έχει σύνδεση USB, ο κατασκευαστής προσπαθεί μερικές φορές να πουλήσει ένα καλώδιο ούτως ή άλλως - παρά το γεγονός ότι οποιοδήποτε παλιό καλώδιο σύνδεσης υποδοχής USB θα λειτουργήσει καλά.

Όταν συνδέετε ένα iPod σε μια κεφαλίδα που υποστηρίζει απευθείας έλεγχο iPod, το iPod σας θα επιτύχει μια αμφίδρομη σύνδεση στο ηχοσύστημα αυτοκινήτου σας. Αυτό σημαίνει ότι το iPod θα μπορεί να στέλνει δεδομένα μουσικής και τραγουδιού στην κεντρική μονάδα, αλλά η μονάδα κεφαλίδας θα μπορεί επίσης να στείλει δεδομένα στο iPod. Αυτός είναι ο χώρος όπου εισέρχεται ο έλεγχος στον "άμεσο έλεγχο iPod". Αντί να αλλάζετε τραγούδια στο iPod όπως οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναπαραγωγής MP3, αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να το κάνετε ακριβώς στη μονάδα κεφαλής.

Όλα αυτά και το βίντεο πάρα πολύ

Εκτός από τον άμεσο έλεγχο της μουσικής συλλογής σας, ορισμένες μονάδες κεφαλής υποστηρίζουν επίσης την αναπαραγωγή βίντεο μέσω της ίδιας διεπαφής. Αυτό κάνει το iPod σας μια μεγάλη πηγή βίντεο για ένα σύστημα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου πολυμέσων εκτός από την κανονική του λειτουργία ως μουσικό jukebox.

Τα άμεσα στοιχεία ελέγχου βίντεο iPod λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τον κανονικό άμεσο έλεγχο του iPod, αλλά δεν υποστηρίζουν όλες αυτές τις λειτουργίες.

Άλλες συνδέσεις iPod απευθείας

Ορισμένοι κατασκευαστές μονάδων κεφαλής πωλούν καλώδια iPod για μονάδες κεφαλής που δεν υποστηρίζουν άμεσο έλεγχο. Αυτό είναι ακόμα πιο βολικό από άλλες μεθόδους χρήσης ενός MP3 player σε ένα αυτοκίνητο , αλλά δεν θα έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι θα μπορείτε να αλλάξετε τραγούδια μέσω των χειριστηρίων της μονάδας κεφαλής. Αν ψάχνετε για άμεσο έλεγχο, αυτός είναι ένας καλός λόγος για να βεβαιωθείτε ότι μια συγκεκριμένη μονάδα κεφαλής υποστηρίζει αυτή τη λειτουργικότητα προτού αποθέσετε χρήματα σε ένα δέκτη και ένα καλώδιο.

Τα ιδιόκτητα καλώδια συνδέουν μερικές φορές το iPod σας σε μια μονάδα κεφαλής στη θέση ενός CD changer και άλλα χρησιμοποιούν μια βοηθητική είσοδο ή μια ιδιόκτητη σύνδεση που είναι ειδική για τη συγκεκριμένη μονάδα ή τον κατασκευαστή.

Δεν υπάρχει άμεσος έλεγχος iPod;

Ο άμεσος έλεγχος του iPod δεν είναι το είδος της λειτουργικότητας που μπορεί να προστεθεί πέρα ​​από την αγορά μιας νέας κύριας μονάδας, η οποία δεν είναι ακριβώς μια φτηνή ή απλή πρόταση. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις αν θέλετε να κολλήσετε με την υπάρχουσα κύρια μονάδα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης του iPod σας στο αυτοκίνητό σας χωρίς άμεσο έλεγχο. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:

Καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας επιτρέπει να ελέγχετε το iPod με τη μονάδα κεφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιτάξετε πραγματικά στην οθόνη για να αλλάξετε τραγούδια ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο τιμονιού εάν θέλετε να μπορείτε να ελέγχετε το iPod χωρίς να βγάλετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Αυτό το εύχρηστο εξάρτημα αποτελείται από ένα τηλεχειριστήριο που είναι τοποθετημένο στο τιμόνι και από ένα δέκτη RF που συνδέεται στην υποδοχή σύνδεσης της συσκευής σας iOS.

Ενώ ο συνδυασμός πομπού FM και τηλεχειριστηρίου τιμονιού δεν είναι τόσο κομψός ή ενσωματωμένος ως άμεσος έλεγχος του iPod, είναι πολύ λιγότερο δαπανηρός από την αγορά μιας νέας κεφαλής και είναι επίσης 100% ασύρματο.