Διπλό Din Ραδιόφωνο Επεξήγηση

Είναι καλύτερα από ένα ενιαίο Din;

Ένα "στερεοφωνικό αυτοκινήτου DIN 2" είναι ακριβώς ο μεγαλύτερος από τους δύο μορφοποιημένους παράγοντες που συμμορφώνονται σχεδόν σε κάθε μονάδα κεφαλής .

Αν έχετε ακούσει ότι χρειάζεστε ένα, ίσως μόνο επειδή αυτό είναι αυτό που το αυτοκίνητό σας έχει τώρα και αντικαθιστώντας όπως με τον ίδιο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναβαθμίσετε ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου.

Κάνοντας βαθύτερη διόρθωση, τα δύο κύρια μεγέθη ραδιόφωνου είναι "μονό DIN" και "διπλό DIN" και είναι πραγματικά πολύ εύκολο να καταλάβεις ποιο από αυτά χρειάζεστε. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει μία μόνο κεφαλή DIN, η πλάκα μπροστινής όψης πρέπει να είναι περίπου 7 x 2 ίντσες (180 x 50 mm).

Αν έχετε διπλή κεφαλή DIN, η πλάκα μπροστινής όψης θα έχει το ίδιο πλάτος, αλλά θα είναι διπλάσια. Επειδή το "2 DIN στερεοφωνικό αυτοκινήτου" είναι ένας λεγόμενος όρος για διπλό DIN, η μονάδα κεφαλής στο αυτοκίνητό σας θα μετρήσει περίπου 7 x 4 ίντσες (180 x 100mm) εάν συμμορφώνεται με αυτό το πρότυπο.

Η απλή απάντηση στη δεύτερη ερώτησή σας είναι ότι, όχι, δεν χρειάζεστε ποτέ μια διπλή κεφαλή DIN. Εάν το αυτοκίνητό σας ήρθε με διπλή μονάδα κεφαλής DIN, έχετε την επιλογή αν την αντικαταστήσετε με ένα απλό ή διπλό ραδιόφωνο DIN.

Από την άλλη πλευρά, εάν το όχημά σας ήρθε με μια ενιαία μονάδα κεφαλής DIN, τότε συνήθως πρέπει να την αντικαταστήσετε με μια άλλη ενιαία μονάδα κεφαλής DIN. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του σωστού ραδιοφώνου αυτοκινήτου, μπορείτε να δείτε τον οδηγό του αγοραστή της κεφαλής .

Τι σημαίνει 2 DIN στερεοφωνικό αυτοκινήτου;

Το DIN αντιπροσωπεύει το Deutsches Institut für Normung, ο οποίος είναι ο γερμανικός οργανισμός τυποποίησης που δημιούργησε το αρχικό πρότυπο για μονάδες κεφαλής αυτοκινήτου που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε σήμερα.

Το πρότυπο DIN 75490 διευκρίνισε ότι οι διαστάσεις μιας κεφαλής κατά την προβολή της από μπροστά πρέπει να έχουν μήκος 180 mm και ύψος 50 mm.

Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης υιοθέτησε το DIN 75490 ως ISO 7736, το οποίο χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι μονάδες κεφαλής που ταιριάζουν με αυτόν τον παράγοντα μορφής ονομάζονται ακόμα "ραδιόφωνα αυτοκινήτου DIN", λόγω του γεγονότος ότι το Deutsches Institut für Normung βρήκε το αρχικό πρότυπο.

Παρόλο που το ISO 7736 / DIN 75490 είναι το βασικό πρότυπο για τα ραδιόφωνα αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές παραλλαγές και πιθανά προβλήματα προσαρμογής. Η πιο σημαντική παραλλαγή του DIN 75490 ονομάζεται "διπλό DIN", διότι τα ραδιόφωνα αυτοκινήτου αυτού του μεγέθους είναι ουσιαστικά όπως δύο μοναδικές μονάδες κεφαλής DIN στοιβαγμένες σε ένα πάνω από το άλλο.

Για το σκοπό αυτό, ένα "στερεοφωνικό αυτοκινήτου DIN 2" εξακολουθεί να έχει μήκος 150 mm, αλλά είναι 100 mm ψηλός και όχι μόνο 50 mm.

Φυσικά, το βάθος είναι επίσης σημαντικό και ούτε το ISO 7736 ούτε το DIN 75490 καθορίζουν ένα βάθος. Στην πραγματικότητα, κανένα από αυτά τα πρότυπα δεν υποδεικνύει ακόμη μια σειρά από βάθη για τις μονάδες κεφαλής αυτοκινήτου για να συμμορφωθούν. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα αυτοκίνητα με ειδικά αβαθή δοχεία μονάδας κεφαλής μπορεί να έχουν πρόβλημα στην τοποθέτηση ορισμένων μονάδων κεφαλής.

Οι περισσότερες σύγχρονες μονάδες κεφαλής έχουν τα κατάλληλα μεγέθη για τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες εξαιρέσεις εκεί έξω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν κατάλληλο οδηγό προτού κάνετε μια αγορά. Ενώ απλά εξετάζοντας αν μια μονάδα κεφαλής είναι μονή ή διπλάσια, ή ένας άλλος λιγότερο συνήθης παράγοντας μορφής, είναι συνήθως αρκετά καλός, διαβουλεύοντας έναν κατάλληλο οδηγό παίρνει οποιεσδήποτε εικασίες από την εξίσωση εντελώς.

Μονό DIN ή διπλό ραδιόφωνο DIN

Για να διαπιστώσετε αν χρειάζεστε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου 2 DIN, πρέπει να μετρήσετε την πλάκα όψης της τρέχουσας μονάδας κεφαλής. Αν μετράει περίπου 7 ίντσες μακρυά από 2 ίντσες ύψος, τότε είναι μια ενιαία μονάδα κεφαλής DIN και πρέπει να την αντικαταστήσετε με μια άλλη μοναδική μονάδα DIN.

Εάν το ραδιόφωνο σας μετρά περίπου 7 ίντσες μακρύ με 4 ίντσες ψηλό, τότε είναι διπλό DIN.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα άλλο διπλό ραδιόφωνο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενιαία μονάδα DIN με ένα κιτ εγκατάστασης.

Υπάρχει επίσης ένα μέγεθος 1,5 DIN που πέφτει μεταξύ, αλλά σπάνια χρησιμοποιείται. Αυτές οι μονάδες κεφαλής, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν ύψος περίπου 3 ίντσες.

Αντικατάσταση 2 στερεοφωνικών αυτοκινήτων DIN

Οι μονάδες DIN μπορούν να αντικατασταθούν μόνο με άλλες μονάδες DIN, αλλά έχετε περισσότερες επιλογές εάν το αυτοκίνητό σας έφερε διπλό στερεοφωνικό DIN. Εάν η κεφαλή σας είναι περίπου 4 ίντσες ψηλή, αυτό σημαίνει ότι είναι διπλό DIN και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια άλλη μονάδα διπλού DIN, αν θέλετε.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε με μία μοναδική μονάδα DIN αν λάβετε το δεξί στήριγμα. Εάν αποφασίσετε να πάτε με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο στοιχείο στη βάση όπως ένα γραφικό ισοσταθμιστή . Ορισμένοι βραχίονες μονάδας κεφαλής και κιτ εγκατάστασης περιλαμβάνουν επίσης μια ενσωματωμένη θήκη που μπορεί να συγκρατήσει τα CD, το τηλέφωνό σας ή το MP3 player ή άλλα μικρά αντικείμενα.

Είναι 2 DIN καλύτερη από 1 DIN;

Εάν ανησυχείτε για την αντικατάσταση μιας κεφαλής DIN 2 με 1 στερεοφωνικό αυτοκινήτου DIN για λόγους ποιότητας, μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε. Οι διπλές κεφαλές DIN δεν είναι απαραιτήτως καλύτερες από τις μονάδες κεφαλής DIN. Παρόλο που υπάρχει περισσότερος εσωτερικός χώρος για εξαρτήματα (όπως ενσωματωμένους ενισχυτές), οι καλύτερες μονάδες κεφαλής έχουν εξόδους προενισχυτή, έτσι ώστε ένας ενισχυτής αυτοκινήτων να μπορεί να κάνει βαριά ανύψωση.

Το κύριο πλεονέκτημα των διπλών μονάδων κεφαλής DIN είναι συνήθως στην οθόνη, αφού το διπλό DIN έρχεται με πολύ περισσότερη οθόνη ακίνητης περιουσίας από ένα ενιαίο DIN. Οι περισσότερες από τις καλύτερες μονάδες κεφαλής οθόνης ταιριάζουν με τον παράγοντα μορφής διπλού DIN, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι οι περισσότερες από τις καλύτερες μονάδες κεφαλής βίντεο εμπίπτουν επίσης στην κατηγορία αυτή. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μοναδικές μοναδικές κεφαλές DIN που έχουν αφαιρούμενες οθόνες αφής, οπότε επιλέγοντας έναν παράγοντα μορφής σε σχέση με τον άλλο, έρχεται πραγματικά στην προσωπική προτίμηση.