Τα εικονίδια iPhone μου είναι μεγάλα. Τι συμβαίνει?

Ένα από τα πιο περίεργα προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε στο iPhone είναι όταν η οθόνη του iPhone μεγεθύνεται και τα εικονίδια του είναι πολύ μεγάλα. Σε αυτήν την κατάσταση, όλα φαίνονται τεράστια και τα εικονίδια εφαρμογών γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη, καθιστώντας δύσκολο ή και αδύνατο να δείτε τις υπόλοιπες εφαρμογές σας. Για να χειροτερέψετε τα πράγματα, πατώντας το κουμπί Αρχική δεν βοηθάτε. Αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Η τοποθέτηση ενός iPhone με μια μεγεθυμένη οθόνη είναι πραγματικά πολύ εύκολη.

Η αιτία μιας ζουμ οθόνης iPhone και τεράστιες εικόνες

Όταν η οθόνη του iPhone μεγεθύνεται, είναι σχεδόν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιας κατά λάθος ενεργοποίησης της λειτουργίας ζουμ του iPhone. Πρόκειται για μια λειτουργία προσβασιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να μεγεθύνουν τα στοιχεία στην οθόνη, ώστε να μπορούν να τα δουν καλύτερα. Όταν ενεργοποιείται κατά λάθος για κάποιον που δεν έχει προβλήματα με την όρασή του, ωστόσο, προκαλεί προβλήματα.

Πώς να κάνετε σμίκρυνση στο κανονικό μέγεθος στο iPhone

Για να ξεδιπλώσετε τη συσκευή σας και να επιστρέψετε τα εικονίδια σας σε κανονικό μέγεθος, κρατήστε τα τρία δάχτυλα μαζί και διπλά κτυπήστε την οθόνη με τα τρία δάχτυλα ταυτόχρονα. Αυτό θα σας επαναφέρει στα εικονίδια κανονικού μεγέθους που έχετε συνηθίσει να βλέπετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε το ζουμ οθόνης στο iPhone

Για να αποφύγετε την ξανά ενεργοποίηση του zoom zoom, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε πατώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να την ανοίξετε.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Γενικά και πατήστε το.
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Στην οθόνη αυτή, πατήστε Zoom .
  5. Στην οθ νη ζουμ, σύρετε το ρυθμιστικό ζουμ στο Off (στο iOS 6 ή νωρίτερα ) ή μετακινήστε το ρυθμιστικό σε λευκό (στο iOS 7 ή σε υψηλότερο ).

Πώς να απενεργοποιήσετε το ζουμ στο iTunes

Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη μεγέθυνση απευθείας στο iPhone σας, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση χρησιμοποιώντας το iTunes. Να κάνω αυτό:

  1. Συγχρονίστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στην επάνω γωνία του iTunes.
  3. Στην κύρια οθόνη διαχείρισης iPhone, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Επιλογές και κάντε κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση προσβασιμότητας .
  4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο ΟΧΙ στο μενού Δείτε.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  6. Επανασυνδέστε το iPhone.

Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει το iPhone σας στη φυσιολογική μεγέθυνση του και να αποτρέψει τη συνέχιση της διεύρυνσης.

Ποιες συσκευές iOS επηρεάζονται από το ζουμ οθόνης

Η λειτουργία ζουμ είναι διαθέσιμη στο iPhone 3GS και το νεότερο, το iPod touch τρίτης γενιάς και το νεότερο, καθώς και όλα τα iPad μοντέλα.

Αν έχετε μία από αυτές τις συσκευές και τα εικονίδια σας είναι μεγάλα, το ζουμ είναι ο πιο πιθανός ένοχος, γι 'αυτό δοκιμάστε πρώτα αυτά τα βήματα. Αν δεν λειτουργούν, συμβαίνει κάτι ξένο. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε την Apple απευθείας για βοήθεια σχετικά με αυτό.

Χρήση ζουμ και δυναμικού τύπου εμφάνισης για βελτίωση της αναγνωσιμότητας

Ενώ αυτό το είδος μεγέθυνσης οθόνης καθιστά πιο δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να iPhones τους, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν τα εικονίδια και το κείμενο να είναι λίγο μεγαλύτερο. Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να διευρύνουν το κείμενο και άλλες πτυχές του iPhone για να διευκολύνουν την ανάγνωση και τη χρήση τους: