Πώς να γίνετε πιστοποιημένος ειδικός της Adobe (ACE)

Αποδείξτε την ικανότητά σας σε μια εφαρμογή Adobe

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές της Adobe - ίσως να κάνετε εργασία, να βοηθήσετε το βιογραφικό σας να παρατηρηθεί, να διαπραγματευτείτε αύξηση, να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας ή να αυξήσετε την επαγγελματική σας εμπιστοσύνη - ακριβώς τι χρειάζεστε. Η Adobe προσφέρει πιστοποιήσεις σε πολλά από τα προϊόντα της, από Dreamweaver, Illustrator, Photoshop, InDesign και Premiere Pro σε AEM, καμπάνια και άλλες λιγότερο γνωστές εφαρμογές.

Ποιος μπορεί να γίνει ACE;

Όποιος επιθυμεί να επενδύσει το χρόνο, την εργασία και τα κεφάλαια μπορεί να γίνει ACE και η απόδοση της επένδυσης μπορεί να είναι σημαντική. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη μελέτη και την πρακτική, με αποκορύφωμα μια εξέταση που θα αξιολογήσει την επάρκεια σας στο επιλεγμένο προϊόν Adobe σας.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει ACE;

Εφόσον είστε αρκετά γνώστες και έμπειροι, θα πρέπει να περάσετε την εξέταση Adobe Certified Expert με επαρκή προετοιμασία. Οι εξετάσεις δεν απαιτούν να παράγετε ή να χειρίζεστε εικόνες, να γράφετε δοκίμια, να εξηγείτε διεργασίες ή να εκτελείτε άλλες υποκειμενικά βαθμολογημένες εργασίες. Αντ 'αυτού, η εξέταση αποτελείται από 75 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, οι οποίες αποσκοπούν στη δοκιμή της ικανότητας χρήσης του προγράμματος και στην εφαρμογή των γνώσεών σας σε πραγματικές καταστάσεις. Όσο επιτυγχάνετε τουλάχιστον ένα ποσοστό 69%, τότε θα μπορείτε να ονομάσετε έναν ACE. Απαιτεί προσπάθεια, αλλά για τον μέσο άνθρωπο που έχει συνεργαστεί με την εφαρμογή σε τακτική βάση, δεν είναι δύσκολο.

Πού να πάρετε την εξέταση ACE

Τα κέντρα δοκιμών βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εξετάσεις, επισκεφθείτε τη σελίδα πιστοποίησης της Adobe. Από εκεί, θα κατευθυνθείτε στο Pearson VUE, το οποίο χειρίζεται τη δοκιμή για λογαριασμό της Adobe. Η εγγραφή σας για μια εξέταση είναι μια απλή διαδικασία: Θα επιλέξετε μια τοποθεσία, θα επιλέξετε μια ώρα και μια ημερομηνία και θα πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή θα σας τιμολογηθεί.

Πού να βρείτε υλικά μελέτης για την προετοιμασία για την εξέταση ACE

Η Adobe συνιστά να ξεκινήσετε με τους δωρεάν οδηγούς εξετάσεων που μπορείτε να κατεβάσετε. Θα δείτε τον σύνδεσμο λήψης όταν βλέπετε τις πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή που θέλετε να ακολουθήσετε.

Μερικές άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν:

Ορισμένες από αυτές είναι πολύ ακριβές, ενώ άλλες είναι λογικές τιμές, αλλά απαιτούν μεγαλύτερη επένδυση του χρόνου σας. Οι φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα λιγότερο δαπανηρά όταν αντισταθμίζονται από το τέλος κράτησης εάν αποτύχετε μία ή δύο φορές (και οι άνθρωποι που δεν έχουν προετοιμαστεί επαρκώς αποτυγχάνουν).

Λήψη των αποτελεσμάτων

Μόλις φύγετε από την αίθουσα δοκιμών και φτάσετε στην ρεσεψιόν του κέντρου δοκιμών, τα αποτελέσματά σας πρέπει να σας περιμένουν. Εάν έχετε περάσει, θα λάβετε οδηγίες για τη λήψη του λογότυπου Adobe για χρήση στα προσωπικά σας χαρτικά και στον ιστότοπό σας.

Οι πιστοποιήσεις είναι κατάλληλες για όρους που διαφέρουν ανάλογα με τα προϊόντα. Για παράδειγμα, οι πιστοποιήσεις ενός προϊόντος δεν λήγουν ποτέ. Αυτά για τα προϊόντα της Adobe Digital Marketing Suite ισχύουν για ένα έτος και για το Creative Cloud, δύο χρόνια.

Τι σημαίνει το ACE στο πεδίο

Ο χαρακτηρισμός ACE αναγνωρίζεται ευρέως σε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν προϊόντα της Adobe. Ο David Creamer της IDEAS Training γράφει:

Κατά την επισκόπηση των βιογραφικών των σχεδιαστών, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να διακρίνουμε είναι η πραγματική γνώση του αιτούντος σχετικά με ένα πρόγραμμα. Δεν μπορώ να σας πω πόσα άτομα συναντώ όσοι αποκαλούνται "προχωρημένοι" ή "ειδικοί" αλλά δεν γνωρίζουν μια μάσκα στρώματος από μια μάσκα αποκριών!

Ωστόσο, όταν βλέπω μια λίστα με πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες από το Adobe στο βιογραφικό σημείωμα, γνωρίζω ότι το άτομο έχει μια αξιοπρεπή γνώση του προγράμματος. Ενώ μπορεί να μην είναι αληθινοί "εμπειρογνώμονες", έχουν δείξει την ικανότητά τους να κάνουν μια περιεκτική δοκιμή που μπορεί να περάσει μόνο έχοντας εξοικειωθεί με το λογισμικό. Το πιο σημαντικό, δείχνουν ότι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να μάθουν - ένα σχετικά σπάνιο εύρημα στον σημερινό κόσμο.