Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ανταλλακτικών χρηστών για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων Mac

Ένας ανταλλακτικός λογαριασμός χρήστη μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε προβλήματα με το Mac σας

Μία από τις συνήθεις πρακτικές μου κατά τη δημιουργία ενός νέου Mac ή την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του OS X είναι η δημιουργία ενός εφεδρικού λογαριασμού χρήστη. Ένας ελεύθερος λογαριασμός χρήστη είναι απλώς ένας λογαριασμός διαχειριστή που έχετε ορίσει, αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιείτε, εκτός εάν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Mac OS ή εφαρμογές.

Η ιδέα είναι να έχετε έναν παρθένο λογαριασμό χρήστη με ένα σύνολο άθικτων αρχείων προτιμήσεων. Με έναν τέτοιο λογαριασμό διαθέσιμο, μπορείτε να διαγνώσετε πιο εύκολα τα προβλήματα με εφαρμογές ή OS X.

Τρόπος χρήσης ενός εφεδρικού λογαριασμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Mac που δεν είναι (ή δεν φαίνεται να είναι) σχετιζόμενα με το υλικό, όπως μια εφαρμογή που πάντα παγώνει ή το OS X σταματά και εμφανίζει τον επίφοβη δρομέα ουράνιου τόξου, είναι πιθανό να έχετε μια διεφθαρμένη προτίμηση αρχείο. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. η σκληρή ερώτηση είναι ποιο αρχείο προτίμησης έχει πάει άσχημα; Το OS X και οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε έχουν αρχεία προτίμησης που βρίσκονται σε πολλά σημεία. Μπορούν να βρεθούν στο / Library / Preferences, καθώς και στη θέση λογαριασμού χρήστη, η οποία είναι / username / Library / Preferences.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε τον ένοχο είναι να αποσυνδεθείτε από τον κανονικό λογαριασμό χρήστη και να συνδεθείτε ξανά χρησιμοποιώντας τον εφεδρικό λογαριασμό χρήστη. Μόλις συνδεθείτε, θα χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό που περιέχει καθαρά, άθικτα αρχεία προτιμήσεων. Εάν αντιμετωπίζατε προβλήματα με μια εφαρμογή, ξεκινήστε την εφαρμογή και δείτε εάν παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, είναι πιθανό ότι τα αρχεία προτιμήσεων της εφαρμογής στο φάκελο της βιβλιοθήκης σας (/ username / Library / Preferences) είναι διεφθαρμένα. Είναι απλό θέμα να διαγράψετε αυτές τις προτιμήσεις για να αποκαταστήσετε την εφαρμογή στην υγεία που εργάζεται.

Το ίδιο ισχύει για τα γενικά θέματα του OS X. δοκιμάστε να αντιγράψετε τα συμβάντα που προκαλούν προβλήματα. Αν δεν μπορείτε να αντιγράψετε το συμβάν με τον αυθεντικό εφεδρικό λογαριασμό χρήστη, τότε το πρόβλημα είναι στα δεδομένα του κανονικού λογαριασμού χρήστη σας, πιθανότατα ένα αρχείο προτιμήσεων.

Εάν το πρόβλημα της εφαρμογής ή του λειτουργικού συστήματος εξακολουθεί να παρουσιάζεται όταν χρησιμοποιείτε τον εφεδρικό λογαριασμό χρήστη, τότε πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρο το σύστημα, πιθανότατα ένα ή περισσότερα διεφθαρμένα αρχεία στη θέση / Library / Preferences. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια ασυμβατότητα με μια υπηρεσία σε επίπεδο συστήματος ή μια εφαρμογή που εγκαταστήσατε πρόσφατα. ακόμη και μια κακή γραμματοσειρά συστήματος μπορεί να είναι το θέμα .

Ένας ελεύθερος λογαριασμός χρήστη είναι ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι εύκολο να ρυθμιστεί και πάντα έτοιμο για χρήση. Δεν θα λύσει πραγματικά τα προβλήματα που μπορεί να έχετε, αλλά μπορεί να σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ανταλλακτικών χρηστών

Σας συνιστώ να δημιουργήσετε έναν ελεύθερο λογαριασμό διαχειριστή και όχι έναν τυπικό λογαριασμό. Ο λογαριασμός διαχειριστή σας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση, αντιγραφή και διαγραφή αρχείων κατά τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ο ευκολότερος τρόπος δημιουργίας ενός εφεδρικού λογαριασμού διαχειριστή είναι να ακολουθήσετε τον οδηγό Προσθήκη λογαριασμών διαχειριστή στον οδηγό Mac . Αυτός ο οδηγός γράφτηκε για το OS Leopard (OS X 10.5.x), αλλά θα λειτουργήσει καλά και για το Snow Leopard (10.6.x).

Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για το νέο λογαριασμό. Επειδή σπάνια ή ποτέ δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά αυτόν τον λογαριασμό, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να θυμάστε. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν είναι εύκολο να υποθέσει κάποιος άλλος, δεδομένου ότι ένας λογαριασμός διαχειριστή έχει ένα ενισχυμένο σύνολο προνομίων. Παρόλο που συνήθως δεν συνιστώ να χρησιμοποιώ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλά σημεία, σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τον κανονικό λογαριασμό σας. Μετά από όλα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα είναι να κολλήσετε επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε πριν από πολύ καιρό για έναν λογαριασμό που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ.

Δημοσιεύθηκε: 8/10/2010

Ενημερώθηκε: 3/4/2015