Νέα λίστα ελέγχου Smartphone Set Up

Μόλις πήρα ένα νέο smartphone; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ρυθμίσετε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, να ρυθμίσετε και να προσαρμόσετε πριν το smartphone σας είναι σε θέση να εκτελέσει στο καλύτερό του. Ενώ τα ακριβή βήματα εγκατάστασης μπορεί να διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών συσκευών, αυτή η λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι καλύπτονται τα απαραίτητα.

Περιμένετε για πλήρη φόρτιση

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν βασικές συμβουλές σε μερικούς, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τη σημασία της σωστής φόρτισης του τηλεφώνου τους . Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone είναι πολύ μικρή, με πολλές συσκευές που πρέπει να φορτιστούν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ακόμα και με χρήση φωτός. Έχει νόημα να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην μπαταρία την καλύτερη πιθανότητα να κρατήσουμε το φορτίο της.

Φορτίστε πλήρως την μπαταρία όταν φτάσετε για πρώτη φορά στο τηλέφωνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασύρματη φόρτιση ή να την συνδέσετε απευθείας σε μια πρίζα. Σίγουρα θα είστε πρόθυμοι να αρχίσετε να εξερευνάτε το νέο σας τηλέφωνο, αλλά αυτό το βήμα πρέπει πάντα να ολοκληρωθεί. Οι ελλιπείς χρεώσεις, είτε τώρα είτε κατά τη διάρκεια της μελλοντικής χρήσης του τηλεφώνου σας, σίγουρα θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας , οπότε όποτε είναι δυνατόν, αφήστε την μπαταρία να αποστραγγιστεί σχεδόν τελείως και στη συνέχεια να την φορτίσετε πλήρως.

Εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού

Εάν αγοράζετε το τηλέφωνό σας νέο και όχι δεύτερο χέρι, το λογισμικό του συστήματος τουλάχιστον είναι πιθανόν να είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση που είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας (θυμηθείτε ότι δεν είναι όλα τα τηλέφωνα να μπορούν να τρέξουν όλες τις εκδόσεις του Android κ.λπ.) εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο να ελέγχετε πότε ξεκινάτε για πρώτη φορά τη συσκευή. Αξίζει επίσης να ελέγξετε ότι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι ενημερωμένες. Για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα smartphone, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής κατάστημα εφαρμογών ( Google Play , Windows Store).

Οι ενημερώσεις συστήματος, ακόμα και ορισμένες ενημερώσεις εφαρμογών, μπορούν να αλλάξουν τη διαδικασία εγκατάστασης, οπότε σίγουρα είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το καθήκον προτού αρχίσετε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις .

Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις Smartphone

Μιλώντας για τις ρυθμίσεις, εδώ θα πρέπει να κατευθυνθείτε στη συνέχεια. Ένα σύγχρονο smartphone θα σας επιτρέψει να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε σχεδόν όλα τα στοιχεία, από τον ήχο κουδουνίσματος και τα δονητικά, στα οποία η υπηρεσία αποθήκευσης σύννεφων σχετίζεται με τη συσκευή.

Ακόμα κι αν προτιμάτε να βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτάσετε με το τηλέφωνο πριν τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις που σας ταιριάζουν , αξίζει τουλάχιστον να περάσετε από τα τμήματα ρυθμίσεων και να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι μπορεί να αλλάξει και τι δεν μπορεί.

Τουλάχιστον, αλλάξτε τις ρυθμίσεις ήχου ανάλογα με τις ανάγκες σας / προτιμήσεις και ακολουθήστε ορισμένα βήματα για να προστατεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, όπως αλλαγή των ρυθμίσεων φωτεινότητας και λήξης της οθόνης και έλεγχος των επιλογών συγχρονισμού ή ανάκτησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων μηνυμάτων εφαρμογές.

Ασφαλίστε το τηλέφωνό σας

Μπορείτε προφανώς να αποφασίσετε μόνοι σας εάν οι πληροφορίες που περιέχονται στο τηλέφωνό σας πρέπει να προστατεύονται με μια οθόνη κλειδώματος , αλλά θα συνιστούσα σε όλους να επιτρέψουν τουλάχιστον κάποιο είδος κωδικού ασφαλείας στη συσκευή τους. Όχι μόνο θα εμποδίσει τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους σας να σκοντάψουν τα ιδιωτικά μηνύματα ή τις φωτογραφίες σας, αλλά θα σταματήσουν τα προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα να πέσουν σε λάθος χέρια αν το τηλέφωνο σας χαθεί ή κλαπεί.

Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του τηλεφώνου που σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα smartphone προσφέρουν τώρα (μπορεί να ονομαστεί κάτι άλλο, π.χ. BlackBerry Protect), κάτι που θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε το τηλέφωνό σας πιο εύκολα εάν χαθεί.

Αγοράστε μια προστατευτική θήκη

Δεν θέλουν όλοι να κρύψουν το νέο τους τηλέφωνο μακριά σε μια προστατευτική θήκη, αλλά θα πρέπει πραγματικά να αγοράσετε ένα . Όπως κάθε κομμάτι ηλεκτρονικού εξοπλισμού, το τηλέφωνό σας είναι απλά μια αγκαλιασμένη αρπαγή μακριά από το να γίνει τόσο χρήσιμο όσο ένα τούβλο (ή τουλάχιστον, έχοντας την οθόνη να σπάσει).

Το ποσό των ανθρώπων που γνωρίζω που πρέπει να τοποθετηθούν με ένα iPhone με κακή ρωγμή οθόνη μέχρι να τελειώσει η σύμβασή τους είναι εκπληκτική. Μια απλή υπόθεση gel θα μπορούσε να τους έσωσε μήνες ενόχλησης ή μερικούς ακριβούς λογαριασμούς επισκευής.

Εκτός από το να βοηθάτε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας σε κατάσταση λειτουργίας ενώ το χρησιμοποιείτε, χρησιμοποιώντας μια θήκη και ίσως ένα προστατευτικό οθόνης από την αρχή, διασφαλίζετε επίσης ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για μεταπώληση . Με τη μεταπώληση στο μυαλό σας, είναι πάντα καλή ιδέα να κρατήσετε το κουτί στο οποίο έρχεται το τηλέφωνό σας, καθώς και τα αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείτε (ακουστικά, κ.λπ.) για να βοηθήσετε στην περαιτέρω διατήρηση της τιμής όταν πρόκειται για πώληση.

Ρυθμίστε τους λογαριασμούς σας

Το Android μου έχει δημιουργηθεί με πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς, από τους κύριους λογαριασμούς Google και Samsung, στο Dropbox, στο Facebook , στο WhatsApp και στο Twitter.

Βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί που χρειάζεστε στο τηλέφωνό σας, από το BlackBerry στο iCloud, έχουν ρυθμιστεί σωστά και έχουν ρυθμιστεί (επιλογές συγχρονισμού κ.λπ.).

Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Facebook, το Twitter και το WhatsApp, θα προσθέσουν και θα ρυθμίσουν τις παραμέτρους των πληροφοριών του λογαριασμού όταν η εφαρμογή λήξει και εγκατασταθεί στο τηλέφωνο. Παρόλο που υπάρχουν πάντα πρόσθετες επιλογές λογαριασμού για την προσαρμογή.