Τι είναι η πλατφόρμα Android TV από την Google;

01 από 05

Android TV σε σύντομο χρονικό διάστημα

Nvidia Shield Remote. Εικόνα Ευγένεια Nvidia

Το Android TV είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Android για την τηλεόρασή σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόνομες συσκευές, όπως DVR και κονσόλες παιχνιδιών, καθώς και μια πλατφόρμα που μπορεί να ενσωματωθεί σε συσκευές όπως έξυπνες τηλεοράσεις. Οι συσκευές Android TV μπορούν να προβάλλουν βίντεο και να εκτελούν παιχνίδια και άλλες εφαρμογές.

Το Android TV είναι μια αναδιαμόρφωση / αναδιαμόρφωση της πλατφόρμας Google TV. Το Google TV ήταν ένα flop για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της εχθρότητας της βιομηχανίας (τα τηλεοπτικά δίκτυα εμπόδισαν ενεργά την Google TV από τη ροή του περιεχομένου τους), ένα περίπλοκο περιβάλλον εργασίας χρήστη και ένα γιγαντιαίο τηλεχειριστήριο.

Αντί να επισκευάσει το εμπορικό σήμα, η Google ξεκίνησε από την αρχή και εισήγαγε την πλατφόρμα Android TV, αυτή τη φορά με την ευλογία των δικτύων που κάποτε απέφυγε την ιδέα της ροής περιεχομένου στις τηλεοράσεις.

02 του 05

Περισσότερα για το Android Smart TV

Τηλεόραση Sony Bravia με Android TV. Φωτογραφία ευγένεια Sony

Πολλές τρέχουσες τηλεοράσεις είναι "χαζή". Επιτρέπουν μόνο σας να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές που μεταδίδονται μέσω του αέρα ή μέσω συνδεδεμένων συσκευών και είστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσετε την εκπομπή καθώς αερίζεται ή χρησιμοποιεί κάποια συσκευή (DVR) για να παρακολουθήσετε την εκπομπή για εσάς, καθώς εισέρχεται στο καλώδιο σας και στη συνέχεια, επαναλάβετε την αναπαραγωγή αργότερα. Επιπλέον, η ηλίθια τηλεόρασή σας δεν γνωρίζει ποια δείχνει ότι προτιμάτε να βλέπετε και ποια δείχνει ότι θέλετε να παραλείψετε.

Μπορείτε να πάρετε κάποια από αυτά χρησιμοποιώντας ένα DVR, καθώς συνήθως διαθέτουν μια μηχανή προτάσεων και σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε τις προτιμήσεις προβολής παρακολουθώντας τις σειρές κάθε φορά. Αυτό λειτουργεί καλά καθώς δεν υπάρχει παρέμβαση στη φυσική καταγραφή της εκπομπής σας (όπως η έξοδος εξουσίας ή μια θύελλα που διαταράσσει το δορυφορικό σας πιάτο.) Τόσο η βουβή τηλεόραση όσο και το μοντέλο DVR είναι αναποτελεσματικά. Ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεθεατών απλώς παρακάμπτει αυτήν την όλη αναποτελεσματική διαδικασία και ξεφορτώνεται πλήρως την καλωδιακή τηλεόραση.

Η ιδέα πίσω από τις έξυπνες τηλεοράσεις είναι ότι όχι μόνο σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στο Internet, αλλά επιτρέπουν στην τηλεόραση να προσθέσει υπηρεσίες και προτάσεις (και ναι, διαφημίσεις) προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας. Υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα για τη διατήρηση της καλωδιακής συνδρομής σας αν σας αρέσει, αφού πολλά καλωδιακά κανάλια διαθέτουν online streaming για συνδρομητές. Αυτό σας δίνει μια τηλεόραση που μπορεί να προβάλλει την εκπομπή σας κατόπιν ζήτησης, να μεταδίδει άλλες υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Hulu, να κρατά τη βιβλιοθήκη μεμονωμένων ταινιών που αγοράσατε ψηφιακά και να παίζετε παιχνίδια Android ή να χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές, όπως υπηρεσίες καιρού ή άλμπουμ φωτογραφιών.

Παρόλο που υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα για την ύπαρξη έξυπνης τηλεόρασης, δεν υπήρξε πραγματικά μεγάλη συμφωνία βιομηχανίας σε μια πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι αν αγοράσετε μια έξυπνη τηλεόραση και θέλετε μια αναβάθμιση ή εναλλαγή σημάτων, οι εφαρμογές και οι προτιμήσεις σας δεν σας ακολουθούν. Η Google ελπίζει ότι το Android TV παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές που θα κάνουν μια καλύτερη εμπειρία για τους καταναλωτές (και επειδή κατέχουν την πλατφόρμα).

Η Sony και η Sharp προσφέρουν σήμερα τηλεοράσεις Android 4K στις ΗΠΑ. Η Philips επίσης δημιουργεί μια τηλεόραση Android, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στις Η.Π.Α.

Μια προειδοποίηση - παρόλο που οι εφαρμογές σας Android TV είναι γενικά φορητές , μερικές έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις συστήματος που μπορεί να τους εμποδίσουν να εκτελούνται σε άλλες συσκευές. Κάποιοι κατασκευαστές το χρησιμοποιούν για να κάνουν αποκλειστικές εφαρμογές.

03 του 05

Τα κουτιά παιχνιδιών Android TV και τους παίκτες Set-top

Ευγενική προσφορά Google

Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε μια εντελώς νέα τηλεόραση για να επωφεληθείτε από την πλατφόρμα Android TV. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόνομες συσκευές, όπως το Nvidia Shield και το Nexus Player, για να έχετε πολλές από τις ίδιες δυνατότητες. Και οι δύο μπορούν να μεταδίδουν ροή με ανάλυση έως και , εφόσον έχετε μια τηλεόραση (και το εύρος ζώνης) για να την υποστηρίξετε.

Στην πραγματικότητα, το Nvidia Shield ή το Nexus Player μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς κοστίζουν λιγότερο από μια νέα τηλεόραση και σας αφήνουν ελεύθερους να αναβαθμίσετε και να αντικαταστήσετε τις τηλεοράσεις και τους παίκτες σας ανεξάρτητα.

Το Nvidia Shield προσφέρει επίσης μερικούς αποκλειστικούς τίτλους και το GeForce Now, υπηρεσία συνδρομής σε συνεχή ροή παιχνιδιών (σκέφτεστε Netflix για παιχνίδια) για 7,99 δολάρια το μήνα.

Το Nvidia Shield έχει σήμερα τιμή $ 199

04 του 05

Εφαρμογές και αξεσουάρ Android TV

Αποτύπωση οθόνης

Ακριβώς όπως τα τηλέφωνα Android μπορούν να αναπαράγουν εφαρμογές, το Android TV έχει τη δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής εφαρμογών από το Google Play. Ορισμένες εφαρμογές είναι συγγραφέντες για να εκτελούνται σε πολλές πλατφόρμες από τηλέφωνο σε τηλεόραση και ορισμένοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τηλεοράσεις ή κονσόλες παιχνιδιών. Επειδή το Android TV έχει σχεδιαστεί να είναι μια κοινή πλατφόρμα, αυτό σημαίνει (γενικά) ότι θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε την Sharp Android TV με μια τηλεόραση Android της Sony και να διατηρήσετε όλες τις εφαρμογές σας.

Χύσιμο:

Ακριβώς όπως και στο Chromecast, μπορείτε να προβάλετε εκπομπές από το τηλέφωνο Android ή τον υπολογιστή σας (εκτελώντας το πρόγραμμα περιήγησης στο Web του Chrome και την επέκταση του Google Cast).

Φωνητικός έλεγχος:

Μπορείτε να ελέγξετε τις τηλεοράσεις Android χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές πιέζοντας το κουμπί φωνής στα περισσότερα τηλεχειριστήρια. Αυτό είναι παρόμοιο με την τηλεόραση Amazon Fire και άλλα φωνητικά ελεγχόμενα.

Remotes:

Τα τηλεχειριστήρια για το Android TV διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή και πηγαίνουν από κάτι που μοιάζει περισσότερο με μια παραδοσιακή τηλεόραση που είναι απομακρυσμένη σε ένα απλοποιημένο touchpad με φωνητικό έλεγχο. Το "απομακρυσμένο" για κουτιά παιχνιδιών όπως το Nvidia Shield είναι ελεγκτές παιχνιδιών που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιλογών τηλεθέασης.

Ο προκάτοχος της τηλεόρασης Android, της Google TV, διέθετε ένα τηλεχειριστήριο που ήταν κυριολεκτικά πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους. Ενώ ήταν εξαιρετικό για τις αναζητήσεις στο Web, ήταν μια εξαιρετικά κακή ιδέα για τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών της τηλεόρασης.

Εάν θέλετε να παραλείψετε το τηλεχειριστήριο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android. Πολλές τηλεοράσεις προσφέρουν επίσης μια έκδοση iOS.

Αξεσουάρ:

Το Android TV επιτρέπει πολλά πιθανά εξαρτήματα, αλλά τα συνηθέστερα διαθέσιμα αξεσουάρ είναι κάμερες (για video chat και παιχνίδια), εναλλακτικά τηλεχειριστήρια και ελεγκτές παιχνιδιών. Το τηλέφωνό σας συνήθως μετράει και ως αξεσουάρ, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την τηλεόραση Android, όπως και ο φορητός σας υπολογιστής.

05 του 05

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Android TV και του Chromecast

Chromecast. Ευγενική προσφορά Google

Το Chromecast είναι μια υπερβολικά φτηνή συσκευή ροής (35 ή λιγότερα) που μπορείτε να συνδέσετε απευθείας στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας και να μεταδώσετε περιεχόμενο από το smartphone ή το φορητό σας υπολογιστή (χρησιμοποιώντας την επέκταση του Google Cast Chrome). Υπάρχει επίσης ένα Chromecast σχεδιασμένο για ροή μουσικής στο στερεοφωνικό σας σύστημα αντί για περιεχόμενο βίντεο στην τηλεόρασή σας.

Το Android TV είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να τρέξει πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των κορυφαίων παικτών και των κονσολών τυχερών παιχνιδιών.

Το Android TV σάς δίνει την ίδια δυνατότητα χύτευσης με το Chromecast συν:

Android Alternatives TV και ανταγωνιστές

Το Android TV δεν είναι η καθιερωμένη πλατφόρμα για όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις όσο το Google θα ήθελε να είναι. Οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν το Roku , το Firefox OS και το Tizen, μια πλατφόρμα βασισμένη σε Linux που βασίζεται σε ανοιχτού κώδικα και αναπτύχθηκε από τις συμβολές της Nokia, της Samsung και της Intel. Η LG αναβιώνει την παλιά πλατφόρμα Palm WebOS ως πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης.

Η Apple TV και η Amazon Fire δεν σχεδιάζονται ως πλατφόρμες τηλεόρασης ανοιχτού κώδικα, αλλά ανταγωνίζονται στην αγορά συνεχούς τηλεόρασης και προσφέρουν λύσεις που περιλαμβάνουν εφαρμογές, ροή βίντεο και μουσική.

Η κατώτατη γραμμή - Χρειάζεστε τηλεόραση Android;

Εάν θέλετε να κάνετε streaming μόνο το Netflix και το YouTube εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας, θα μπορούσατε να περάσετε με ένα πολύ φθηνότερο Chromecast ή μία από πολλές άλλες φτηνές συσκευές ροής. Εάν, ωστόσο, θέλετε να παίξετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες και να παρακολουθήσετε συνομιλίες βίντεο, το Android TV είναι μια επιλογή. Τούτου λεχθέντος, κοιτάξτε τους παίκτες-set-top και όχι μια τηλεόραση ενσωματωμένη με Android TV. Θα έχετε ακόμα μεγαλύτερη αξία για τα χρήματά σας αγοράζοντας μια "χαζή" τηλεόραση και χρησιμοποιώντας μια συσκευή για να την καταστήσετε έξυπνη.