Κρατήστε τα παιδιά έξω από τα πράγματά σας με τη λειτουργία Guest Guest

Η Google προσθέτει επιτέλους ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για απογοητευμένους γονείς

Τα παιδιά μας ζητούν συνεχώς να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά μας, είτε πρόκειται για να παίξουν ένα παιχνίδι, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο σε μια μακρά ποδηλασία, είτε ό, τι συμβαίνει, δεν θα σταματήσουν να τους ζητούν. Τους υποχρεώνουμε μερικές φορές, αλλά το κάνουμε γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Τα παιδιά προτιμούν να κάνουν κλικ σε πράγματα, μπορεί να διαγράψουν τις μισές εφαρμογές μας μόνο επειδή έμαθαν πώς να διαγράψουν μια εφαρμογή και σκέφτονται ότι είναι καλό να το κάνουν.

Ποτέ δεν γνωρίζετε πραγματικά τι πρόκειται να καταλήξετε όταν φτάσετε το τηλέφωνό σας πίσω από το παιδί σας. Ευτυχώς, μερικοί από τους προγραμματιστές του λειτουργικού συστήματος Android πρέπει επίσης να έχουν μικρά παιδιά επειδή έχουν προσθέσει στο προσκήνιο κάποιες νέες δυνατότητες φιλικές προς τα γονέα στην τελευταία έκδοση του Android OS.

Η έκδοση 5.0 ( Lollipop ) του Android OS προσθέτει δύο νέες λειτουργίες που βοηθούν να περιορίσουν τις περιπέτειες του παιδιού σας στο σπάσιμο των ουσιών σας. Το ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα έχει πλέον "Guest Mode" και "Pinning Screen".

Ας μάθουμε για αυτά τα νέα χαρακτηριστικά και πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε για να διατηρήσετε τη λογική σας:

Σημείωση: Αυτές οι λειτουργίες απαιτούν τη συσκευή σας να έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Android 5.0 (ή νεότερη έκδοση).

Λειτουργία επισκέπτη

Η νέα λειτουργία λειτουργίας επισκέπτη σάς επιτρέπει να έχετε ένα γενικό προφίλ χρήστη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας (ή οποιοσδήποτε άλλος που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό σας για κάτι). Αυτό το προφίλ είναι απομονωμένο από το προσωπικό σας προφίλ, ώστε να μην μπορεί να δει ή να ανακατευτεί με τα δεδομένα, τις εικόνες, τα βίντεο, ούτε και τις εφαρμογές σας. Μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από το Google Play Store και αν η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο τηλέφωνό σας, θα αντιγραφεί στο προφίλ επισκέπτη (αντί να χρειάζεται να το κατεβάσετε ξανά).

Εκτός από το προφίλ Guest, μπορείτε να δημιουργήσετε προσωπικά προφίλ για καθένα από τα παιδιά σας, ώστε να έχουν το δικό τους σύνολο εφαρμογών, wallpapers και άλλες προσαρμογές.

Για να ρυθμίσετε τη λειτουργία επισκέπτη:

1. Από το επάνω μέρος της οθόνης, σύρετε προς τα κάτω για να αποκαλύψετε τη γραμμή ειδοποιήσεων.

2. Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα προφίλ σας από την πάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστούν τρία εικονίδια, ο Λογαριασμός σας Google, "Προσθήκη προσκεκλημένου" και "Προσθήκη χρήστη".

3. Επιλέξτε την επιλογή "Προσθήκη επισκέπτη".

4. Μόλις επιλέξετε την επιλογή "Προσθήκη επισκέπτη", η συσκευή σας θα χρειαστεί να περάσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισης Guest Mode.

Όταν τελειώσετε με τη λειτουργία επισκέπτη, μπορείτε να επιστρέψετε στο προφίλ σας επαναλαμβάνοντας τα δύο πρώτα βήματα παραπάνω.

Οπίσθια οθόνη

Μερικές φορές πρέπει να παραδώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον που να του δείξει κάτι, αλλά δεν θέλετε να μπορεί να βγει από την εφαρμογή και να ξεκινήσει να μπερδεύει τα πράγματα. Ίσως θέλετε να αφήσετε το παιδί σας να παίξει ένα παιχνίδι αλλά δεν θέλετε να του δώσετε τα παροιμιώδη κλειδιά στο βασίλειο. Για καταστάσεις όπως αυτές, η νέα λειτουργία Καρφίτσας οθόνης είναι μια ιδανική λύση.

Η προσάρτηση οθόνης σάς επιτρέπει να το κάνετε έτσι ώστε η τρέχουσα εφαρμογή να μην επιτρέπει στο χρήστη να το βγεί χωρίς να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή που είναι "καρφωμένη" στη θέση τους, απλά δεν μπορούν να βγουν από την εφαρμογή χωρίς τον κωδικό ξεκλειδώματος:

Για να ρυθμίσετε την προβολή οθόνης:

1. Από το επάνω μέρος της οθόνης, σύρετε προς τα κάτω για να αποκαλύψετε τη γραμμή ειδοποιήσεων.

2. Επιλέξτε την περιοχή ημερομηνίας και ώρας της γραμμής ειδοποιήσεων και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε την οθόνη Ρυθμίσεις.

3. Από την οθόνη "Ρυθμίσεις" πατήστε "Ασφάλεια"> "Προχωρημένο"> "Οπτικοποίηση οθόνης"> και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το διακόπτη στη θέση "ON".

Οι οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της σύνδεσης οθόνης βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη ρύθμιση.