Αλλαγή του μεγέθους χαρτιού στο Word

Δεν είστε συνδεδεμένοι με χαρτί και έγγραφα μεγέθους letter στο Word

Για αμερικανικές εκδόσεις του Microsoft Word, το προεπιλεγμένο μέγεθος χαρτιού είναι 8.5 με 11 ίντσες. Ενώ πιθανότατα εκτυπώνετε τα περισσότερα γράμματα, αναφορές και άλλα έγγραφα σε αυτό το χαρτί μεγέθους, κάποια στιγμή ενδέχεται να θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας στο Word για να χρησιμοποιήσετε χαρτί διαφορετικού μεγέθους.

Το Word δεν θέτει πολλούς περιορισμούς στο μέγεθος ή τον προσανατολισμό της σελίδας. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο εκτυπωτής σας να θέτει μεγαλύτερους περιορισμούς στο χαρτί που χρησιμοποιείτε από ό, τι το Word, έτσι πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μέγεθος της σελίδας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του εκτυπωτή σας. Μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή απογοήτευση μακροπρόθεσμα.

Πώς να αλλάξετε ένα μέγεθος χαρτιού εγγράφου για εκτύπωση

Μπορείτε να αλλάξετε ένα μέγεθος χαρτιού εγγράφου για ένα νέο αρχείο ή για ένα υπάρχον.

  1. Ανοίξτε ένα νέο ή υπάρχον αρχείο στο Microsoft Word.
  2. Από το μενού Αρχείο στο επάνω μέρος του Word, επιλέξτε Ρύθμιση σελίδας .
  3. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Page Setup , θα πρέπει να ορίσετε τη ρύθμιση Attribute Attributes . Εάν όχι, κάντε κλικ στον αναπτυσσόμενο επιλογέα στο επάνω μέρος του κουτιού και επιλέξτε Χαρακτηριστικά σελίδας .
  4. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο μέγεθος χαρτιού , επιλέξτε το μέγεθος χαρτιού που θέλετε από τις διαθέσιμες επιλογές. Όταν κάνετε μια επιλογή, το έγγραφο του Word στην οθόνη αλλάζει σε αυτό το μέγεθος. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε το Νομικό των ΗΠΑ στο μενού, το μέγεθος του εγγράφου αλλάζει σε 8.5 κατά 14.

Πώς να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος χαρτιού

Αν δεν βλέπετε το μέγεθος που θέλετε στο αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να ρυθμίσετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο μέγεθος θέλετε.

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση προσαρμοσμένων μεγεθών στο κάτω μέρος της λίστας επιλογών μεγέθους χαρτιού.
  2. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν για να προσθέσετε ένα νέο προσαρμοσμένο μέγεθος. Τα πεδία συμπληρώνονται με τις προεπιλεγμένες μετρήσεις, τις οποίες αλλάζετε.
  3. Επισημάνετε χωρίς τίτλο στη λίστα προσαρμοσμένων μεγεθών και αλλάξτε το όνομα σε κάτι που θα θυμάστε ή θα αναγνωρίσετε πληκτρολογώντας το.
  4. Κάντε κλικ στο πεδίο δίπλα στο πλάτος και εισάγετε ένα νέο πλάτος. Κάντε το ίδιο στο πεδίο δίπλα στο Ύψος .
  5. Ορίστε μια μη εκτυπώσιμη περιοχή , επιλέγοντας User Defined (Καθορισμός χρήστη) και συμπληρώνοντας τα ποσά περιθωρίου στα πεδία Top , Bottom , Left (Αριστερά ) και Right (Δεξιά) . Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον εκτυπωτή σας για να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες περιοχές μη εκτύπωσης.
  6. Κάντε κλικ στο OK για να επιστρέψετε στην οθόνη Page Setup.
  7. Επιλέξτε Άλλο ή το όνομα που δώσατε στο προσαρμοσμένο μέγεθος στο αναπτυσσόμενο μενού μεγέθους χαρτιού. Το έγγραφό σας αλλάζει σε αυτό το μέγεθος στην οθόνη.

Σημείωση: Εάν εισαγάγετε μέγεθος χαρτιού που ο επιλεγμένος εκτυπωτής δεν μπορεί να εκτελεστεί, το όνομα του προσαρμοσμένου μεγέθους χαρτιού εμφανίζεται με γκρι χρώμα στο αναπτυσσόμενο μενού μεγέθους χαρτιού.