Επεξεργασία εγγράφων στα Έγγραφα Google στο iPad σας γρήγορα και απλά

Μείνετε κινητό με τα Έγγραφα Google και το Google Drive

Ο ελεύθερος επεξεργαστής κειμένου της Google, τα Έγγραφα Google, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPad σε συνδυασμό με το Google Drive για να σας δώσει δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιήστε το iPad για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε αρχεία Google Docs οπουδήποτε έχετε πρόσβαση στο Internet. Τα αρχεία σας αποθηκεύονται στο Google Drive όπου μπορούν να μοιραστούν με άλλους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Safari για να τραβήξετε την έκδοση διαδικτύου του Google Drive για να δείτε τα έγγραφά σας, αλλά εάν θέλετε να τα επεξεργαστείτε, πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Docs.

Προβολή των εγγράφων Google Drive Online

Αν χρειάζεστε μόνο να διαβάσετε ή να προβάλετε έγγραφα, μπορείτε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή περιήγησης ιστού Safari.
  2. Πληκτρολογήστε drive.google.com στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να αποκτήσετε πρόσβαση στα έγγραφά σας στο Google Drive. (Εάν πληκτρολογήσετε docs.google.com, ο ιστότοπος σας ζητάει να κάνετε λήψη της εφαρμογής.)
  3. Αγγίξτε την εικόνα μικρογραφίας οποιουδήποτε εγγράφου για να το ανοίξετε και να το δείτε.

Αφού ανοίξετε ένα έγγραφο, μπορείτε να το εκτυπώσετε ή να το στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το έγγραφο, θα πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Docs για iPad.

Εάν γνωρίζετε ότι το iPad σας θα είναι εκτός σύνδεσης κάποια στιγμή, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λειτουργία εφαρμογής Google Docs, η οποία σας επιτρέπει να επισημάνετε τα έγγραφα για πρόσβαση ενώ είστε εκτός σύνδεσης.

Σημείωση: Η Google προσφέρει επίσης μια εφαρμογή iPad για το Google Drive.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Docs

Η εφαρμογή Google Docs απλοποιεί τη διαδικασία επεξεργασίας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε και να ανοίξετε έγγραφα και να προβάλετε και να επεξεργαστείτε τα πρόσφατα αρχεία στο iPad. Κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή από το App Store και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google. Μετακινηθείτε με κύλιση και πατήστε οποιοδήποτε από τα έγγραφα μικρογραφιών για να τα ανοίξετε.

Όταν ανοίγετε ένα έγγραφο, εμφανίζεται μια γραμμή στο κάτω μέρος του εγγράφου, όπου παρατίθενται τα δικαιώματά σας για το έγγραφο. Το σχόλιο μπορεί να λέει "Μόνο προβολή" ή "Μόνο σχόλιο" ή μπορείτε να δείτε ένα εικονίδιο με μολύβι στην κάτω γωνία, το οποίο υποδηλώνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το άρθρο.

Αγγίξτε το εικονίδιο μενού στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε έναν πίνακα πληροφοριών για το έγγραφο. Ανάλογα με τα δικαιώματά σας, τα οποία αναφέρονται στην κορυφή του πίνακα, ίσως μπορείτε να βρείτε και να αντικαταστήσετε, να μοιραστείτε ή να επισημάνετε το έγγραφο για πρόσβαση εκτός σύνδεσης. Πρόσθετες πληροφορίες περιλαμβάνουν τον αριθμό λέξεων, την προεπισκόπηση εκτύπωσης και τις λεπτομέρειες του εγγράφου.

Πώς να μοιραστείτε ένα αρχείο Google Docs

Για να μοιραστείτε ένα από τα αρχεία που έχετε μεταφορτώσει στο Google Drive με άλλους:

  1. Ανοίξτε το αρχείο στα Έγγραφα Google.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα , το οποίο μοιάζει με τρεις οριζόντιες κουκκίδες στα δεξιά του ονόματος του εγγράφου.
  3. Επιλέξτε Share & Export .
  4. Αγγίξτε το εικονίδιο Προσθήκη προσώπων .
  5. Πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε ατόμου που θέλετε να μοιραστείτε το έγγραφο εντός του παρεχόμενου πεδίου. Συμπεριλάβετε ένα μήνυμα για το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  6. Επιλέξτε τα δικαιώματα κάθε ατόμου πατώντας το εικονίδιο με το μολύβι δίπλα σε ένα όνομα και επιλέγοντας Επεξεργασία , Σχόλιο ή Προβολή . Αν αποφασίσετε να μην κάνετε κοινή χρήση του εγγράφου, πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα στο επάνω μέρος της οθόνης Προσθ. Ατόμων και επιλέξτε Παράλειψη αποστολής ειδοποιήσεων .
  7. Πατήστε το εικονίδιο Αποστολή .