Τι είναι οι εσοχές και οι καρτέλες στο Word;

Όποιος εργάζεται σε έγγραφα του Microsoft Word έχει κάνει λάθος κλικ στην κλεψύδρα στον κυβερνήτη στο πάνω μέρος του εγγράφου και έχει προκαλέσει την κίνηση του κειμένου έξω από τα κανονικά περιθώρια. Η κλεψύδρα που προκαλεί αυτή την απογοήτευση δεν είναι ένα μόνο στοιχείο και η περίπτωση που εφαρμόζει εξαρτάται από το πού το κάνετε κλικ.

Μια παύλα ορίζει την απόσταση μεταξύ του αριστερού και του δεξιού περιθωρίου. Χρησιμοποιείται επίσης σε σφαίρες και αρίθμηση για να εξασφαλιστεί ότι το κείμενο ευθυγραμμίζεται σωστά.

Οι καρτέλες μπαίνουν σε λειτουργία όταν πιέσετε το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιό σας. Μετακινεί τον κέρσορα μισή ίντσα από προεπιλογή, σαν μια συντόμευση για πολλαπλούς χώρους. Και οι δύο εσοχές και οι καρτέλες επηρεάζονται από σημάδια παραγράφου, τα οποία εμφανίζονται όταν πατάτε Enter . Μια νέα παράγραφος ξεκινά κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο Enter .

Το Microsoft Word επαναφέρει τη θέση των περιθωρίων και καρτελών κατά την επανεκκίνηση του προγράμματος.

Εσοχές: Τι είναι και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Εσοχές Αλλαγή του τρόπου τοποθέτησης του κειμένου σας οριζόντια στο έγγραφο του Word. Φωτογραφία © Becky Johnson

Εσοχές εμφανίζονται στον χάρακα. Εάν ο χάρακα δεν εμφανίζεται στην κορυφή του εγγράφου, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Κανόνας στην καρτέλα Προβολή . Ο δείκτης περιγράμματος αποτελείται από δύο τρίγωνα και ένα ορθογώνιο.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι εσοχών: Αριστερή εσοχή, Δεξιά εσοχή, Είσοδος πρώτης γραμμής και Αγκυρωμένη εσοχή.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε περικοπές μέσω της περιοχής Paragraph (Παράγραφος ) της καρτέλας Home ( Αρχική ).

Τι είναι οι καρτέλες Microsoft Word;

Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους καρτελών στο Word. Φωτογραφία © Becky Johnson

Όπως και οι εσοχές, οι καρτέλες τοποθετούνται στον κυβερνήτη και ελέγχουν την τοποθέτηση του κειμένου. Το Microsoft Word διαθέτει πέντε μορφές καρτελών: Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά, Δεκαδική και Γραμμή.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ορίσετε τις καταργήσεις καρτελών είναι να κάνετε κλικ στον χάρακα όπου θέλετε μια καρτέλα. Κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο Tab ενώ πληκτρολογείτε, το κείμενο ευθυγραμμίζεται εκεί που βάζετε τις καρτέλες. Μπορείτε να τραβήξετε τις γλωττίδες από το χάρακα για να τις αφαιρέσετε.

Για ακριβέστερη τοποθέτηση καρτελών, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή και επιλέξτε Καρτέλες για να ανοίξετε το παράθυρο Καρτέλα. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε τις καρτέλες με ακρίβεια και να επιλέξετε τον τύπο της καρτέλας που θέλετε στο έγγραφο.