Μάθετε πώς να συνομιλήσετε με φίλους και επαφές στο Gmail

Αποστολή μηνυμάτων μέσω Gmail

Το Gmail είναι γνωστό για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά η διεπαφή ιστότοπου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συνομιλία με άλλους χρήστες του Gmail. Η κουβέντα στο Gmail παρέχει μια περιοχή χωρίς συστοιχίες για να γράφετε εμπρός και πίσω σε ένα κουτάβι κουταβιών χωρίς να αφήνετε ποτέ το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Αυτή η λειτουργία ονομάζεται Google Chats, αλλά διακόπτεται το 2017. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ένας τρόπος πρόσβασης στις συζητήσεις από το Gmail και λειτουργεί με απευθείας σύνδεση με το Google Hangouts.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό. Το ένα είναι να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts για να συζητήσετε με κάποιον για να ξεκινήσει το μήνυμα και, στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε στο Gmail για να συνεχίσετε τη συζήτηση. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα ειδικό πλαίσιο συνομιλίας Google Hangouts στη δεξιά πλευρά της σελίδας του Gmail για να ξεκινήσετε μηνύματα χωρίς να βγείτε από το Gmail.

Πώς να ξεκινήσετε μια συνομιλία στο Gmail

Ο ευκολότερος τρόπος για να αρχίσετε να μιλάτε με άτομα ή ομάδες στο Gmail είναι να ενεργοποιήσετε το εργαστήριο Gmail της Δεξιάς συνομιλίας :

  1. Από το Gmail, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο με τις ρυθμίσεις / γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας για να ανοίξετε ένα νέο μενού. Επιλέξτε Ρυθμίσεις όταν το βλέπετε.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Εργαστήρια στην κορυφή της σελίδας "Ρυθμίσεις".
  3. Αναζητήστε τη συζήτηση στο πλαίσιο κειμένου "Αναζήτηση για εργαστήριο:".
  4. Όταν βλέπετε τη συνομιλία δεξιά , επισημάνετε την επιλογή Ενεργοποίηση στα δεξιά.
  5. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε και να επιστρέψετε στο email σας.
  6. Θα πρέπει να δείτε μερικά νέα κουμπιά στην κάτω δεξιά πλευρά του Gmail. Αυτά χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στις συνομιλίες του Google Hangout στο Gmail.
  7. Κάντε κλικ στο μεσαίο κουμπί και στη συνέχεια στην επιλογή Έναρξη νέας σύνδεσης στην περιοχή πάνω από τα κουμπιά μενού.
  8. Πληκτρολογήστε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου με τον οποίο θέλετε να συνομιλήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε το όταν βλέπετε την καταχώρηση στη λίστα.
  9. Ένα νέο πλαίσιο συνομιλίας θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος του Gmail, όπου μπορείτε να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να μοιράζεστε εικόνες, να προσθέτετε άλλα άτομα στο νήμα, να διαβάζετε παλιά μηνύματα, να ξεκινάτε βιντεοκλήσεις κλπ.

Ο άλλος τρόπος για να συζητήσετε στο Gmail χωρίς να ενεργοποιήσετε το εργαστήριο Google "Δεξιά συνομιλία" είναι να ξεκινήσετε τη συζήτηση στο Google Hangouts και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο παράθυρο "Συνομιλίες" του Gmail:

  1. Ανοίξτε το Google Hangouts και ξεκινήστε το μήνυμα εκεί.
  2. Επιστρέψτε στο Gmail και ανοίξτε το παράθυρο Chats, το οποίο είναι προσβάσιμο από την αριστερή πλευρά του Gmail. Μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα στο μενού "Περισσότερα", γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι επεκτείνετε αυτό το μενού, αν δεν το δείτε αμέσως.
  3. Ανοίξτε τη συνομιλία που ξεκινήσατε.
  4. Πατήστε ή πατήστε Άνοιγμα του Hangout .
  5. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο αναδυόμενης συνομιλίας για να στέλνετε και να λαμβάνετε κείμενα απευθείας από το λογαριασμό σας στο Gmail.

Σημείωση: Αν η συνομιλία δεν λειτουργεί στο Gmail, βεβαιωθείτε ότι η συνομιλία είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συζήτηση στο Gmail μέσω αυτού του συνδέσμου ή να ανοίξετε τις ρυθμίσεις και να μεταβείτε στην καρτέλα Συνομιλία .