Η προέλευση του φυλλαδίου

Ο όρος "ταμπλόιντ" αναφέρεται σε μέγεθος κοπής χαρτιού, σε μικρή εφημερίδα και σε τύπο δημοσιογραφίας. Μπορεί να συναντήσετε τον όρο όταν αγοράζετε χαρτί για τον οικιακό σας εκτυπωτή, δημιουργώντας ένα ψηφιακό αρχείο για ένα αναδιπλούμενο ενημερωτικό δελτίο ή διαβάζοντας μια δημοσίευση κουτσομπολιού στη γραμμή στο παντοπωλείο.

Μέγεθος χαρτιού χαρτιού

Το χαρτί χαρτιού μεγέθους τραπεζοειδούς χαρτιού μετράει 11 ίντσες έως 17 ίντσες, διπλάσιο από το μέγεθος ενός φύλλου χαρτιού μεγέθους γραμματοσειράς . Οι περισσότεροι εκτυπωτές σπίτι δεν είναι αρκετά μεγάλο για να εκτυπώσετε σε χαρτί μεγέθους tabloid, αλλά εκείνες που μπορούν να διαφημίζονται ως εκδοτικοί οίκοι τυποειδούς ή υπερ-εικονικός. Οι τυπογραφικοί εκτυπωτές μπορούν να δέχονται χαρτί μέχρι 11 ίντσες κατά 17 ίντσες. Οι εκτυπωτές Super Tabloid δέχονται χαρτί μέχρι 13 ίντσες κατά 19 ίντσες. Τα ενημερωτικά δελτία εκτυπώνονται συχνά σε χαρτί μεγέθους φυλλοειδούς και στη συνέχεια διπλωμένα στο μισό έως το γράμμα.

Τυπογραφικές Εφημερίδες

Στον κόσμο των εφημερίδων, υπάρχουν δύο γνωστά μεγέθη: ευρύ φύλλο και ταμπλόιδα. Το μέγεθος του μεγάλου μεγέθους του δημοσιογραφικού χαρτιού που χρησιμοποιείται σε πολλές εφημερίδες έχει μέγεθος περίπου 29,5 με 23,5 ίντσες, μέγεθος που ποικίλλει μεταξύ των χωρών και των δημοσιεύσεων.

Όταν εκτυπωθεί και διπλωθεί στο μισό, το μέγεθος της πρώτης σελίδας της εφημερίδας μετρά περίπου 15 ίντσες πλάτος με 22 ή περισσότερες ίντσες μακρύ. Μια δημοσίευση φυλλαδίων ξεκινάει με ένα φύλλο χαρτιού που είναι το μισό μέγεθος ενός φύλλου, κοντά - αλλά όχι απαραίτητα τόσο μικρό όσο το 11-σε-17-ιντσών τυποποιημένο μέγεθος χαρτιού.

Μπορεί να συναντήσετε δημοσιεύσεις σε εφημερίδες ως ένθετα στην καθημερινή εφημερίδα πλήρους μεγέθους. Ορισμένες πρώην εφημερίδες μεγάλου μεγέθους έχουν μειωθεί ώστε να εκτυπώνονται μόνο ως ταμπλόιδες σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν στο αγωνιστικό περιβάλλον εκτύπωσης.

Για να αποστασιοποιηθούν από τις αρνητικές ενώσεις των ταμπλοειδών στη βιομηχανία των εφημερίδων - εκείνη των αισθησιαστικών, θλιβερών ιστοριών για τις διασημότητες και τα εγκλήματα - κάποιες μειωμένες παραδοσιακές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων πρώην μεγάλων εφημερίδων, χρησιμοποιούν τον όρο "συμπαγές".

Αυτές οι γνωστές εφημερίδες τύπου κουτσομπολιού-αυτές που βλέπετε στη γραμμή του σούπερ μάρκετ-ήταν πάντα ταμπλόιδες. Άρχισαν να ασκούν τη ζωή, όντας γνωστός ως δημοσιογραφική εφημερίδα. Για χρόνια, οι εικονογραφίες θεωρούνταν ότι προορίζονταν για την εργατική τάξη και τις εφημερίδες μεγάλου φύλλου που προορίζονταν για μορφωμένους αναγνώστες. Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει.

Παρόλο που κάποιες εκδόσεις φυλλαδίων επικεντρώνονται ακόμα στο εντυπωσιακό, πολλές αξιόπιστες δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων εφημερίδων, είναι εκδόσεις μεγέθους φυλλοειδούς. Εξακολουθούν να κάνουν σκληρή δημοσιογραφία με βάση τα γεγονότα. Η μεγαλύτερη εφημερίδα tabloid στις ΗΠΑ είναι η New York Daily News. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Pulitzer στην ιστορία της.

Τάμπολο Δημοσιογραφία

Ο όρος "δημοσιογραφική δημοσιογραφία" χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1900 όταν αναφερόταν σε μια μικρή εφημερίδα που περιείχε συμπυκνωμένες ιστορίες που διαβάζονταν εύκολα από καθημερινούς αναγνώστες. Ο όρος σύντομα έγινε συνώνυμος με ιστορίες σκανδάλων, γραφικών εγκλημάτων και ειδήσεων διασημοτήτων. Αυτή η αρνητική φήμη απωθούσε αξιόλογους εκδότες εφημερίδων και δημοσιογράφους και για πολλά χρόνια οι ταμπλόιντ ήταν οι κακοί αδελφές του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας.

Με τις μεταβαλλόμενες οικονομικές προοπτικές για τις τυπωμένες εφημερίδες στην ψηφιακή εποχή, ορισμένες αξιόπιστες εφημερίδες έσπευσαν να μειώσουν το μέγεθος τους σε μορφή ταμπλόιντ σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων και συνέχισης της δημοσίευσης. Παρ 'όλα αυτά, σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ευρεία φύλλα. Ορισμένες από αυτές έχουν πάρει τη λιγότερο σοβαρή επιλογή χρήσης ενός μικρότερου μεγέθους φύλλων.