Πέντε διορθώσεις για ένα σπασμένο θερμαντήρα αυτοκινήτων

Όταν πρέπει να παραμείνετε ζεστοί, δοκιμάστε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα

Υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να διορθώσετε ένα σπασμένο θερμαντήρα αυτοκινήτων , και στη συνέχεια υπάρχει μια δέσμη των εν πολλοίς αναποτελεσματικά μισά μέτρα που μπορείτε να καταφύγετε σε περίπτωση που τα χρήματα είναι σφιχτά. Ο σωστός τρόπος περιλαμβάνει κάποια δυνητικά δαπανηρή διαγνωστική εργασία, εκτός αν μπορείτε να χειριστείτε αυτά τα πράγματα μόνοι σας, και στη συνέχεια ένα νομοσχέδιο επισκευής στα χαμηλά έως τα μέσα τριπλά ψηφία αν είστε τυχεροί.

Ο λάθος τρόπος για να διορθώσετε ένα θερμαντήρα αυτοκινήτου, ή τουλάχιστον τον άλλο τρόπο, είναι να κάνετε μια γρήγορη εργασία επισκευής και έπειτα να καταλάβετε κάποιο είδος προσωρινής αντικατάστασης του θερμαντήρα αυτοκινήτου που είναι αρκετά καλό για να περάσετε.

Ανάλογα με το πόσο κρύο παίρνει εκεί που ζείτε, η εμπειρία σας με αυτήν την προσέγγιση για την αντιμετώπιση ενός σπασμένου θερμαντήρα αυτοκινήτων θα κυμαίνεται από "ως επί το πλείστον ικανοποιημένος" σε "εντάξει, ήρθε η ώρα να πάρετε μια δεύτερη δουλειά για να πληρώσετε για αυτό το σπασμένο πυρήνα θερμαντήρα".

Εδώ είναι πέντε τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με ένα σπασμένο θερμάστρα αυτοκινήτων, επιτακτική επιστολή , και όλα αυτά.

01 από 05

Ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε ένα σπασμένο θερμαντήρα αυτοκινήτων

Η διάβρωση γύρω από το καπάκι του ψυγείου είναι ένας δείκτης που ίσως το υπόλοιπο σύστημα ψύξης, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα του θερμαντήρα σας, να μην κάνει τόσο μεγάλο. Bill Grove / Ε + / Getty

Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης ενός σπασμένου θερμαντήρα αυτοκινήτου είναι να ξεκινήσετε με κάποια βασικά διαγνωστικά και στη συνέχεια να διορθώσετε ό, τι είναι λάθος.

Η ακριβής διαγνωστική διαδικασία θα διαφέρει από το ένα όχημα στο άλλο, αλλά εάν η θερμάστρα του αυτοκινήτου σας φυσάει κρύα , τότε ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το ψυκτικό. Εάν το ψυκτικό υγρό είναι χαμηλό, τότε μπορεί να υπάρχει αέρας στον πυρήνα του θερμαντήρα, κάτι που θα εξηγούσε γιατί ο θερμαντήρας σας δεν λειτουργεί. Βρείτε και διορθώστε τη διαρροή, γεμίστε το και αυτό μπορεί να είναι το τέλος της.

Αν το ψυκτικό είναι γεμάτο, τότε ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε τη λειτουργία μερικών σημαντικών εξαρτημάτων είναι να τραβήξετε ένα θερμόμετρο υπερύθρων χωρίς επαφή. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγξετε αν το ψυκτικό υγρό θερμαίνεται σωστά, καθώς ένας θερμοστάτης που έχει κολλήσει μπορεί να προκαλέσει την αθέλητη λειτουργία ενός θερμαντήρα.

Ένα υπέρυθρο θερμόμετρο θα σας επιτρέψει επίσης να ελέγξετε τους εύκαμπτους σωλήνες εισόδου και εξόδου στον πυρήνα του θερμαντήρα. Αν η γραμμή εξόδου είναι κρύα, τότε μπορεί να έχετε έναν πυρήνα θερμαντήρα με πρίζα ή μια βαλβίδα που δεν ανοίγει.

Μέσα στο όχημα, προβλήματα όπως ο κακός κινητήρας του φυσητήρα, ο διακόπτης του θερμαντήρα, η ανάμιξη της πόρτας ή η αντίσταση του κινητήρα του φυσητήρα μπορεί να προκαλέσουν τη λειτουργία του θερμαντήρα. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το συγκεκριμένο στοιχείο που απέτυχε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε και θα έχετε και πάλι θερμότητα. Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώσετε κάποιον για να κάνει τη διαγνωστική εργασία για εσάς.

Ορισμένα προβλήματα που εμποδίζουν τη λειτουργία ενός θερμαντήρα αυτοκινήτου είναι σχετικά φθηνά, γρήγορα, ενώ άλλα είναι εξαιρετικά δαπανηρά. Για παράδειγμα, ορισμένοι πυρήνες θερμαντήρα είναι θαμμένοι τόσο βαθιά ώστε να πρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρο το ταμπλό για να φτάσετε σε αυτούς. Εάν έχετε να αντιμετωπίσουμε αυτό το είδος της κατάστασης, και τα χρήματα είναι σφιχτά, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσει μια γρήγορη λύση και εναλλακτική λύση θερμάστρα αυτοκινήτων για να σας πάρει κοντά.

02 του 05

Η γρήγορη λύση για έναν κακό θερμαινόμενο πυρήνα

Τα περισσότερα προβλήματα με τα θερμαντικά σώματα αυτοκινήτων δεν είναι πραγματικά μια μεγάλη υπόθεση, αν τα αφήσετε μόνο μέχρι να έχετε τα χρήματα για να διορθώσετε την αποτυχημένη συνιστώσα, αλλά ένας διαρρέων πυρήνας θερμαντήρα είναι μια μεγάλη εξαίρεση σε αυτό. Εάν η θερμάστρα σας δεν λειτουργεί επειδή ο πυρήνας του θερμαντήρα είναι διαρροή, θα μπορούσατε να καταλήξετε να ασχοληθείτε με μια δέσμη κολλώδους, δύσοσμου αντιψυκτικού στο πάτωμα του αυτοκινήτου σας και ο κινητήρας θα μπορούσε ακόμη και να υπερθερμανθεί εάν το επίπεδο ψυκτικού υγρού γίνει πολύ χαμηλό.

Η γρήγορη λύση για αυτό το πρόβλημα, εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τον λογαριασμό επισκευής, είναι να παρακάμψετε τον πυρήνα του θερμαντήρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας κόβοντας τους εύκαμπτους σωλήνες του θερμοσίφωνα όπου συνδέονται με τον πυρήνα του θερμαντήρα και στη συνέχεια τους συνδέετε, αρκεί να βεβαιώνεστε ότι σφίγγετε τη σύνδεση με καλούς σφιγκτήρες σπειροειδών γραναζιών και κατευθύνετε τους ματωμένους εύκαμπτους σωλήνες έτσι ώστε να μην στηρίζονται μια καυτή επιφάνεια όπως μια πολλαπλή εξαγωγής ή να πέσει στις ζώνες και τις τροχαλίες του κινητήρα.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να παρακάμψετε το δικό σας πυρήνα θερμαντήρα, ένας συμπαθητικός μηχανικός θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά σχετικά ανέξοδα, εκτός εάν ο πυρήνας του θερμαντήρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει πρόσβαση.

Μόλις ο πυρήνας του θερμαντήρα παρακαμφθεί, μπορείτε είτε να σκληρύνετε το κρύο είτε να εξερευνήσετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τον θερμαντήρα αυτοκινήτων που ίσως επαρκούν για να σας φτάσουν στο χειμώνα.

03 του 05

Αντικατάσταση ηλεκτρικού αφυγραντήρα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ομίξετε επάνω ένα παρμπρίζ είναι να εκτελέσετε το θερμαντήρα, να ξεπαγώσετε, με ένα διαρρηγνυόμενο πυρήνα θερμαντήρα. Το αντιψυκτικό θα ψεκαστεί, θα ψεκαστεί σε όλο το παρμπρίζ σας και θα αφήσει μια κολλώδη, ομιχλώδη ταινία που απλά θα λερώνει όταν προσπαθείτε να το σκουπίσετε.

Αν είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει αντιψυκτικό στο κουτί του θερμαντήρα και είστε αρκετά τυχεροί ώστε να μην ψεκάσετε αντιψυκτικά σε όλο το παρμπρίζ σας, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ενεργοποίηση του κλιματιστικού με τη ρύθμιση απόψυξης παρμπρίζ εντάξει. Δεν θα λιώσει τον πάγο στο εξωτερικό του παρμπρίζ όπως το θερμάστρα σας, αλλά είναι καλό σε άλλες καταστάσεις.

Η άλλη επιλογή, εάν θέρμανσης θραύεται, είναι μια αντικατάσταση ηλεκτρικής απόψυξης . Αυτές οι συσκευές δεν προορίζονται να ζεσταίνουν καθόλου το εσωτερικό του αυτοκινήτου, οπότε δεν είναι καθόλου χρήσιμο αν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου είναι αρκετά κρύο που χρειάζεστε κάποια θερμότητα στο αυτοκίνητό σας για να επιβιώσετε την πρωινή μεταφορά σας. Αλλά αν το μόνο που ψάχνετε είναι κάτι για να defog τα παράθυρά σας, και η μέθοδος A / C δεν λειτουργεί, τότε αυτό μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε.

04 του 05

Αντικατάσταση θερμαντήρα αυτοκινήτου

Αν θέλετε να παραμείνετε ζεστοί στο δρόμο χωρίς ένα θερμαντήρα αυτοκινήτου που λειτουργεί, τότε κάποιος τύπος θερμαντήρα αυτοκινήτου είναι η μόνη πραγματική σας επιλογή.

Μια ηλεκτρική θερμάστρα αυτοκινήτου είναι μια κακή αντικατάσταση για ένα λειτουργικό πυρήνα θερμαντήρα, αλλά είναι καλύτερα από τίποτα. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικού θερμαντήρα 12 volt συνήθως δεν πρόκειται να είναι αρκετά ισχυρός για να το κάνει ζεστό στο αυτοκίνητό σας σαν να λειτουργούσε ένας θερμαντήρας αυτοκινήτου, αλλά δείχνοντας ένα στο πρόσωπό σας μπορεί να πάρει αρκετό από το άκρο για να κάνει τη μετακίνηση σας τουλάχιστον μοιάζουν με κάτι άνετο.

Μια άλλη επιλογή ηλεκτρικών θερμαντικών αυτοκινήτων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης στο αυτοκίνητό σας με ένα θερμαντήρα χώρου που είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί σε μια περιορισμένη περιοχή όπως ένα αυτοκίνητο και να τρέξει αυτό πριν το αυτοκίνητο το πρωί. Θα χάσετε γρήγορα τη θερμότητα μόλις την κλείσετε και θα αρχίσετε να οδηγείτε, αλλά σε συνδυασμό με μια μπαταρία θέρμανσης, μπορείτε να παραμείνετε αρκετά ζεστός σε μια σύντομη μετακίνηση για να το κάνετε αξίζει τον κόπο.

05 του 05

Ζεσταίνεις τα κασόνια σου

Αν το αυτοκίνητό σας έχει θερμαινόμενα καθίσματα , ίσως είστε σε θέση να βγείτε έξω από το κρύο καιρό, ενεργοποιώντας τα, συσσωρεύοντας και ελπίζοντας για το καλύτερο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε θερμαντήρες καθισμάτων αυτοκινήτων μετά την πώληση που λειτουργούν καλά, αν το αυτοκίνητό σας δεν έρχεται με αυτή την επιλογή.

Αν και τα θερμαινόμενα καθίσματα δεν κάνουν τίποτα για να σας ζεσταίνουν, τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο που θα λειτουργούσε ένας θερμαντήρας αυτοκινήτων, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν θαύματα για την αντιληπτή ζεστασιά. Μεταξύ της ομαδοποίησης και του εαυτού σας κάποιες καυτές διασταυρώσεις, μπορείτε απλά να μπορείτε να ξεγελάσετε το σώμα σας για να ξεχνάτε ότι ακόμα δεν έχετε σταθεροποιήσει τον σπασμένο θερμαντήρα αυτοκινήτου σας.