Παίρνουν αποστειρωτές 12V ή υπάρχει καλύτερη επιλογή;

Ερώτηση: Να λειτουργούν οι αποψύκτες 12V;

Ο αποψύκτης μου είναι στο fritz, και μισώ το σκούπισμα συμπύκνωσης από τα παράθυρά μου το φθινόπωρο και το χειμώνα. Δεν φαίνεται να πειράζει αυτό που χρησιμοποιώ, γιατί πάντα καταλήγω με ραβδώσεις που δεν βλέπω ποτέ μέχρι που ο ήλιος ή οι υψηλές ακτίνες κάποιου ξαφνικά γυρίσουν το παρμπρίζ μου σε ένα αδιαφανές χάος που θα χρειαζόταν την όραση ακτίνων Χ για να το δείτε. Διενεργούν αποψύκτες 12V, ή θα πρέπει να διορθώσω πραγματικά τον σπασμένο αποψύκτη;

Απάντηση: Οι αποψύκτες 12V δεν δημιουργούνται ίσοι

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα με ένα ξεσκονιστή μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, ειδικά εάν ο αποψύκτης είναι "σπασμένος" επειδή ο θερμαντικός πυρήνας σας είναι συνδεδεμένος ή παρακάμπτεται, αφήνοντάς σας χωρίς θερμότητα . Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος να κάνει πριν από μια μακρά μετακίνηση σε καιρό κάτω από το μηδέν ξεχωρίζει σε αυτό το μηδενικό καιρό, ξύνοντας επιμελώς σε ένα παχύ στρώμα πάγου στο παρμπρίζ, μόνο για να ανέβει μέσα και να βρει ότι το παράθυρο είναι πιο ασαφές από το Λονδίνο πριν όλοι οι έλεγχοι της ρύπανσης ξεκίνησαν.

Ενώ ένα σπασμένο πίσω ανακάμπτει δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία, είναι ακόμα χρήσιμο να μπορέσετε να δείτε το γυαλί πίσω παραθύρων σας μόνο σε περίπτωση που αισθάνεστε σαν να αλλάζετε λωρίδες ή να συγχωνεύετε χωρίς να προκαλέσετε ατύχημα.

Λοιπόν, τι κάνεις, εκτός από απλά χαμόγελο και το φέρεις μέσα από τραγούδια δοντιών, αν έχεις σπάσει ο αποψύκτης; Λοιπόν, η μόνη πραγματική λύση είναι να σταθεροποιήσετε μόνο τον αποψύκτη, είτε αυτό σημαίνει την αντικατάσταση ενός διαρρηγνυόμενου θερμικού πυρήνα, ενός πλέγματος θέρμανσης πίσω αποψύκτη ή ακόμα και ολόκληρου του γυαλιού.

Φυσικά, οι επισκευές όπως αυτές μπορεί να είναι κάποιες αρκετά ακριβές εργασίες και η ταλαιπωρία από ένα μακρύ, κρύο, αδιαφανές χειμώνα μπορεί να φαίνεται λιγότερο και λιγότερο δαπανηρή καθώς αυτά τα σημάδια δολάριο στοιβάζονται.

Οι ηλεκτρικές αποψύκτες είναι μια επιλογή, αλλά ίσως να μην είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα με τους καταψύκτες 12V

Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα με θερμαντήρες 12V και αποψύκτες και σχετίζονται και με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι συσκευές. Το πρώτο έχει σχέση με το τροφοδοτικό, το οποίο συνήθως θα είναι η πρίζα του αναπτήρα.

Δεδομένου ότι οι υποδοχές αναπτήρα τσιγάρων και οι εξόδους εξαρτημάτων 12V είναι συνήθως συγχωνευμένες σε 15Α ή λιγότερο, απλά δεν μπορείτε να εκτελέσετε ένα πολύ ισχυρό θερμαντήρα από αυτούς. Και δεδομένου ότι τα απολυμαντικά 12V βασίζονται στη θερμότητα για εργασία, απλά δεν πρόκειται να δείτε τα ίδια αποτελέσματα που κάνατε από το σύστημα HVAC πριν το σπάσιμο του πυρήνα του θερμαντήρα σας.

Το άλλο ζήτημα σχετίζεται με τη σχετική υγρασία και το γεγονός ότι ο ξηρός αέρας είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερη υγρασία από τον υγρό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να αποφράξετε ένα παρμπρίζ με ένα αυτοκίνητο που έχει σπασμένο πυρήνα θερμαντήρα, όσο λειτουργεί ο κλιματισμός. Ο κλιματισμός αφαιρεί τον αέρα που περνά μέσα από αυτό, γεγονός που του επιτρέπει να απορροφά την υγρασία από το παρμπρίζ.

Δεδομένου ότι τα απολυμαντικά 12V δεν έχουν αυτή την ικανότητα, ο αέρας που φυσούν στο παρμπρίζ σας έχει την ίδια υγρασία με τον υπόλοιπο αέρα στο αυτοκίνητό σας. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι χλιαρό αντί για κατάψυξη.

Ανταπόκριση Vs. Defogging Vs. Εξουδετέρωση

Ένα άλλο πρόβλημα με τα αποψύκτες 12V είναι ότι η λέξη "αποψύκτης" σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Οι όροι απόψυξη, απόψυξη και απόσπαση χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αν και μπορούν να αναφέρονται σε μια χούφτα πολύ διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Αν το παρμπρίζ σας είναι κυριολεκτικά «παγωμένο», που σημαίνει ότι είναι καλυμμένο με πάγο είτε στην εσωτερική είτε στην εξωτερική επιφάνεια, τότε ο αποχυμωτής 12V μπορεί πραγματικά να κάνει καλό. Ενώ δεν θα λειτουργήσει ακόμα, όπως ένα λειτουργικό σύστημα HVAC, ακόμη και ένα μικρό κεφάλι που αντλείται από ένα αναιμικό αποψύκτη 12V μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τον πάγο και να διευκολύνετε την απομάκρυνση.

Εάν δεν υπάρχει πάγος και προσπαθείτε πραγματικά να απομακρύνετε ή να απομακρύνετε το παρμπρίζ σας, ένας αναβραστήρας 12V είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αποδώσει κάτι σαν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ένα από τα ωραία πράγματα για ένα λειτουργικό σύστημα HVAC είναι ότι η ενεργοποίηση του αποψύκτη σας, τόσο με τον κλιματισμό όσο και με τη θερμότητα, παρέχει ζευγάρι οφέλη. Ο ξηρός αέρας απορροφά την υγρασία από το παρμπρίζ, ο οποίος τον απομακρύνει αποτελεσματικά και μόλις ο κινητήρας ζεσταθεί αρκετά, ο θερμαντήρας θα ζεσταίνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας και θα κάνει πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσει κάθε συσσωρευμένο πάγο ή χιόνι από το παρμπρίζ .

Λιγότερο αποτελεσματικό από ένα στεγνωτήριο μαλλιών;

Προκειμένου να οραματιστείτε γιατί οι αποχυμωτές 12V δεν είναι τόσο μεγάλοι στην απόψυξη, μπορεί να είναι χρήσιμο να συγκρίνετε ένα με μια συσκευή που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι, όπως ένα στεγνωτήρα μαλλιών.

Ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα απόψυξης 12V εκεί έξω, ένα τυπικό μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται σε έναν αναπτήρα τσιγάρων θα βγάλει περίπου 200 βατ περίπου. Συγκριτικά, το πιστολάκι μαλλιών σας έχει πιθανότατα βαθμολογία 800-1000 watts περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι προτιμάτε να τρέχετε ένα καλώδιο επέκτασης και να αποψύχετε το παρμπρίζ σας με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά; Τεχνικά, σίγουρα, αλλά αν τρέχετε ένα καλώδιο έξω ούτως ή άλλως, έχετε επίσης τη δυνατότητα χρήσης ενός κανονικού θερμαντήρα χώρου για να ζεσταθεί το αυτοκίνητό σας .