Μοιραστείτε τα αρχεία των Windows 7 με το OS X Lion

01 από 04

Κοινή χρήση των αρχείων των Windows 7 με το OS X Lion

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αν έχετε ένα μικτό δίκτυο υπολογιστών και Mac, τότε θα θέλετε να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών OS. Μπορεί να ακούγεται σαν να έχετε κάποιους κολλητικούς χρόνους μπροστά από σας, για να μιλήσετε με δύο διαφορετικά OS, αλλά στην πραγματικότητα, τα Windows 7 και το OS X Lion είναι αρκετά καλά μιλώντας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο παλαίωση με κάποιες ρυθμίσεις και κάνοντας κάποιες σημειώσεις σχετικά με τα ονόματα των υπολογιστών και τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούν.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να μοιράζεστε τα αρχεία των Windows 7, έτσι ώστε να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση το Mac OS που βασίζεται σε λιοντάρι OS X. Εάν θέλετε επίσης ο υπολογιστής σας Windows 7 να έχει πρόσβαση στα αρχεία Mac, ρίξτε μια ματιά σε έναν άλλο οδηγό: Κοινή χρήση αρχείων OS X Lion με υπολογιστές με Windows 7 .

Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε και τους δύο οδηγούς, ώστε να καταλήξετε με ένα εύκολο στη χρήση αμφίδρομο σύστημα κοινής χρήσης αρχείων για τους Mac και τους υπολογιστές σας.

Τι θα χρειαστείτε

02 από 04

Κοινή χρήση αρχείων των Windows 7 με OS X 10.7 - Ρύθμιση του ονόματος της ομάδας εργασίας του Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να μοιραστείτε αρχεία, ο Mac και ο υπολογιστής σας πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ομάδα εργασίας. Το Mac OS και τα Windows 7 χρησιμοποιούν ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP. Αν δεν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας σε οποιονδήποτε υπολογιστή, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να μεταβείτε απευθείας στο Βήμα 4 του παρόντος οδηγού.

Αν έχετε κάνει αλλαγές ή δεν είστε σίγουροι αν έχετε ή όχι, διαβάστε για να μάθετε πώς να ορίσετε το όνομα ομάδας εργασίας του Mac σας.

Επεξεργασία ονόματος ομάδας εργασίας του Mac σας

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας 'System Preferences' από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο που βρίσκεται στην ενότητα Internet & Wireless του παραθύρου System Preferences.
  3. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών της τρέχουσας τοποθεσίας σας. Το Mac OS χρησιμοποιεί τον όρο 'τοποθεσία' για να αναφερθεί στις τρέχουσες ρυθμίσεις για όλες τις διεπαφές δικτύου σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλαπλές τοποθεσίες, το καθένα με διαφορετικές ρυθμίσεις διεπαφής δικτύου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε μια τοποθεσία οικίας που χρησιμοποιεί την ενσύρματη σύνδεση Ethernet και μια τοποθεσία Travel που χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυό σας. Οι τοποθεσίες μπορούν να δημιουργηθούν για πολλούς λόγους. Θα δημιουργήσουμε μια νέα τοποθεσία για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα της ομάδας εργασίας σε μια τοποθεσία που βρίσκεται σε ενεργή χρήση.
  4. Επιλέξτε 'Επεξεργασία τοποθεσιών' από το αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία.
  5. Επιλέξτε την τρέχουσα ενεργή τοποθεσία σας από τη λίστα στο φύλλο τοποθεσίας. Η ενεργή τοποθεσία συνήθως ονομάζεται Αυτόματο και μπορεί να είναι η μόνη καταχώρηση στο φύλλο.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί αλυσοπρίονου και επιλέξτε "Διπλότυπο τοποθεσίας" από το αναδυόμενο μενού.
  7. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για την τοποθεσία διπλότυπου ή απλώς χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη τιμή.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.
  9. Στο αριστερό παράθυρο του παραθύρου προτιμήσεων δικτύου, επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε για σύνδεση στο δίκτυό σας. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό θα είναι Ethernet ή Wi-Fi. Μην ανησυχείτε αν αυτή τη στιγμή λέει "Δεν έχει συνδεθεί" ή "Δεν υπάρχει διεύθυνση IP" επειδή εργάζεστε αυτήν την περίοδο με την διπλή τοποθεσία, η οποία δεν είναι ακόμα ενεργή.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους".
  11. Επιλέξτε την καρτέλα WINS.
  12. Στο πεδίο Ομάδα εργασίας, εισάγετε το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας.
  13. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  14. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή, η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα καταργηθεί. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα αποκατασταθεί χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις από τη θέση που μόλις επεξεργαστήκατε.

03 του 04

Κοινή χρήση αρχείων των Windows 7 με Lion - Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας του υπολογιστή

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα, για να μοιραστείτε αρχεία, ο Mac και ο υπολογιστής σας πρέπει να χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας. Εάν δεν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας του υπολογιστή σας ή του Mac, τότε έχετε όλοι ρυθμιστεί, επειδή και τα δύο OSs χρησιμοποιούν το WORKGROUP ως προεπιλεγμένο όνομα.

Εάν έχετε κάνει αλλαγές στο όνομα της ομάδας εργασίας ή δεν είστε σίγουροι, τα παρακάτω βήματα θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία επεξεργασίας του ονόματος ομάδας εργασίας στα Windows 7.

Αλλάξτε το όνομα ομάδας εργασίας στον υπολογιστή σας Windows 7

  1. Επιλέξτε Έναρξη, στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο Υπολογιστής.
  2. Επιλέξτε "Ιδιότητες" από το αναδυόμενο μενού.
  3. Στο παράθυρο Πληροφορίες συστήματος που ανοίγει, επιβεβαιώστε ότι το όνομα ομάδας εργασίας είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείτε στο Mac σας. Εάν δεν είναι, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Αλλαγή ρυθμίσεων που βρίσκεται στην κατηγορία Domain και Workgroup.
  4. Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή. Το κουμπί βρίσκεται δίπλα στη γραμμή κειμένου που αναφέρει "Για να μετονομάσετε αυτόν τον υπολογιστή ή να αλλάξετε τον τομέα ή την ομάδα εργασίας του, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή".
  5. Στο πεδίο Ομάδα εργασίας, εισαγάγετε το όνομα της ομάδας εργασίας. Τα ονόματα των ομάδων εργασίας στα Windows 7 και στο Mac OS πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου Κατάσταση, λέγοντας «Καλώς ορίσατε στην ομάδα εργασίας X», όπου το Χ είναι το όνομα της ομάδας εργασίας που καταχωρίσατε νωρίτερα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο πλαίσιο διαλόγου Κατάσταση.
  7. Θα εμφανιστεί ένα νέο μήνυμα κατάστασης, το οποίο σας λέει ότι πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση αυτού του υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο πλαίσιο διαλόγου Κατάσταση.
  9. Κλείστε το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος κάνοντας κλικ στο OK.
  10. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή με Windows.

04 του 04

Κοινή χρήση αρχείων των Windows 7 με OS X Lion - Ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινής χρήσης αρχείων

Η διαδικασία ρύθμισης των ρυθμίσεων δικτύου του υπολογιστή καθώς και η επιλογή αρχείων σε υπολογιστή Windows 7 και η κοινή χρήση τους με Mac δεν έχει αλλάξει από τότε που γράψαμε τον οδηγό για την κοινή χρήση των αρχείων των Windows 7 με OS X 10.6. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία κοινής χρήσης με το Lion είναι η ίδια από το σημείο αυτό, οπότε αντί να επαναλάβετε ολόκληρο το περιεχόμενο του προηγούμενου άρθρου, θα σας συνδέσω με τις υπόλοιπες σελίδες αυτού του άρθρου, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να ολοκληρώσετε διαδικασία κοινής χρήσης αρχείων.

Ενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή σας Windows 7

Πώς να μοιραστείτε ένα φάκελο των Windows 7

Χρησιμοποιώντας το Finder του Mac σας, συνδέστε το με το διακομιστή

Χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή του Mac Finder για σύνδεση

Συμβουλές Finder για την πρόσβαση στα αρχεία των Windows 7

Αυτό είναι; θα πρέπει τώρα να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κοινόχρηστα αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας Windows 7 από το Mac.