Ορισμός κωδικού πρόσβασης σύνδεσης για Mac OS X 10.5 και 10.6

Ο σκοπός των κωδικών πρόσβασης είναι ένας απλός αλλά ισχυρός - αποτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Η ρύθμιση των κωδικών πρόσβασης σύνδεσης είναι εύκολη για Mac OS X 10.5 (Leopard) και 10.6 ( Snow Leopard ) - απλά ακολουθήστε τις βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες για να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε.

Ξεκινώντας

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης και επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος .
  2. Στην ενότητα Σύστημα , επιλέξτε Λογαριασμοί .
  3. Επιλέξτε Επιλογές σύνδεσης .
  4. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, αλλάξτε την επιλογή Αυτόματη σύνδεση σε Απενεργοποιημένη και στη συνέχεια επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμφανιστεί η ερώτηση - ως λίστα χρηστών ή μια προτροπή για όνομα και κωδικό πρόσβασης.
  5. Κάντε κλικ στο Λογαριασμό επισκέπτη και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων που επιτρέπουν την πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτόν τον υπολογιστή και επιτρέψτε στους επισκέπτες να συνδεθούν σε κοινόχρηστους φακέλους .
  6. Για να αποθηκεύσετε αυτές τις αλλαγές, απλώς κλείστε το παράθυρο Λογαριασμοί .

Συμβουλές και Συμβουλές

Τώρα που ορίσατε τον κωδικό πρόσβασής σας, πρέπει να διαμορφώσετε τις γενικές ρυθμίσεις ασφαλείας για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον κωδικό πρόσβασης του συστήματός σας. Για να το κάνετε αυτό, δείτε πώς να ρυθμίσετε την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης στο Mac OS X.

Επίσης, θέλετε να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε σωστά το τείχος προστασίας Mac OS X. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του τείχους προστασίας στο Mac OS X.

Και αν είστε νέοι στους Mac ή ψάχνετε για γενικές πληροφορίες Mac, φροντίστε να δείτε αυτό τον οδηγό για τη ρύθμιση του νέου υπολογιστή Mac.