Δέκτης Home Cinema 7.1 καναλιών Yamaha RX-V2700

Master Master Control Master

Αφού είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το Yamaha RX-V2700, πρέπει να πω ότι είναι μια εξαιρετική αξία, παρέχοντας σταθερή απόδοση ήχου και βίντεο. Επιπλέον, τα πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως η αναβάθμιση HDMI και η εναλλαγή HDMI, η συνδεσιμότητα και ο έλεγχος του iPod, το XM Satellite Radio και η ενσωματωμένη δικτύωση προσφέρουν μεγάλη λειτουργική ευελιξία και έλεγχο για έναν δέκτη στην τάξη των $ 1.500. Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που θα καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες, θεωρήστε το RX-V2700 ως μια πιθανή επιλογή.

Αφού διαβάσετε την παρακάτω επισκόπηση, ελέγξτε επίσης λεπτομερέστερη εικόνα αυτού του δέκτη στη συλλογή φωτογραφιών RX-V2700 .

Επισκόπηση προϊόντος

Το RX-V2700 διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως:

1. 7.1 κανάλια που παρέχουν 140 Watt σε κάθε πλήρες κανάλι με .04% THD (Total Harmonic Distortion) . .1 έξοδος γραμμής Subwoofer καναλιών που παρέχεται για σύνδεση με το τροφοδοτούμενο υπογούφερ.

2. Επιλογές επεξεργασίας ήχου surround: Dolby Prologic IIx, Dolby Digital 5.1 / 7.1 EX, DTS 5.1 / 7.1 ES, 96/24, Neo: 6 XM Neural και XM-HD Surround.

3. Παραμετρικός ισοσταθμιστής για κάθε κανάλι.

4. Αυτόματη ρύθμιση ηχείων μέσω του YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer). Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και έναν ενσωματωμένο ισοσταθμιστή για αυτόματη ρύθμιση της στάθμης των ηχείων για κάθε κανάλι. Το YPAO ελέγχει πρώτα για να δει ότι κάθε ηχείο είναι συνδεδεμένο σωστά στον δέκτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικής ηχητικής ακουστικής αναλύονται και ο δέκτης ρυθμίζεται σε διάφορες παραμέτρους, όπως το μέγεθος του ηχείου, η απόσταση των ηχείων από τη θέση ακρόασης, τα επίπεδα ηχητικής πίεσης και πολλά άλλα. Εκτός από τη χρήση του YPAO, ο χρήστης μπορεί επίσης να ρυθμίσει με μη αυτόματο τρόπο τις προσωπικές προτιμήσεις για ρυθμίσεις ομιλίας, απόσταση και χαμηλής συχνότητας διασταύρωση για κάθε κανάλι.

5. Είσοδοι ήχου: έξι στερεοφωνικά αναλογικά , πέντε ψηφιακά οπτικά , τρία ψηφιακά ομοαξονικά . Περιλαμβάνεται επίσης: ένα σετ αναλογικών εισόδων ομιλίας οκτώ καναλιών: μπροστά (αριστερά, κεντρικά, δεξιά), πίσω (Surround Αριστερά & Δεξιά, πίσω αριστερά και δεξιά Surround) και υπογούφερ. Αυτές οι είσοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε SACD , DVD-Audio ή άλλον τύπο εξωτερικού αποκωδικοποιητή.

6. Εξόδους προενίσχυσης δεύτερης ζώνης. Έξοδος ακουστικών Silent Cinema.

7. Δύο έξοδο ψηφιακού ήχου.

8. Είσοδοι βίντεο: Τρία HDMI , τρία συστατικά , έξι S-video , έξι σύνθετα .

9. Συνδεσιμότητα XM-Satellite Radio (απαιτείται προαιρετική κεραία / δέκτης και συνδρομή). Tuner AM / FM με 40 προεπιλογές. Ραδιόφωνο μέσω Internet μέσω σύνδεσης Ethernet-Network.

10. Σύνδεση iPod και έλεγχος μέσω του προαιρετικού σταθμού σύνδεσης iPod.

11. Ηχητική καθυστέρηση για τη ρύθμιση του συγχρονισμού χείλους (0-240 ms)

12. Διασταύρωση επί του σκάφους (9 ζώνες συχνοτήτων) και έλεγχος φάσης για υπογούφερ. Ο διασταυρούμενος έλεγχος ρυθμίζει το σημείο στο οποίο θέλετε το υπογούφερ να παράγει ήχους χαμηλής συχνότητας, σε αντίθεση με την ικανότητα των δορυφορικών ηχείων να αναπαράγουν ήχους χαμηλής συχνότητας.

13. Περιλαμβάνονται δύο ασύρματα τηλεχειριστήρια. Ένα τηλεχειριστήριο παρέχεται για τις κύριες λειτουργίες του δωματίου, παρέχεται μικρότερο τηλεχειριστήριο για τη λειτουργία της ζώνης 2 ή 3.

14. Μια οθόνη GUI (Γραφική διεπαφή χρήστη) στην οθόνη καθιστά τον χειρισμό του δέκτη εύκολο και διαισθητικό. Είναι συμβατό με iPod, ραδιόφωνο Internet, οθόνη PC και USB.

Χρησιμοποιείται υλικό

Οι συσκευές οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύγκριση συμπεριλαμβάνουν το Yamaha HTR-5490 (6.1 καναλιών) και το Onkyo TX-SR304 (5.1 καναλιών) και έναν προεπεξεργαστή / ακουστικό επεξεργαστή Outlaw Audio Model 950 (χρησιμοποιώντας λειτουργία 5.1 καναλιών) 5150 Ενισχυτής ισχύος 5 καναλιών.

Συσκευές αναπαραγωγής DVD / Blu-ray / HD-DVD που περιλαμβάνονται: Οπτικά ψηφιακά DV-981HD DVD / SACD / DVD-Audio και DVD player Helios H4000 , HD-DVD player Toshiba HD-XA1 , Samsung BD-P1000 Blu- μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray / HD-DVD LG BH100 .

Μόνο πηγές CD που περιλαμβάνονται σε παίκτες: Τεχνικοί SL-PD888 και Denon DCM-370 CD-changers 5 δίσκων.

Τα μεγάφωνα που χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετικές ρυθμίσεις συμπεριλάμβαναν: Klipsch B-3s , Klipsch C-2, Optimus LX-5II, Klipsch Quintet III σύστημα 5 ηχείων, ένα ζευγάρι JBL Balboa 30, JBL Balboa Center Channel και δύο JBL Venue Series 5 ιντσών Παρακολουθήστε τα ηχεία ως οπίσθια περιβάλλουν.

Ενσωματωμένα Subwoofer που χρησιμοποιούνται: Klipsch Synergy Sub10 και Yamaha YST-SW205 , καθώς και ένα SVS SB12-PLUS (δανεισμένο από τον SVS Sound) .

Χρησιμοποιημένες οθόνες προβολής: Οθόνη υγρών κρυστάλλων LCD LVM-37w3 1080p της Westinghouse, LCD τηλεόραση 32-ιντσών Syntax LT-32HV και τηλεόραση LCD 23 ιντσών LN-R238W της Samsung.

Όλες οι οθόνες βίντεο βαθμονομήθηκαν χρησιμοποιώντας το λογισμικό SpyderTV.

Οι συνδέσεις ήχου / βίντεο μεταξύ των εξαρτημάτων κατασκευάστηκαν με καλώδια Accell , Cobalt και AR Interconnect.

16 Wire Speaker Wire χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις ρυθμίσεις.

Τα επίπεδα ηχείων του συστήματος επιπλέον βαθμονομήθηκαν με τη χρήση ενός μετρητή στάθμης ήχου ραδιοφώνου

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Δίσκοι Blu-ray περιελάμβαναν: Αποκάλυπτο, Superman Returns, Crank, Happy Feet και Mission Impossible III.

Συμπεριλαμβάνονται οι δίσκοι HD-DVD: οι άσσοι των Smokin, ο μήτρας, ο βασιλιάς Κονγκ, ο Μπάτμαν αρχίζει και το φάντασμα της όπερας

Τα προ-εγγεγραμμένα πρότυπα DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα παρακάτω: Το σπήλαιο, Kill Bill - Vol1 / 2, Βασίλειο του ουρανού (Cut Cut), V For Vendetta, U571, Lord of Rings Trilogy, Master και Commander.

Μόνο για ήχο, περιλαμβάνονται διάφορα CD: HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Ελάτε μαζί μου , Lisa Loeb - Firecracker , The Beatles - Αγάπη , Blue Man Group - Το συγκρότημα , Eric Kunzel - 1812 Overture .

DVD-Audio δίσκοι περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Απροσδόκητη .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε επίσης μουσικό περιεχόμενο σε CD-R / RW.

Ο δίσκος δοκιμής DVD βίντεο δοκιμής Benchmark Silicon Optix HQV χρησιμοποιήθηκε επίσης για πιο ακριβείς μετρήσεις απόδοσης βίντεο.

Τα αποτελέσματα YPAO

Αν και κανένα αυτόματο σύστημα δεν μπορεί να είναι τέλειο ή να ανταποκρίνεται στην προσωπική γεύση, το YPAO έκανε μια αξιόπιστη δουλειά για να ρυθμίσει σωστά τα επίπεδα των ηχείων σε σχέση με το χαρακτηριστικό του δωματίου. Οι αποστάσεις του ηχείου υπολογίστηκαν με ακρίβεια και έγιναν αυτόματες προσαρμογές στο επίπεδο ήχου και στην εξίσωση για να αντισταθμιστεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας YPAO, η ισορροπία των ηχείων ήταν πολύ καλή μεταξύ των καναλιών του Κέντρου και των Κύριων καναλιών, αλλά αυξήσαμε χειροκίνητα τα επίπεδα ηχείων surround για προσωπική μου προτίμηση.

Ηχητική απόδοση

Χρησιμοποιώντας τόσο αναλογικές όσο και ψηφιακές πηγές ήχου, βρήκα την ποιότητα ήχου του RX-V2700, τόσο σε διαμορφώσεις 5.1 όσο και 7.1 καναλιών, παρέχοντας μια εξαιρετική εικόνα surround.

Αυτός ο δέκτης παρέχει ένα πολύ καθαρό σήμα μέσω των άμεσων εισόδων 5.1 αναλογικού ήχου από αμφότερες τις πηγές δίσκων HD-DVD / Blu-ray, πέραν των επιλογών Blu-ray / HD-DVD HDMI και ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής σύνδεσης ήχου.

Το RX-V2700 δεν έδειξε ενδείξεις καταπόνησης κατά τη διάρκεια πολύ δυναμικών κομματιών ήχου και παρέδωσε σταθερή απόδοση σε μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να προκαλέσει κόπωση ακρόασης.

Επιπλέον, μια άλλη πτυχή του RX-V2700 ήταν η πολυ-ζώνη ευελιξία του. Λειτουργώντας τον δέκτη στη λειτουργία 5.1 καναλιών για τον κύριο χώρο και χρησιμοποιώντας τα δύο εφεδρικά κανάλια (συνήθως αφιερωμένα στα πίσω ηχεία surround) και χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο δεύτερης ζώνης, μπορούσα εύκολα να τρέξω δύο ξεχωριστά συστήματα.

Με τη ρύθμιση που χρησιμοποίησε τόσο την Κύρια Ζώνη όσο και τη Ζώνη 2, μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε DVD / Blu-ray / HD-DVD σε 5.1 κανάλια και να έχουν εύκολη πρόσβαση στο XM ή Internet Radio ή CDs το RX-V2700 ως τον κύριο έλεγχο και για τις δύο πηγές. Επίσης, θα μπορούσα να τρέχω την ίδια πηγή μουσικής και στις δύο αίθουσες ταυτόχρονα, η μία με τη διαμόρφωση 5.1 καναλιών και η δεύτερη με τη διαμόρφωση 2 καναλιών.

Το 2700 έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης της δεύτερης ή / και τρίτης ζώνης χρησιμοποιώντας είτε τους δικούς του εσωτερικούς ενισχυτές είτε χρησιμοποιώντας ξεχωριστούς εξωτερικούς ενισχυτές (μέσω της προενίσχυσης της Ζώνης 2 και / ή της Ζώνης 3). Συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις επιλογές ρύθμισης της δεύτερης και της τρίτης ζώνης περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης του RX-V2700.

Απόδοση βίντεο

Οι αναλογικές πηγές βίντεο, όταν μετατράπηκαν σε προοδευτική σάρωση μέσω βίντεο συνιστωσών ή HDMI, φαινόταν ελαφρώς καλύτερη, αλλά η επιλογή σύνδεσης βίντεο συνιστωσών παρήγαγε μια ελαφρώς πιο σκούρα εικόνα από την HDMI.

Χρησιμοποιώντας το δίσκο Benchmark του Silicon Optix HQV ως αναφορά, ο εσωτερικός κλιμακωτής μηχανισμός του 2700 κάνει καλή δουλειά, σε σχέση με άλλους δέκτες με ενσωματωμένους κλιμακωτές κλίμακες, αλλά δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ένας καλός upscaling DVD player ή ένας αποκλειστικός εξωτερική κλίμακα βίντεο. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αρκετούς τύπους συνδέσεων βίντεο σε μια οθόνη βίντεο είναι μια μεγάλη ευκολία.

Αν και η μετατροπή των σημάτων εισόδου βίντεο σε HDMI περιορίζεται σε 1080i, το RX-V2700 μπορεί να μεταβιβάσει μια εγγενή πηγή 1080p σε μια τηλεόραση ή οθόνη 1080p. Η εικόνα σε μια οθόνη 1080p LVM-37w3 της Westinghouse δεν έδειξε ορατή διαφορά, αν το σήμα ήρθε απευθείας από έναν από τους πηγαίους παίκτες 1080p ή δρομολογήθηκε μέσω του RX-V2700 πριν φτάσει στην οθόνη.

Τι μου άρεσε για το RX-V2700

1. Εξαιρετική ποιότητα ήχου τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε περιβάλλον surround.

2. Μετατροπή σήματος βίντεο Αναλογικού σε HDMI και Αναβάθμιση βίντεο.

3. Ενσωμάτωση ενός XM-Satellite Radio και iPod Control.

4. Εκτεταμένες επιλογές ρύθμισης και ρύθμισης ηχείων. Το 2700 προσφέρει τόσο αυτόματη όσο και χειροκίνητη ρύθμιση των ηχείων, καθώς και διατάξεις για τη σύνδεση και ρύθμιση των συστημάτων ηχείων 2ης ή 3ης ζώνης.

5. Καλά σχεδιασμένα χειριστήρια μπροστινού πίνακα. Εάν έχετε απομακρυνθεί ή χάσετε είτε απομακρυσμένο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στις κύριες λειτουργίες του δέκτη χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του μπροστινού πίνακα, κρυμμένα πίσω από μια πόρτα που ανοίγει.

6. Ενσωμάτωση δυνατοτήτων δικτύωσης / Internet Radio. Χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet, μπορείτε να συνδέσετε το 2700 σε ένα καλωδιακό δρομολογητή DSL ή καλωδιακού μόντεμ και να έχετε πρόσβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Διαδίκτυο.

7. Ξεχωριστό τηλεχειριστήριο που παρέχεται για λειτουργία δεύτερης και τρίτης ζώνης. Έχοντας το δεύτερο τηλεχειριστήριο είναι πολύ βολικό, καθώς έχει μόνο τις λειτουργίες που απαιτούνται για την πρόσβαση σε πηγές για τα συστήματα δεύτερης ή τρίτης ζώνης.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το RX-V2700

1. Βαρύ - Να είστε προσεκτικοί κατά την ανύψωση ή τη μετακίνηση.

2. Μόνο μία έξοδος Subwoofer. Αν και έχει μόνο μία έξοδο subwoofer είναι στάνταρ, θα ήταν πολύ βολικό, ειδικά για ένα δέκτη σε αυτή την κατηγορία τιμών, να συμπεριλάβει μια δεύτερη έξοδο γραμμής υπογούφερ.

3. Δεν υπάρχει συνδεσιμότητα μέσω δορυφορικού ραδιοφώνου Sirius. Το XM και το Internet Radio είναι μια μεγάλη ευκολία, αλλά η προσθήκη Sirius θα ήταν ένα πραγματικό επίδομα για αυτούς τους συνδρομητές.

4. Δεν υπάρχουν μπροστινές εισόδους HDMI ή Component Video. Παρόλο που υπάρχει περιορισμένος χώρος στον μπροστινό πίνακα, θα ήταν υπέροχο να προσθέσετε συνδέσεις εξαρτήματος ή HDMI για να φιλοξενήσετε συστήματα παιχνιδιών και βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας.

5. Οι συνδέσεις των ηχείων είναι πολύ κοντά. Αυτό είναι το κατοικίδιο ζώο μου με Yamaha δέκτες. Όταν χρησιμοποιείτε καλώδια ομιλητών γυμνού καλωδίου, είναι μερικές φορές δύσκολο να φτάσετε το καλώδιο στους ακροδέκτες των ηχείων. μια άλλη απόσταση 1/32 ή 1/16-ιντσών μεταξύ των τερματικών θα βοηθήσει.

6. Το κύριο τηλεχειριστήριο δεν είναι διαισθητικό. Όλα τα τηλεχειριστήρια έχουν μικρή καμπύλη εκμάθησης, ωστόσο, βρήκα τα κουμπιά και τις λειτουργίες στο κύριο τηλεχειριστήριο 2700 να είναι πολύ μικρά και δεν είναι πολύ καλά τοποθετημένα. Ωστόσο, το τηλεχειριστήριο Zone 2/3 ήταν εύκολο στη χρήση.

Τελική λήψη

Το RX-V2700 προσφέρει περισσότερη ισχύ από ό, τι για ένα δωμάτιο μέσου μεγέθους και προσφέρει εξαιρετικό ήχο με το σχεδιασμό ενισχυτή υψηλού ρεύματος. Πρακτικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε να λειτουργούν πολύ καλά, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας surround 7.1 καναλιών, μετατροπής βίντεο αναλογικού σε HDMI, αναβάθμισης βίντεο και λειτουργίας πολλαπλών ζωνών.

Ορισμένες πρόσθετες καινοτομικές λειτουργίες του RX-V2700 είναι η σύνδεση XM-Satellite Radio, η απαιτούμενη συνδρομητική συνδρομή, η ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύωσης και ραδιοεπικοινωνίας μέσω internet και οι δύο συνδέσεις ηχείων ή έξοδοι προενισχυτή (επιλογή σας) για δεύτερη και / ή λειτουργία τρίτης ζώνης.

Ένας από τους δείκτες ενός καλού δέκτη είναι η ικανότητα να αποδίδει καλά τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε περιβάλλον surround. Βρήκα την ποιότητα ήχου του 2700 τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε περιφερειακό τρόπο ώστε να είναι πολύ καλή, καθιστώντας την αποδεκτή τόσο για εκτεταμένη ακουστική μουσική, όσο και για χρήση στο σπίτι.

Βρήκα επίσης ότι οι λειτουργίες μετατροπής αναλογικού σε ψηφιακό βίντεο και αναβάθμισης λειτουργούσαν πολύ καλά. Αυτό απλοποιεί τη σύνδεση των παλαιότερων συσκευών στις σημερινές ψηφιακές τηλεοράσεις.

Ωστόσο, μια σημαντική σημείωση είναι ότι το RX-V2700 διαθέτει πολλές επιλογές ρύθμισης και σύνδεσης, γεγονός που καθιστά την ανάγνωση του εγχειριδίου χρήσης απαραίτητη πριν την ενσωμάτωσή του με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Το RX-V2700 πακέτα σε πολλά χαρακτηριστικά και προσφέρει εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία τιμών του. Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που μπορεί να λειτουργήσει ως πλήρες κεντρικό στοιχείο για το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, θεωρήστε το RX-V2700 ως μια πιθανή επιλογή. Το δίνω 4.5 αστέρια από το 5.

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.