Η Yamaha προσθέτει Streaming Amp και Preamp στη γραμμή προϊόντων ήχου

Ασύρματο ηχητικό κέρδος

Το Wireless and Whole-House Audio κερδίζει σίγουρα δημοτικότητα με πλατφόρμες όπως οι Sonos, HEOS, Play-Fi , FireConnect και η Yamaha σίγουρα κερδίζει την απαίτησή της σε αυτή την κατηγορία προϊόντων με το σύστημα MusicCast. Για να προωθήσουν την ασύρματη αποστολή ήχου τους, η Yamaha ανακοίνωσε δύο προσθήκες στη γραμμή ακουστικών προϊόντων της, στον Ενισχυτή Streaming WXA-50 και στον Preamplifer Streaming WXC-50.

Ενισχυτής ροής WXA-50

Για να ξεκινήσει, στον πυρήνα του, το Yamaha WXA-50 είναι ένας ενσωματωμένος στερεοφωνικός ενισχυτής δύο καναλιών που ενσωματώνει παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενισχυτή.

Το WXA-50 διαθέτει ένα συμπαγές ερμάριο που μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα, ένα κομψό μπροστινό πλαίσιο που περιλαμβάνει επίσης ένα μεγάλο κλασσικό στυλ ελέγχου έντασης και κουμπιά ελέγχου ευαίσθητα στην αφή.

Ισχύς εξόδου

Η ικανότητα εξόδου ισχύος για το Yamaha MXA-50 αναφέρεται ως 55 wpc. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μία περιοχή δοκιμαστικού τόνου 20 Hz έως 20 kHz χρησιμοποιώντας ένα φορτίο 8 ohm με ένα .06% THD . Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή

Συνδεσιμότητα

Το WXA-50 ενσωματώνει διάφορες επιλογές φυσικής σύνδεσης, όπως ένα σύνολο αναλογικών εισόδων RCA stereo και μία είσοδο ψηφιακού οπτικού ήχου . Επίσης, υπάρχει ένα σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών εξόδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βρόχο εγγραφής - ή για να συνδέσετε το WXA-50 με έναν πρόσθετο ενισχυτή.

Υπάρχει επίσης έξοδος subwoofer που επιτρέπει σύνδεση με το Powered Subwoofer , αν θέλετε.

Για ηχεία, υπάρχει ένα σύνολο παραδοσιακών ακροδεκτών ηχείων αριστερού / δεξιού καναλιού ( συμβατό με αντίσταση 4 έως 16 ohm ).

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα. Εκτός από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενισχυτή και τη συνδεσιμότητα, η Yamaha προσφέρει τις ακόλουθες μη παραδοσιακές ενσωματωμένες δυνατότητες ενισχυτή στερεοφωνικού:

Επεξεργασία ήχου

Το WXA-50 παρέχει επίσης κάποιες πρόσθετες δυνατότητες επεξεργασίας ήχου που έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν στο έπακρο τους διαφορετικούς τύπους περιεχομένου ήχου.

Για παράδειγμα, ο ενισχυτής συμπιεσμένης μουσικής βελτιώνει την ποιότητα από συμπιεσμένες πηγές μουσικής, όπως MP3.

Ο ρυθμιστής προσαρμογής όγκου EQ διατηρεί τη σωστή σχέση ανάμεσα σε υψηλές, μεσαίες και χαμηλές συχνότητες, ανεξάρτητα από το επίπεδο έντασης. Αυτό σημαίνει ότι αν μειώσετε την ένταση. Κανονικά, όταν μειώνετε την ένταση του ήχου, συχνά οδηγεί σε απώλεια μπάσων και χαμηλά επίπεδα. Για να αντισταθμίσετε αυτό το φαινόμενο, το MXA-50 έχει τη δυνατότητα να μειώνει αυτό το φαινόμενο, έτσι ώστε το εύρος συχνοτήτων που ακούτε σε κανονικά επίπεδα έντασης, θα ακουστεί ακόμη και όταν η ένταση είναι απενεργοποιημένη.

Προηγμένη επέκταση μπάσων παρέχεται επίσης. Αυτό που κάνει αυτό το χαρακτηριστικό είναι να αντισταθμίσει την απώλεια απόκρισης μπάσων που συμβαίνει συχνά όταν χρησιμοποιείτε μικρά η τοίχου-ηχεία.

Τέλος, η άμεση λειτουργία εξαλείφει όλη την επεξεργασία ήχου από τις πηγές εισόδου, έτσι ώστε ό, τι συμβαίνει, είναι αυτό που βγαίνει - αν αυτή είναι η προτίμησή σας.

USB

Υπάρχει μια είσοδος USB πίσω πλευράς για τη σύνδεση μονάδων flash USB.

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Περιλαμβάνεται σύνδεση δικτύου, η οποία επιτρέπει τη ροή των αρχείων ήχου που είναι αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή και την πρόσβαση σε υπηρεσίες Internet Radio ( Pandora , Spotify , vTuner, Rhapsody και Sirius / XM).

WiFi / Ethernet / LAN , Bluetooth , καθώς και η συνδεσιμότητα Apple Airplay είναι επίσης ενσωματωμένα.

Hi Res Audio

Αναπαραγωγή Hi-Res Audio συμβατή μέσω τοπικού δικτύου και συμβατών συσκευών USB.

MusicCast

Ένα μεγάλο επίδομα στο WXA-50 είναι η ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης της πολυλειτουργικής ηχητικής πλατφόρμας MusicCast της Yamaha. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει σε κάθε δέκτη να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, γραμμές ήχου και τροφοδοτούμενα ασύρματα ηχεία.

Αυτά τα μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο μιας εμπειρίας ήχου πολλαπλών δωματίων χρησιμοποιώντας συμβατά ασύρματα ηχεία, όπως το Yamaha WX-30 MusicCast - Buy From Amazon.

Επίσης, με τη χρήση Bluetooth, μπορείτε όχι μόνο να μεταδώσετε ροή μουσικής περιεχομένου απευθείας στο WXA-50 από συμβατές συσκευές και να ακούσετε τα δικά του ηχεία, αλλά ο ενισχυτής μπορεί να διανείμει τη μουσική που προέρχεται από το Bluetooth σε άλλα ηχεία με δυνατότητα MuscCast που μπορεί να είναι που βρίσκονται σε όλο το σπίτι.

Εκτός από την αποστολή μουσικής σε συμβατά ασύρματα ηχεία, άλλοι δέκτες Home Cinema με δυνατότητα MusicCast ή συσκευές πηγής μπορούν να στείλουν ήχο μέσω του δικτύου στο WXA-50. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ακούτε ασύρματο ή ήχο δικτύου από παραδοσιακά ενσύρματα ηχεία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Σύστημα MusicCast, διαβάστε την προηγούμενη αναφορά μου .

Επιλογές ελέγχου

Παρόλο που το WXA-50 έρχεται με τηλεχειριστήριο, υπάρχει επιπλέον ευκολία ελέγχου μέσω της δωρεάν εφαρμογής MusicCast της Yamaha για συμβατές iOS και συσκευές Android.

Προενισχυτής ροής WXC-50

Η δεύτερη μονάδα θα προστεθεί στη σειρά προϊόντων ήχου της Yamaha για το 2016 είναι ο προενισχυτής ροής WXC-50.

Αυτό που σημαίνει ο προσδιορισμός του προενισχυτή είναι ότι το WXC-50 δεν είναι το ίδιο με ένα στερεοφωνικό δέκτη ή έναν ενσωματωμένο ενισχυτή. Ως Preamp, το WXC-50 παρέχει πηγές εισόδου, μεταγωγής και επεξεργασίας ήχου καθώς και τα χαρακτηριστικά USB, streaming, MusicCast και ελέγχου, όπως περιγράφεται λεπτομερώς παραπάνω στο WXA-50, αλλά δεν έχει τη δική του κατασκευή -σε ενισχυτές ή ακροδέκτες ηχείων.

Με άλλα λόγια, για να συνδέσετε και να ενεργοποιήσετε τα ηχεία σε μια ρύθμιση ήχου που περιλαμβάνει έναν προενισχυτή (όπως το WXC-50), πρέπει να προσθέσετε έναν επιπλέον εξωτερικό ενισχυτή που αγοράσατε, ή μεμονωμένους ενισχυτές ισχύος για κάθε κανάλι. Επίσης, στην περίπτωση του WXC-50, μια άλλη επιλογή είναι να φέρετε έναν παλιό δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου στη σύγχρονη εποχή συνδέοντας το WXC-50 σε διαθέσιμες εισόδους ήχου ενός παλιού δέκτη και προσθέτοντας όλα αυτά τα υπέροχα δίκτυα, streaming και MusicCast χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε νέο δέκτη.

Τι δεν παίρνετε στο WXA-50 και στο WXC-50

Τι είναι ενδιαφέρον για το WXA-50 και το WXC-50 είναι ότι όσο προσφέρουν, υπάρχουν ηχητικές λειτουργίες που δεν έχουν. Για παράδειγμα, δεν παρέχεται σύνδεση για τη σύνδεση ενός παραδοσιακού πικάπ (αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και νεότερα πικάπ τα οποία έχουν ενσωματωμένους προενισχυτές phono). Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσετε φυσικά ένα ζευγάρι ακουστικών μέσα στο WXA-50 ή WXC-50.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι παρόλο που και οι δύο μονάδες παρέχουν ψηφιακή οπτική είσοδο, δεν είναι συμβατό με Dolby ή DTS - είναι συμβατό μόνο με σήματα PCM 2 καναλιών , οπότε αν συνδέετε την ψηφιακή οπτική έξοδο του DVD ή Blu-ray Disc player σε οποιαδήποτε μονάδα, πρέπει να ρυθμίσετε την έξοδο σε 2-channel PCM. Φυσικά, αν έχετε ένα CD player που έχει ψηφιακή οπτική έξοδο, δεν έχετε κάνει άλλη ρύθμιση, καθώς τα CD παρέχουν μόνο ήχο 2-καναλιών PCM όταν χρησιμοποιείτε αυτή την επιλογή εξόδου.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τόσο το WXA-50 όσο και το WXC-50 έχουν σχεδιαστεί ως προϊόντα μόνο για ήχο, δεν παρέχουν συνδέσεις βίντεο. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε είτε μονάδα για ακρόαση ήχου από τη συσκευή αναπαραγωγής DVD / Blu-ray Disc, καλώδιο / δορυφόρο ή streaming media, πρέπει να συνδέσετε την έξοδο βίντεο αυτών των συσκευών απευθείας στην τηλεόρασή σας και να δημιουργήσετε ξεχωριστό ήχο σύνδεση με το WXA-50 / WXC-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Yamaha WXA-50 αρχικά τιμολογείται στα $ 449.95 - Επίσημη Ιστοσελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon

Το Yamaha WXC-50 αρχικά διατιμάται στα 349,95 δολάρια (που διατίθεται από τον Αύγουστο του 2016) - Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon

Επίσημη ανακοίνωση προϊόντων Yamaha WXA-50 / WXC-50