Αυτοματοποιήστε το άνοιγμα εφαρμογών και φακέλων στο Mac σας

01 από 02

Αυτοματοποιήστε το άνοιγμα πολλαπλών εφαρμογών και φακέλων

Ολοκληρωμένη ροή εργασίας Automator για το άνοιγμα εφαρμογών, φακέλων και διευθύνσεων URL. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Automator είναι ένα εργαλείο που συχνά παραβλέπεται που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε βοηθοί ροής εργασίας που μπορούν να πάρουν επαναλαμβανόμενες οδηγίες και να αυτοματοποιήσουν για εσάς. Φυσικά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Automator μόνο για πολύπλοκες ή εκ των προτέρων ροές εργασίας, μερικές φορές απλώς θέλετε να αυτοματοποιήσετε μια απλή εργασία όπως το άνοιγμα των εφαρμογών και των εγγράφων.

Ίσως έχετε συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας ή αναπαραγωγής που χρησιμοποιείτε με το Mac σας. Για παράδειγμα, αν είστε σχεδιαστής γραφικών, μπορείτε πάντα να ανοίξετε το Photoshop και το Illustrator, καθώς και μερικά βοηθητικά προγράμματα γραφικών. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μερικούς φακέλους έργων ανοιχτά στο Finder . Ομοίως, αν είστε φωτογράφος, μπορείτε πάντα να ανοίξετε το Aperture και το Photoshop, καθώς και τον αγαπημένο σας ιστότοπο για τη μεταφόρτωση εικόνων.

Φυσικά, το άνοιγμα των εφαρμογών και των φακέλων είναι μια απλή διαδικασία. μερικά κλικ εδώ, μερικά κλικ εκεί και είστε έτοιμοι να εργαστείτε. Αλλά επειδή πρόκειται για εργασίες που επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά, είναι καλοί υποψήφιοι για μια μικρή αυτοματοποίηση της ροής εργασίας.

Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε τον Automator της Apple για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που θα ανοίγει τις αγαπημένες σας εφαρμογές, καθώς και όλους τους φακέλους που χρησιμοποιείτε συχνά, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην εργασία παιχνίδι) με ένα μόνο κλικ.

Τι θα χρειαστείτε

02 του 02

Δημιουργώντας τη ροή εργασίας για να ανοίξετε τις εφαρμογές, τους φακέλους και τις διευθύνσεις URL

Automator που εμφανίζει το σενάριο για το άνοιγμα εφαρμογών και φακέλων. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Automator για να δημιουργήσουμε τη ροή εργασίας μας. Η ροή εργασιών που θα δημιουργήσουμε είναι αυτή που χρησιμοποιώ όταν γράφω άρθρα, αλλά μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε για να καλύψετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, ανεξάρτητα από τις εφαρμογές που εμπλέκονται.

Η ροή εργασίας μου

Η ροή εργασίας μου εκκινεί το Microsoft Word, το Adobe Photoshop και την εφαρμογή Preview της Apple. Η ροή εργασιών εκκινεί επίσης το Safari και ανοίγει την αρχική σελίδα των Mac. Ανοίγει επίσης ένα φάκελο στο Finder.

Δημιουργήστε τη ροή εργασιών

  1. Launch Automator, που βρίσκεται στο / Applications.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο έγγραφο εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο "Άνοιγμα εγγράφου".
  3. Επιλέξτε "Εφαρμογή" ως τον τύπο του πρότυπου Automator που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.
  4. Στη λίστα Βιβλιοθήκη, επιλέξτε 'Αρχεία και φάκελοι.'
  5. Σύρετε τη δράση "Λήψη ειδικών στοιχείων εντοπισμού" στον πίνακα ροής εργασιών στα δεξιά.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να προσθέσετε μια εφαρμογή ή ένα φάκελο στη λίστα των στοιχείων του Finder.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να προσθέσετε άλλα στοιχεία στη λίστα, μέχρι να εμφανιστούν όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για τη ροή εργασίας σας. Μην συμπεριλάβετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης (στη δική μου περίπτωση, το Safari) στη λίστα των αντικειμένων Finder. Θα επιλέξουμε ένα άλλο βήμα ροής εργασίας για να ξεκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL.
  8. Από το παράθυρο "Βιβλιοθήκη", σύρετε το "Open Finder Items" στο παράθυρο της ροής εργασιών, κάτω από την προηγούμενη ενέργεια.

Εργασία με διευθύνσεις URL στο Automator

Αυτό ολοκληρώνει το τμήμα της ροής εργασιών που θα ανοίξει εφαρμογές και φακέλους. Εάν θέλετε να ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL, κάντε τα εξής:

  1. Στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη", επιλέξτε Διαδίκτυο.
  2. Σύρετε τη δράση "Λήψη συγκεκριμένων διευθύνσεων URL" στον πίνακα ροής εργασιών, κάτω από την προηγούμενη ενέργεια.
  3. Όταν προσθέτετε τη δράση "Λήψη συγκεκριμένων διευθύνσεων URL", περιλαμβάνει την αρχική σελίδα της Apple ως διεύθυνση URL που θα ανοίξει. Επιλέξτε τη διεύθυνση URL Apple και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Ένα νέο στοιχείο θα προστεθεί στη λίστα διευθύνσεων URL.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο πεδίο Διεύθυνση του στοιχείου που μόλις προσθέσατε και αλλάξτε τη διεύθυνση URL σε εκείνη που θέλετε να ανοίξετε.
  6. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε πρόσθετη διεύθυνση URL που θέλετε να ανοίξετε αυτόματα.
  7. Από το παράθυρο "Βιβλιοθήκη", σύρετε την ενέργεια "Προβολή ιστοσελίδων" στο παράθυρο ροής εργασιών, κάτω από την προηγούμενη ενέργεια.

Δοκιμή της ροής εργασιών

Μόλις τελειώσετε τη ροή εργασίας σας, μπορείτε να το δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά κάνοντας κλικ στο κουμπί Εκτέλεση στην επάνω δεξιά γωνία.

Επειδή δημιουργούμε μια εφαρμογή, η Automator θα εκδώσει μια προειδοποίηση ότι "Αυτή η εφαρμογή δεν θα λάβει εισροή όταν τρέχει μέσα στο Automator". Μπορείτε ασφαλώς να αγνοήσετε αυτήν την προειδοποίηση κάνοντας κλικ στο κουμπί OK.

Στη συνέχεια, το Automator θα εκτελέσει τη ροή εργασίας. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές έχουν ανοιχτεί, καθώς και όποιους φακέλους μπορεί να έχετε συμπεριλάβει. Εάν θέλετε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη σελίδα, βεβαιωθείτε ότι έχει φορτωθεί η σωστή σελίδα.

Αποθηκεύστε τη ροή εργασιών

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι η ροή εργασίας λειτουργεί όπως αναμένεται, μπορείτε να την αποθηκεύσετε ως εφαρμογή κάνοντας κλικ στο μενού Αρχείο του Automator και επιλέγοντας 'Αποθήκευση'. Καταχωρίστε μια τοποθεσία ονόματος και στόχου για την εφαρμογή ροής εργασίας σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία για να δημιουργήσετε πρόσθετες ροές εργασίας, αν θέλετε.

Χρησιμοποιώντας τη ροή εργασιών

Στο προηγούμενο βήμα, δημιουργήσατε μια εφαρμογή ροής εργασιών. Τώρα είναι καιρός να το χρησιμοποιήσετε. Η εφαρμογή που δημιουργήσατε λειτουργεί όμοια με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Mac, επομένως πρέπει να κάνετε διπλό κλικ στην εφαρμογή για να την εκτελέσετε.

Επειδή λειτουργεί ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Mac, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ και να σύρετε την εφαρμογή ροής εργασίας στο Dock ή στην πλευρική γραμμή του παραθύρου του Finder ή στη γραμμή εργαλείων του Finder για εύκολη πρόσβαση.