Ελάχιστες Απαιτήσεις OS X El Capitan

Ορισμένα μοντέλα Mac, όπως είναι το 2007, μπορούν να τρέξουν το OS X El Capitan

OS X El Capitan ανακοινώθηκε στο WWDC 2015 τη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Και ενώ η Apple δήλωσε ότι η νεώτερη έκδοση του OS X δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο, θα υπάρξει ένα δημόσιο beta πρόγραμμα που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιούλιο.

Την εποχή εκείνη, η Apple δεν περιέγραψε λεπτομερώς τις απαιτήσεις του συστήματος για το OS X El Capitan, αλλά από τη στιγμή που η δημόσια beta ήταν έτοιμη μαζί με τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια της κεντρικής διεύθυνσης στο WWDC, ήταν αρκετά εύκολο να ανακαλύψεις ποιες είναι οι τελικές απαιτήσεις συστήματος ήταν.

Απαιτήσεις συστήματος OS X El Capitan

Τα παρακάτω μοντέλα Mac θα μπορούν να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν το OS X El Capitan:

Παρόλο που όλα τα παραπάνω μοντέλα Mac θα είναι σε θέση να τρέξουν το OS X El Capitan, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος σε κάθε μοντέλο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για λειτουργίες που βασίζονται σε νεότερες λειτουργίες υλικού, όπως το Continuity και Handoff , οι οποίες απαιτούν ένα Mac με υποστήριξη Bluetooth 4.0 / LE ή AirDrop , το οποίο απαιτεί δίκτυο Wi-Fi που υποστηρίζει PAN .

Πέρα από τα βασικά μοντέλα Mac που θα υποστηρίξουν το νέο λειτουργικό σύστημα, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις απαιτήσεις μνήμης και αποθήκευσης για να επιτρέψετε στο λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί με λογικές επιδόσεις:

RAM: 2 GB είναι το ελάχιστο, και εννοώ ένα εξαιρετικά αργό ελάχιστο. Το 4 GB είναι πραγματικά το ελάχιστο ποσό μνήμης RAM που απαιτείται για μια χρήσιμη εμπειρία με το OS X El Capitan.

Δεν μπορείτε να πάτε στραβά με ακόμη περισσότερη μνήμη RAM .

Χώρος στο δίσκο: Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο για να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα. Αυτή η τιμή δεν αντιπροσωπεύει το ποσό του ελεύθερου χώρου που χρειάζεστε για να εκτελέσετε αποτελεσματικά το El Capitan, ακριβώς τη φυσική ποσότητα χώρου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης. Για όσους δοκιμάζετε το OS X El Capitan ως εικονική μηχανή ή σε ένα διαμέρισμα για έλεγχο, συνιστώ 16 GB ως ελάχιστο. Αυτό αρκεί για να έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα και όλες οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται και να αφήνει αρκετό χώρο για μια πρόσθετη εφαρμογή ή τρία.

Ωστόσο, για όσους εγκαταστήσετε το OS X El Capitan σε πραγματικό περιβάλλον, τα 80 GB θα ήταν ένα καλύτερο ελάχιστο και, φυσικά, ο επιπλέον ελεύθερος χώρος είναι πάντα καλός.

Ο εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το Mac σας θα λειτουργήσει το OS X El Capitan

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks ή αργότερα, τότε το Mac σας θα λειτουργήσει με το OS X El Capitan. Ο λόγος για τον οποίο είναι απλός: η Apple δεν έριξε κανένα υλικό Mac από τη λίστα υποστήριξης OS X από την εισαγωγή του OS X Mavericks το φθινόπωρο του 2013.

Κάνοντας το σκληρό τρόπο

Μερικοί από εσάς θέλετε να τροποποιήσετε τους Mac σας. μπορεί να έχετε αλλάξει μητρικές πλακέτες ή να αλλάξετε επεξεργαστές, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα, πολλοί από εσάς οι Mac Pro χρήστες επιθυμούν να εκτελέσουν αυτούς τους τύπους αναβαθμίσεων, αλλά προσπαθεί να καταλάβει αν το Mac σας μπορεί να τρέξει νέες εκδόσεις του OS X λίγο πιο δύσκολη.

Εάν εκτελείτε αυτήν την περίοδο μια έκδοση του OS X νωρίτερα από το Mavericks, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πρόκειται για μια διαδικασία δύο μερών. Θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να μάθουμε αν ο πυρήνας του Darwin στον πυρήνα του OS X τρέχει αυτή τη στιγμή σε ένα χώρο επεξεργαστή 64 bit. Αν είναι, τότε θα ελέγξουμε αν το υλικολογισμικό EFI σας είναι επίσης έκδοση 64 bit.

  1. Εκκινήστε τον τερματικό και πληκτρολογήστε τα εξής: Uname -a
  2. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  3. Το τερματικό θα επιστρέψει μια μακρά σειρά κειμένου που θα εμφανίζει το όνομα του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος. Εάν το κείμενο περιλαμβάνει το στοιχείο x86_64, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Εάν δεν υπάρχει x86_64, τότε δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε τη νέα έκδοση του OS X.
  1. Εισάγετε την ακόλουθη εντολή στο Terminal: ioreg -l -p IODeviceTree -l | grep firmware-abi
  2. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  3. Το τερματικό θα επιστρέψει τον τύπο του υλικολογισμικού EFI που χρησιμοποιεί το Mac. Εάν το κείμενο περιλαμβάνει τη φράση EFI64, τότε είστε καλό να πάτε. Αν λέει το EFI32, τότε δεν θα μπορείτε να αναβαθμίσετε.