Τι είναι η κατάσταση λειτουργίας χωρίς σύνδεση σε μια υπηρεσία ροής μουσικής;

Τι είναι η κατάσταση λειτουργίας χωρίς σύνδεση σε μια υπηρεσία ροής μουσικής;

Η κατάσταση λειτουργίας χωρίς σύνδεση είναι μια λειτουργία σε υπηρεσία ροής μουσικής που σας επιτρέπει να ακούτε τραγούδια χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στο Internet. Αυτή η τεχνική βασίζεται στη χρήση του τοπικού αποθηκευτικού χώρου για την προσωρινή αποθήκευση των απαραίτητων δεδομένων ήχου. Ανάλογα με τον τύπο της υπηρεσίας μουσικής στην οποία είστε συνδρομητές, μπορείτε να έχετε πρόσβαση εκτός σύνδεσης στα αγαπημένα σας τραγούδια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και playlist.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία μουσικής για τον ήχο προσωρινής αποθήκευσης είναι επίσης σημαντικό. Αυτό μπορεί να περιορίζεται μόνο σε μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας που μεταφορτώνει τα απαραίτητα δεδομένα ήχου στο χώρο αποθήκευσης του υπολογιστή σας . Ωστόσο, οι περισσότερες υπηρεσίες μουσικής συνεχούς ροής που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα εκτός σύνδεσης συνήθως αναπτύσσουν εφαρμογές για διάφορα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπουν την προσωρινή αποθήκευση μουσικής και σε φορητές συσκευές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλεονέκτημα της χρήσης της λειτουργίας offline υπηρεσίας μουσικής είναι κυρίως η αναπαραγωγή της συλλογής μουσικής που βασίζεται σε σύννεφο όταν δεν έχετε σύνδεση στο Internet.

Αλλά, υπάρχουν και άλλα σαφή πλεονεκτήματα στη χρήση αυτής της δυνατότητας.

Για παράδειγμα, οι φορητές συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τη μπαταρία κατά τη ροή μουσικής και έτσι η χρήση μιας λειτουργίας εκτός σύνδεσης για να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια θα σας δώσει συνήθως περισσότερο χρόνο αναπαραγωγής πριν να χρειαστεί ξανά φόρτιση - αυτό θεωρητικά θα παρατείνει επίσης τη ζωή μπαταρία σας σε μακροπρόθεσμη βάση. Από την άποψη της ευκολίας, δεν υπάρχει καθυστέρηση δικτύου (buffer) όταν η μουσική σας αποθηκεύεται τοπικά. Η αναπαραγωγή και η παράκαμψη των τραγουδιών θα είναι σχεδόν στιγμιαία λόγω του ότι όλα τα απαιτούμενα δεδομένα ήχου αποθηκεύονται σε σκληρό δίσκο, κάρτα μνήμης flash κ.λπ.

Το μειονέκτημα με τη μουσική προσωρινής μνήμης είναι ότι έχετε ένα πεπερασμένο χώρο αποθήκευσης. Πολύ συχνά οι απαιτήσεις αποθήκευσης μπορούν να περιοριστούν ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές όπως smartphones που χρειάζονται χώρο και για άλλους τύπους μέσων και εφαρμογών. Εάν χρησιμοποιείτε φορητή συσκευή που έχει ήδη χαμηλό χώρο, τότε η χρήση της λειτουργίας offline υπηρεσίας μουσικής μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγχρονισμό λιστών αναπαραγωγής;

Σε γενικές γραμμές, ναι. Πολλές υπηρεσίες μουσικής που προσφέρουν μια δυνατότητα αποθήκευσης εκτός σύνδεσης για μουσικά κομμάτια σας επιτρέπουν επίσης να συγχρονίζετε τις λίστες αναπαραγωγής που βασίζονται σε σύννεφο στη φορητή συσκευή σας. Αυτό δημιουργεί έναν απρόσκοπτο τρόπο να απολαμβάνετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας και να διατηρείτε συγχρονισμένα τα playlist σας χωρίς να χρειάζεται να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι με την υπηρεσία μουσικής.

Λήψη προστατευμένων αντιγράφων τραγουδιών;

Εάν πληρώνετε μια συνδρομή για μια υπηρεσία μουσικής συνεχούς ροής που έχει λειτουργία εκτός σύνδεσης, τότε τα αρχεία που αποθηκεύετε στη μνήμη θα έρθουν με προστασία αντιγραφής DRM. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής έλεγχος πνευματικών δικαιωμάτων στα τραγούδια που κάνετε λήψη - και ότι η υπηρεσία μουσικής μπορεί να διατηρήσει τις συμφωνίες παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης με τις διάφορες εταιρείες δίσκων που συμμετέχουν.

Ωστόσο, όπως πάντα, υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που σας επιτρέπει να ανεβάζετε τα δικά σας μουσικά αρχεία για να μεταφέρετε ή να μεταφορτώσετε σε άλλες συσκευές, τότε η προστασία αντιγραφής DRM δεν είναι προφανώς σε λειτουργία. Αυτό ισχύει επίσης και όταν αγοράζετε τραγούδια σε μορφή που είναι ελεύθεροι περιορισμοί DRM.