Πώς να αντιγράψετε CD ήχου στο Windows Media Player 11

01 από 04

Εισαγωγή

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Εάν έχετε συγκεντρώσει μια συλλογή από φυσικά CD ήχου που θέλετε τώρα να μεταφέρετε στη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, τότε θα πρέπει να εξαγάγετε (ή να αντιγράψετε) τον ήχο σε αυτά σε μορφή ψηφιακής μουσικής. Το Windows Media Player 11 μπορεί να εξαγάγει τις ψηφιακές πληροφορίες στα φυσικά CD σας και να το κωδικοποιήσει σε διάφορες ψηφιακές μορφές ήχου. μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία στο MP3 player σας, να κάνετε εγγραφή σε MP3 CD , μονάδα USB κ.λπ. Η CD Ripping σάς επιτρέπει να ακούτε ολόκληρη τη μουσική σας συλλογή κρατώντας ταυτόχρονα τα πρωτότυπα σε ασφαλές μέρος. μερικές φορές τα CD μπορεί να υποστούν τυχαία ζημιά που μπορεί να τα καταστήσει ανούσια. Από την άποψη της ευκολίας, η αποθήκευση της μουσικής σας ως αρχεία ήχου σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε όλη τη μουσική σας χωρίς την ταλαιπωρία να σπαταλάτε μια στοίβα από CD που ψάχνουν για ένα συγκεκριμένο άλμπουμ, καλλιτέχνη ή τραγούδι.

Νομική Σημείωση: Πριν συνεχίσετε αυτό το σεμινάριο, είναι επιτακτικό να μην παραβιάζετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Η διανομή έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες με οποιονδήποτε τρόπο είναι αντίθετη με το νόμο και θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε υποθέσεις εναντίον του RIAA. για άλλες χώρες, ελέγξτε τους ισχύοντες νόμους. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως μπορείτε να φτιάξετε ένα αντίγραφο για τον εαυτό σας εφ 'όσον αγοράσατε ένα νόμιμο CD και μην το διανείμετε. διαβάστε τα Dos και Don'ts του CD ripping για περισσότερες πληροφορίες.

Η τελευταία έκδοση του Windows Media Player 11 (WMP) μπορεί να μεταφορτωθεί από τον ιστότοπο της Microsoft. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, εκτελέστε το WMP και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό βέλος που βρίσκεται κάτω από την καρτέλα Rip (που επισημαίνεται με μπλε χρώμα στην παραπάνω εικόνα) στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού που εμφανίζει διάφορα στοιχεία μενού - κάντε κλικ στις Περισσότερες επιλογές για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις παραμόρφωσης του Media Player.

02 από 04

Ρύθμιση για να αντιγράψετε ένα CD

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Η δυνατότητα αντιγραφής στο Windows Media Player σάς επιτρέπει να ελέγχετε:

Αντιγραφή μουσικής σε αυτήν την τοποθεσία: Κάνοντας κλικ στην επιλογή Αλλαγή, μπορείτε να καθορίσετε τη θέση αποθήκευσης της μουσικής σας.

Μορφή: Μπορείτε να επιλέξετε μορφές ήχου MP3 , WMA , WMA Pro, WMA VBR , WMA Lossless και WAV κάνοντας κλικ στο μικρό εικονίδιο κάτω βέλους κάτω από την επικεφαλίδα του format. Αν μεταφέρετε τον εξαγόμενο ήχο σε συσκευή αναπαραγωγής MP3, ελέγξτε για να δείτε ποιες μορφές υποστηρίζει. επιλέξτε το MP3 εάν δεν είστε σίγουροι.

Rip CD όταν εισάγεται : Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε πολλά CD να διαρρήξουν διαδοχικά. Μπορείτε να ενημερώσετε το Windows Media Player να ξεκινήσει αυτόματα την αντιγραφή ολόκληρου του CD όταν έχει τοποθετηθεί στη μονάδα DVD / CD. Η καλύτερη ρύθμιση για επιλογή είναι Μόνο όταν βρίσκεται στην καρτέλα Rip .

Εξαγωγή CD κατά την ολοκλήρωση της αντιγραφής: Επιλέξτε αυτή την επιλογή σε συνδυασμό με την παραπάνω ρύθμιση, εάν μετατρέπετε μια παρτίδα CD. θα σας εξοικονομήσει χρόνο να πιέσετε επανειλημμένα το κουμπί εξαγωγής μετά από κάθε επεξεργασία CD.

Ποιότητα ήχου: Η ποιότητα ήχου των αρχείων εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί μέσω οριζόντιας γραμμής ολίσθησης. Υπάρχει πάντα μια ανταλλαγή μεταξύ της ποιότητας του ήχου και του μεγέθους του αρχείου όταν ασχολείται με συμπιεσμένα ( lossy ) φορμά ήχου. Θα πρέπει να πειραματιστείτε με αυτή τη ρύθμιση για να έχετε την ισορροπία σωστή, καθώς ποικίλλει δραστικά ανάλογα με το φάσμα συχνοτήτων της πηγής ήχου. Αν κωδικοποιείτε σε μια μορφή WMA με απώλειες, επιλέξτε WMA VBR που θα σας δώσει την καλύτερη ποιότητα ήχου για το μέγεθος του αρχείου. Η μορφή αρχείου MP3 πρέπει να κωδικοποιείται με ρυθμό bitrate τουλάχιστον 128 kbps για να διασφαλιστεί ότι τα αντικείμενα παραμένουν στο ελάχιστο.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με όλες τις ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή που ακολουθείται από το κουμπί OK για αποθήκευση και έξοδο από το μενού επιλογών.

03 του 04

Επιλογή κομματιών CD για να αντιγράψετε

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Εάν έχετε διαμορφώσει το Windows Media Player να ξεκινήσει αυτόματα την αντιγραφή CD ήχου μόλις τοποθετηθεί ένα CD, τότε θα επιλεγούν όλα τα κομμάτια. για να επιλέξετε μόνο ορισμένα κομμάτια για να αντιγράψετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Stop Rip , να επιλέξετε τα κομμάτια που θέλετε και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο πλήκτρο Start Rip .

Αντίθετα, εάν απενεργοποιηθεί η αυτόματη αντιγραφή, θα πρέπει να επιλέξετε είτε το πλαίσιο ελέγχου ολόκληρου άλμπουμ (κάντε κλικ στο πάνω πλαίσιο ελέγχου) είτε μεμονωμένα κομμάτια κάνοντας κλικ σε κάθε κομμάτι. Για να ξεκινήσετε να αντιγράφετε το CD σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση Rip .

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντιγραφής, θα δείτε μια πράσινη μπάρα προόδου να εμφανίζεται δίπλα σε κάθε κομμάτι, καθώς βρίσκεται υπό επεξεργασία. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία ενός κομματιού στην ουρά, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που έχει διαγραφεί στη βιβλιοθήκη στη στήλη Rip Status.

04 του 04

Ελέγξτε τα αρχεία ήχου που έχετε αντιγράψει

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Τώρα είναι καιρός να επαληθεύσετε ότι τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί είναι στη βιβλιοθήκη του Windows Media Player και να ελέγξετε για να δείτε πώς ακούγονται.

Πρώτα, κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη (που επισημαίνεται με μπλε χρώμα στην παραπάνω εικόνα) για πρόσβαση στις επιλογές βιβλιοθήκης του Media Player. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στη λίστα μενού στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στο Πρόσφατα προστιθέμενο για να επιβεβαιώσετε ότι όλα τα κομμάτια που θέλετε έχουν καταστραφεί με επιτυχία στη βιβλιοθήκη.

Τέλος, για να αναπαραγάγετε ολόκληρο ένα αλλοιωμένο άλμπουμ από την αρχή, κάντε διπλό κλικ στο γραφικό ή για ένα μόνο κομμάτι, κάντε διπλό κλικ στο επιθυμητό αριθμό κομματιού. Εάν διαπιστώσετε ότι τα αρχεία ήχου που έχετε αντιγράψει δεν ακούγονται πολύ καλά, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε πάλι και να αντιγράψετε χρησιμοποιώντας μια ρύθμιση υψηλής ποιότητας.

Μόλις δημιουργήσετε τη βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να διαβάσετε το σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας μουσικής βιβλιοθήκης, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς σχετικά με την εισαγωγή ψηφιακών αρχείων μουσικής από άλλες τοποθεσίες (φακέλους σκληρών δίσκων, μονάδων USB κ.λπ.)