Πώς να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows

Απενεργοποιήστε την αναφορά σφαλμάτων στη Microsoft στα Windows 10, 8, 7, Vista, και XP

Η δυνατότητα αναφοράς σφαλμάτων στα Windows είναι αυτό που παράγει αυτές τις ειδοποιήσεις μετά από συγκεκριμένα σφάλματα του προγράμματος ή του λειτουργικού συστήματος , ζητώντας σας να στείλετε τις πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα στη Microsoft.

Ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων για να αποφύγετε την αποστολή προσωπικών πληροφοριών σχετικά με τον υπολογιστή σας στη Microsoft, επειδή δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο συνεχώς ή απλά για να σταματήσετε να τις υποκινείτε από τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις.

Η αναφορά σφαλμάτων είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε όλες τις εκδόσεις των Windows, αλλά είναι εύκολο να απενεργοποιηθεί από τον Πίνακα Ελέγχου ή από τις Υπηρεσίες, ανάλογα με την έκδοση των Windows.

Σημαντικό: Προτού να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων, λάβετε υπόψη ότι όχι μόνο είναι επωφελής για τη Microsoft, αλλά είναι τελικά καλό για εσάς, τον ιδιοκτήτη των Windows.

Αυτές οι αναφορές σφαλμάτων στέλνουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες στη Microsoft σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λειτουργικό σύστημα ή κάποιο πρόγραμμα και τους βοηθά να αναπτύξουν μελλοντικά ενημερώσεις κώδικα και service packs , καθιστώντας τα Windows πιο σταθερά.

Τα συγκεκριμένα βήματα που σχετίζονται με την απενεργοποίηση της αναφοράς σφαλμάτων εξαρτώνται σημαντικά από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το σύνολο των οδηγιών που θα ακολουθήσετε:

Απενεργοποιήστε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows 10

  1. Ανοίξτε τις Υπηρεσίες από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.
    1. Μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με το συνδυασμό πλήκτρων Windows Key + R.
  2. Εισαγάγετε services.msc για να ανοίξετε τις Υπηρεσίες .
  3. Βρείτε την υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων των Windows και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο την καταχώρηση από τη λίστα.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.
  5. Δίπλα στον τύπο εκκίνησης , επιλέξτε Απενεργοποιημένο από το αναπτυσσόμενο μενού.
    1. Δεν μπορώ να το επιλέξω; Εάν το μενού Τύπος εκκίνησης είναι γκρίζο, αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά ως διαχειριστής. Εναλλακτικά, ανοίξτε ξανά τις υπηρεσίες με δικαιώματα διαχειριστή, τις οποίες μπορείτε να εκτελέσετε ανοίγοντας μια αυξημένη γραμμή εντολών και εκτελώντας την εντολή services.msc .
  6. Κάντε κλικ ή επιλέξτε ΟΚ ή Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  7. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο των Υπηρεσιών .

Ένας άλλος τρόπος απενεργοποίησης της αναφοράς σφαλμάτων είναι μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου . Πλοηγηθείτε στο κλειδί μητρώου που βλέπετε παρακάτω και στη συνέχεια βρείτε την τιμή που ονομάζεται απενεργοποιημένη . Εάν δεν υπάρχει, κάντε μια νέα τιμή DWORD με αυτό το ακριβές όνομα.

Αναφορά σφάλματος HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Windows

Σημείωση: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα τιμή DWORD από το μενού Επεξεργασία> Νέος στην Επεξεργασία Μητρώου.

Κάντε διπλό ή διπλό κλικ στην τιμή Απενεργοποιημένη για να την αλλάξετε από 0 σε 1 και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε την πατώντας το κουμπί OK .

Απενεργοποιήστε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows 8 ή στα Windows 7

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου , κάντε κλικ ή αγγίξτε στο Κέντρο ενέργειας και μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  3. Πατήστε ή πατήστε στη σύνδεση του Κέντρου δράσης .
  4. Στο παράθυρο του Κέντρου δράσης , κάντε κλικ / πατήστε το σύνδεσμο Αλλαγή των ρυθμίσεων του Κέντρου δράσης στα αριστερά.
  5. Στην ενότητα Συναφείς ρυθμίσεις , στο κάτω μέρος του παραθύρου ρυθμίσεων του Κέντρου αλλαγών , κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση Ρυθμίσεις αναφοράς προβλημάτων .
  6. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές ρύθμισης παραμέτρων προβλημάτων :
      • Ελέγξτε αυτόματα για λύσεις (η προεπιλεγμένη επιλογή)
  7. Ελέγξτε αυτόματα για λύσεις και στείλτε πρόσθετα δεδομένα αναφορών, αν χρειαστεί
  8. Κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, ρωτήστε μου πριν ελέγξετε για λύσεις
  9. Ποτέ μην ελέγχετε για λύσεις
  10. Η τρίτη και η τέταρτη επιλογή απενεργοποιούν την αναφορά σφαλμάτων σε διάφορους βαθμούς στα Windows.
  11. Επιλογή Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα πρόβλημα, ζητήστε μου πριν ελέγξετε ότι οι λύσεις θα διατηρήσουν ενεργοποιημένη την αναφορά σφαλμάτων, αλλά θα εμποδίσουν τα Windows να ειδοποιήσουν αυτόματα τη Microsoft για το πρόβλημα. Εάν η ανησυχία σας σχετικά με την αναφορά σφαλμάτων σχετίζεται μόνο με το απόρρητο, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.
    1. Η επιλογή Ποτέ μην ελέγξετε για λύσεις θα απενεργοποιήσει πλήρως την αναφορά σφαλμάτων στα Windows.
    2. Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα επιλογής για να αποκλείσετε από την αναφορά εδώ ότι είστε ευπρόσδεκτοι να διερευνήσετε αν προτιμάτε να προσαρμόσετε την αναφορά αντί να την απενεργοποιήσετε εντελώς. Αυτό είναι πιθανώς περισσότερη δουλειά από ότι σας ενδιαφέρει, αλλά η επιλογή είναι εκεί αν το χρειάζεστε.
    3. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις επειδή δεν είναι γκρίζες, επιλέξτε το σύνδεσμο στο κάτω μέρος του παραθύρου Ρυθμίσεις αναφοράς προβλημάτων που αναφέρει Αλλαγή ρυθμίσεων αναφοράς για όλους τους χρήστες.
  1. Πατήστε ή πατήστε το κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου ρυθμίσεων του Κέντρου αλλαγής δράσης (αυτό το με το κεφάλαιο Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των μηνυμάτων ενεργοποίησης ).
  3. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο του Κέντρου δράσης .

Απενεργοποιήστε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows Vista

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ ή πατώντας στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ / πατήστε στη σύνδεση Συστήματος και Συντήρησης .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Πρόβλημα αναφορών και λύσεων και μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  3. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο Αναφορές προβλημάτων και λύσεις .
  4. Στο παράθυρο " Αναφορές προβλημάτων και λύσεις" , κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση " Αλλαγή ρυθμίσεων " στα αριστερά.
  5. Εδώ έχετε δύο επιλογές: Ελέγξτε αυτόματα τις λύσεις (η προεπιλεγμένη επιλογή) και Ζητήστε μου να ελέγξω εάν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα .
    1. Επιλέγοντας " Ρωτήστε μου" για να ελέγξετε αν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα θα διατηρήσει ενεργοποιημένη την αναφορά σφαλμάτων, αλλά θα εμποδίσει τα Windows Vista να ειδοποιήσουν αυτόματα τη Microsoft για το πρόβλημα.
    2. Σημείωση: Εάν η μόνη σας ανησυχία είναι η αποστολή πληροφοριών στη Microsoft, μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως την αναφορά σφαλμάτων, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να συνεχίσετε με τις υπόλοιπες οδηγίες παρακάτω.
  6. Κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση Σύνθετες ρυθμίσεις .
  7. Στις ρυθμίσεις σύνθετων ρυθμίσεων για την αναφορά προβλημάτων , στο πλαίσιο των προγραμμάτων μου, η αναφορά προβλημάτων είναι: επικεφαλίδα, επιλέξτε Απενεργοποίηση .
    1. Σημείωση: Υπάρχουν πολλές προχωρημένες επιλογές εδώ που μπορείτε να εξερευνήσετε αν προτιμάτε να μην απενεργοποιήσετε εντελώς την αναφορά σφαλμάτων στα Windows Vista, αλλά για τους σκοπούς αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος θα απενεργοποιήσουμε εντελώς τη λειτουργία.
  1. Πατήστε ή πατήστε το κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε OK στο παράθυρο με την επιλογή Πώς να ελέγξετε για λύσεις στα προβλήματα των υπολογιστών .
    1. Σημείωση: Ίσως παρατηρήσετε ότι το Check for solutions automatically (Αυτόματη επιταγή για λύσεις) και Ζητήστε μου να ελέγξω αν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα, οι επιλογές είναι τώρα γκρι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναφορά σφαλμάτων των Windows Vista είναι εντελώς απενεργοποιημένη και αυτές οι επιλογές δεν ισχύουν πλέον.
  3. Κάντε κλικ ή κτυπήστε το κουμπί Κλείσιμο (Close) στην αναφορά προβλημάτων των Windows που είναι απενεργοποιημένο το μήνυμα που εμφανίζεται.
  4. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τα παράθυρα Αναφορές προβλημάτων και λύσεων και Πίνακας ελέγχου .

Απενεργοποιήστε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows XP

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου - κάντε κλικ ή πατήστε στην επιλογή Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου
  2. Πατήστε ή πατήστε στη σύνδεση Επιδόσεις και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα και μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  3. Κάτω από την ενότητα εικονιδίων του Πίνακα Ελέγχου ή επιλέξτε το σύνδεσμο Σύστημα .
  4. Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος , κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  5. Κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ / πατήστε στο κουμπί Αναφορά σφαλμάτων .
  6. Στο παράθυρο Αναφορά σφάλματος που εμφανίζεται, επιλέξτε το κουμπί επιλογής Απενεργοποίηση αναφορών σφάλματος και κάντε κλικ στο κουμπί OK .
    1. Σημείωση: Θα συνιστούσα να αφήνετε το κουμπί αλλά να μου ενημερώσετε όταν εμφανίζονται κρίσιμα σφάλματα στο πλαίσιο ελέγχου. Πιθανότατα εξακολουθείτε να θέλετε τα Windows XP να σας ειδοποιούν για το σφάλμα, όχι μόνο για τη Microsoft.
  7. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί OK στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος
  8. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο ελέγχου ή το παράθυρο επιδόσεων και συντήρησης .