Τι είναι το Service Pack;

Ορισμός ενός Service Pack και πώς να πείτε ποια έχετε

Ένα Service Pack (SP) είναι μια συλλογή ενημερώσεων και διορθώσεων, που ονομάζονται patches , για ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα πρόγραμμα λογισμικού. Πολλά από αυτά τα μπαλώματα απελευθερώνονται συχνά πριν από ένα μεγαλύτερο service pack, αλλά το service pack επιτρέπει την εύκολη και ενιαία εγκατάσταση.

Ένα εγκατεστημένο service pack τείνει επίσης να ενημερώσει τον αριθμό έκδοσης για τα Windows. Αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός έκδοσης, όχι το κοινό όνομα όπως τα Windows 10 ή τα Windows Vista. Ανατρέξτε στη λίστα των αριθμών έκδοσης των Windows για περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Service Packs

Τα Service Pack συχνά περιλαμβάνουν και νέα χαρακτηριστικά εκτός από τις διορθώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια έκδοση ενός προγράμματος ή λειτουργικού συστήματος μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από μια άλλη σε διαφορετικό υπολογιστή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κάποιος είναι σε ένα πρόωρο service pack και άλλος είναι δύο ή τρία service packs μπροστά.

Τις περισσότερες φορές, ένα πρόγραμμα ή ένα λειτουργικό σύστημα θα αναφέρεται σε Service Pack από τον αριθμό των service pack που έχουν κυκλοφορήσει. Για παράδειγμα, το πρώτο service pack συνήθως ονομάζεται SP1 και άλλοι παίρνουν τους δικούς τους αριθμούς όπως το SP2 και το SP5.

Τα περισσότερα από αυτά δεν παρέχουν όλα τα λειτουργικά συστήματα και τα προγράμματα λογισμικού δωρεάν πακέτα υπηρεσιών, είτε ως χειροκίνητη ενημέρωση από τον ιστότοπο του προγραμματιστή είτε μέσω μιας λειτουργίας αυτόματης ενημέρωσης μέσα στο πρόγραμμα ή το λειτουργικό σύστημα.

Τα πακέτα υπηρεσιών συχνά κυκλοφορούν με χρονοδιάγραμμα, όπως κάθε χρόνο ή κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Παρόλο που τα service pack περιέχουν πολλές ενημερώσεις σε ένα πακέτο, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε ενημέρωση μόνοι σας. Ο τρόπος λειτουργίας των πακέτων υπηρεσιών είναι ότι αφού κατεβάσετε το αρχικό πακέτο, απλά το εγκαταστήσετε σαν να κάνατε ένα ενιαίο πρόγραμμα και όλες οι επιδιορθώσεις, νέες λειτουργίες κ.ο.κ. εγκαθίστανται αυτόματα ή κάνοντας κλικ σε μερικές οδηγίες.

Τα Service Pack ονομάζονται μερικές φορές πακέτα χαρακτηριστικών γνωρισμάτων (FP).

Τι Service Pack Έχω;

Έλεγχος για να δείτε τι είναι εγκατεστημένο το service pack στο λειτουργικό σας σύστημα των Windows είναι πραγματικά εύκολο. Απλά δείτε τι Service Pack Έχω Εγκατεστημένα στα Windows; για λεπτομερή βήματα σχετικά με τον τρόπο που γίνεται μέσω του Πίνακα Ελέγχου .

Η επαλήθευση του επιπέδου service pack ενός μεμονωμένου προγράμματος λογισμικού μπορεί συνήθως να πραγματοποιηθεί μέσω των επιλογών του μενού Βοήθεια ή Σχετικά με το πρόγραμμα. Το πιο πρόσφατο service pack ενδέχεται επίσης να αναρτηθεί στον ιστότοπο του προγραμματιστή σε μια ενότητα Release Notes ή Changelog, η οποία είναι χρήσιμη εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος.

Εκτελώ το τελευταίο Service Pack;

Μόλις μάθετε ποια Windows Service Level ή κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτελείται, θα πρέπει να ελέγξετε αν είναι το τελευταίο διαθέσιμο. Εάν δεν εκτελείτε το πιο πρόσφατο service pack, θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό.

Παρακάτω υπάρχουν ενημερωμένες λίστες που περιέχουν συνδέσεις λήψης για τα πιο πρόσφατα service pack για Windows και άλλα προγράμματα:

Σημείωση: Στα Windows, τα service pack είναι πιο εύκολα διαθέσιμα μέσω του Windows Update, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε και αυτό με ένα χέρι μέσω του πιο πρόσφατου συνδέσμου Service Pack των Microsoft.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάνετε λήψη του Windows 7 Service Pack 1, απλώς ελέγξτε τη σύνδεση των Service Packs των Windows, βρείτε τη σωστή λήψη με βάση τον τύπο του συστήματός σας, κάντε λήψη του συνδεδεμένου αρχείου και, στη συνέχεια, εκτελέστε την όπως θα κάνατε οποιοδήποτε πρόγραμμα κατεβάσατε σχεδιάσετε να εγκαταστήσετε.

Σφάλματα Service Pack

Είναι πιο πιθανό ένα Service Pack να προκαλέσει σφάλμα σε ένα πρόγραμμα ή σε ένα λειτουργικό σύστημα από ό, τι σε ένα ενιαίο έμπλαστρο.

Αυτό οφείλεται συνήθως στο γεγονός ότι οι ενημερώσεις του πακέτου υπηρεσιών χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε από μία μόνο ενημερωμένη έκδοση κώδικα, επομένως υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις όπου μπορεί να συμβεί κάποιο σφάλμα. Επίσης, επειδή τα πακέτα υπηρεσιών έχουν πολλές ενημερώσεις σε ένα πακέτο, οι πιθανότητες αυξάνουν ότι μία από αυτές θα επηρεάσει μια άλλη εφαρμογή ή πρόγραμμα οδήγησης που είναι ήδη στον υπολογιστή.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επίλυσης προβλημάτων που προκαλούνται από τις ενημερώσεις των Windows, εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα μετά ή πριν από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του service pack, όπως η ανανέωση της ενημέρωσης και η μη εγκατάσταση ολόκληρης της διαδρομής .

Εάν πρόκειται για ένα service pack για πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης για το συγκεκριμένο λογισμικό. Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμόσετε βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων σε πακέτα υπηρεσιών για όλα τα προγράμματα, αλλά η απεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση του λογισμικού πρέπει να είναι ένα πρώτο βήμα, αν δεν είστε σίγουροι για το τι άλλο πρέπει να δοκιμάσετε.