Τι είναι το Windows Update;

Κρατήστε τα Windows ενημερωμένα με την υπηρεσία Windows Update

Το Windows Update είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Microsoft που χρησιμοποιείται για την παροχή ενημερώσεων, όπως service packs και ενημερώσεων κώδικα για το λειτουργικό σύστημα Windows και για άλλο λογισμικό της Microsoft.

Το Windows Update μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης για συσκευές δημοφιλούς υλικού .

Οι ενημερώσεις κώδικα και άλλες ενημερώσεις ασφαλείας κυκλοφορούν συνήθως μέσω του Windows Update τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα - ονομάζεται Patch Tuesday . Ωστόσο, η Microsoft κυκλοφορεί ενημερώσεις και σε άλλες μέρες, όπως και για επείγουσες διορθώσεις.

Τι χρησιμοποιείται το Windows Update;

Το Windows Update χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των Microsoft Windows και άλλων προγραμμάτων της Microsoft.

Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν συχνά βελτιώσεις λειτουργιών και ενημερώσεις ασφαλείας για την προστασία των Windows από κακόβουλο λογισμικό και κακόβουλες επιθέσεις.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Windows Update για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό ενημερώσεων που εμφανίζει όλες τις ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας Windows Update.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Windows Update

Πώς αποκτάτε πρόσβαση στο Windows Update εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα Windows που χρησιμοποιείτε:

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ελέγξετε για την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows εάν χρειάζεστε πιο συγκεκριμένες οδηγίες.

Τρόπος χρήσης του Windows Update

Ανοίξτε τη μικροεφαρμογή του πίνακα ελέγχου του Windows Update (ή μεταβείτε στον ιστότοπο του Windows Update σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows). Εμφανίζεται μια λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις, προσαρμοσμένες στον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε τις ενημερώσεις που θέλετε να εγκαταστήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για τη λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι εντελώς αυτοματοποιημένο και μπορεί να απαιτεί μόνο λίγες ενέργειες από μέρους σας ή θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Δείτε πώς αλλάζω τις ρυθμίσεις του Windows Update; για να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο το Windows Update κατεβάζει και εγκαθιστά ενημερώσεις στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Η επιλογή για αυτόματη εγκατάσταση των πιο σημαντικών ενημερώσεων είναι διαθέσιμη στο Windows Update ξεκινώντας από τα Windows ME.

Διαθεσιμότητα του Windows Update

Όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows από τα Windows 98 είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Windows Update. Αυτό περιλαμβάνει τα δημοφιλή Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Σημείωση: Το Windows Update δεν ενημερώνει το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού σας που δεν είναι της Microsoft. Θα χρειαστεί να ενημερώσετε αυτά τα προγράμματα μόνοι σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης δωρεάν λογισμικού για να το κάνετε αυτό για εσάς.

Παλαιότερες εκδόσεις του Windows Update

Το εργαλείο ενημέρωσης κρίσιμης ενημέρωσης (το οποίο μεταγενέστερα μετονομάστηκε σε βοηθητικό πρόγραμμα ενημέρωσης κρίσιμων ενημερώσεων) είναι ένα εργαλείο που κυκλοφόρησε την εποχή των Windows 98. Εκτελείται στο παρασκήνιο και ειδοποιεί τον χρήστη όταν είναι διαθέσιμη μια κρίσιμη ενημερωμένη έκδοση μέσω του Windows Update.

Αυτό το εργαλείο αντικαταστάθηκε από τις Αυτόματες ενημερώσεις (Automatic Updates), το οποίο είναι διαθέσιμο στα Windows Me και Windows 2003 SP3. Οι Αυτόματες ενημερώσεις επιτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ελέγχει για ενημερώσεις λιγότερο συχνά από το εργαλείο Ειδοποίηση κρίσιμης ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Windows Update

Από τα Windows Vista, οι ενημερώσεις ενδέχεται να έχουν την επέκταση αρχείου .MANIFEST, .MUM ή .CAT για να υποδείξουν ένα αρχείο δήλωσης, ένα αρχείο Microsoft Update Manifest ή ένα αρχείο καταλόγου ασφαλείας.

Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων που προκαλούνται από τις ενημερώσεις των Windows, εάν υποψιάζεστε ότι μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα είναι η προέλευση ενός μηνύματος σφάλματος ή άλλου προβλήματος.

Υπάρχουν προγράμματα άλλων κατασκευαστών που μπορούν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Windows Update. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Windows Update Downloader (WUD), το Autopatcher και το Portable Update.

Το Windows Update δεν είναι το ίδιο με το Windows Store, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λήψη μουσικής και εφαρμογών.

Παρόλο που το Windows Update μπορεί να ενημερώσει ορισμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών, υπάρχουν πολλά που δεν παρέχονται από τη Microsoft. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε από ένα πρόγραμμα οδήγησης κάρτας οθόνης μέχρι οδηγό για ένα προηγμένο πληκτρολόγιο , οπότε θα θέλετε να το ενημερώσετε μόνοι σας . Ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Windows Update είναι μέσω ενός δωρεάν εργαλείου ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης .