Μεταφορά βίντεο από ψηφιακή συσκευή εγγραφής DVD

Αν διαθέτετε ψηφιακό βίντεο εγγραφής , όπως το TiVo ή ένα DVR από έναν παροχέα καλωδίων ή δορυφόρων, τότε γνωρίζετε ότι μπορείτε να εγγράψετε στον σκληρό δίσκο της συσκευής για να δείτε αργότερα τηλεοπτικές εκπομπές, όπως και το παλιό βίντεο. Ωστόσο, η αποθήκευση αυτών των τηλεοπτικών εκπομπών καθίσταται δύσκολη καθώς ο σκληρός δίσκος αρχίζει να γεμίζει. Η απάντηση στην αποθήκευση των εκπομπών σας είναι η εγγραφή τους σε DVD! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα συνδέοντας ένα DVD Recorder στο DVR σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Καταγράψτε μια τηλεοπτική εκπομπή στο DVR που θέλετε να αποθηκεύσετε σε DVD.
  2. Ενεργοποιήστε το DVR, το DVD Recorder και την τηλεόραση στην οποία είναι συνδεδεμένος ο DVD Recorder. Στην περίπτωσή μου, έχω τη συσκευή εγγραφής DVD Samsung (χωρίς σκληρό δίσκο) συνδεδεμένη στην τηλεόρασή μου μέσω καλωδίου RCA Audio / Video από τις οπίσθιες εξόδους του DVD Recorder στις πίσω εισόδους RCA στην τηλεόρασή μου. Χρησιμοποιώ ξεχωριστό DVD Player για αναπαραγωγή DVD, αλλά εάν χρησιμοποιείτε και το DVD Recorder σας ως φορέα, χρησιμοποιήστε τις καλύτερες καλωδιακές συνδέσεις που μπορείτε να συνδέσετε στην τηλεόραση. Δείτε το άρθρο Τύποι καλωδίων A / V για περισσότερες πληροφορίες.
  3. Συνδέστε ένα καλώδιο βίντεο S-Video ή RCA και σύνθετα στερεοφωνικά καλώδια (κόκκινο και άσπρο βύσμα RCA) από το DVR στις εισόδους του DVD Recorder . Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει είσοδο Component , συνδέστε το στοιχείο Component Out από τη συσκευή εγγραφής DVD στη συσκευή Component In της τηλεόρασης, διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το S-Video ή το Composite . Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ήχο RCA με τη σύνδεση βίντεο .
  4. Αλλάξτε την είσοδο στο DVD Recorder σας ώστε να ταιριάζει με τις εισόδους που χρησιμοποιείτε. Εφόσον χρησιμοποιώ την πίσω είσοδο S-Video, αλλάζω την είσοδο μου στο "L1", το οποίο είναι η είσοδος για εγγραφή χρησιμοποιώντας την πίσω είσοδο S-Video. Αν ήμουν εγγραφή χρησιμοποιώντας τα μπροστινά αναλογικά καλώδια θα ήταν "L2", η μπροστινή είσοδος Firewire, "DV". Η επιλογή εισόδου μπορεί τυπικά να αλλάξει χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο DVD Recorder.
  1. Θα χρειαστεί επίσης να αλλάξετε την επιλογή εισόδου στην τηλεόραση για να ταιριάζει με τις εισόδους που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση του DVD Recorder. Στην περίπτωσή μου, χρησιμοποιώ πίσω εισόδους που αντιστοιχούν στο "Video 2". Αυτό μου επιτρέπει να δω τι εγώ καταγράφω.
  2. Μπορείτε τώρα να εκτελέσετε μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι το σήμα βίντεο έρχεται κατευθείαν στο DVD Recorder και στην τηλεόραση. Απλώς ξεκινήστε να αναπαράγετε την εγγεγραμμένη τηλεοπτική εκπομπή πίσω από την ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο και να δείτε εάν το βίντεο και ο ήχος αναπαράγονται στην τηλεόραση. Εάν έχετε τα πάντα συνδεδεμένα σωστά και η σωστή επιλογή εισόδου, θα πρέπει να βλέπετε και να ακούτε το βίντεό σας. Εάν όχι, ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων , την ισχύ και την επιλογή εισόδου.
  3. Τώρα είστε έτοιμοι να γράψετε! Κατ 'αρχάς, καθορίστε τον τύπο δίσκου που θα χρειαστείτε, είτε DVD + R / RW είτε DVD-R / RW. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εγγράψιμα DVD, διαβάστε το άρθρο Τύποι εγγράψιμων μορφών DVD. Δεύτερον, αλλάξτε την ταχύτητα εγγραφής στην επιθυμητή ρύθμιση. Για μένα είναι "SP", το οποίο επιτρέπει έως και δύο ώρες χρόνο εγγραφής.
  4. Τοποθετήστε το εγγράψιμο DVD στη συσκευή εγγραφής DVD.
  1. Αρχίστε να αναπαράγετε την καταγραμμένη τηλεοπτική εκπομπή ενώ ταυτόχρονα πιέζετε εγγραφή είτε στην ίδια την συσκευή εγγραφής DVD είτε χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Αν θέλετε να εγγράψετε περισσότερες από μία εκπομπές σε ένα DVD, απλά πατήστε το ρεκόρ ενώ αλλάζετε την άλλη προβολή και, στη συνέχεια, συνεχίστε πατώντας παύση στη συσκευή εγγραφής ή στο τηλεχειριστήριο μια δεύτερη φορά αφού αρχίσετε να αναπαράγετε την επόμενη ταινία. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στο δίσκο για τις εκπομπές που εγγράφετε.
  2. Μόλις καταγράψετε την τηλεοπτική εκπομπή (ή δείχνει) πατήστε το σταμάτημα στη συσκευή εγγραφής ή στο τηλεχειριστήριο. DVD Recorders απαιτούν να "ολοκληρώσετε" το DVD για να το κάνετε ένα DVD-Video, το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλες συσκευές. Η μέθοδος οριστικοποίησης ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή εγγραφής DVD, επομένως συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για πληροφορίες σχετικά με αυτό το βήμα.
  3. Αφού οριστικοποιηθεί το DVD, είναι έτοιμο για αναπαραγωγή.
  4. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε ένα DVR που περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο DVD Recorder, αυτά μπορεί να είναι ακριβά. Συνδέοντας μια ξεχωριστή συσκευή εγγραφής DVD, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, ενώ επωφεληθείτε από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των τηλεοπτικών σας εκπομπών σε DVD, χωρίς την ανάγκη για DVR με ενσωματωμένο DVD Recorder.
  1. Από την άλλη πλευρά, η ευκολία ενός ενσωματωμένου DVD Recorder είναι η σωστή επιλογή για όσους δεν θέλουν να συνδέσουν μια επιπλέον συσκευή A / V με τη συσκευή home theater .

Μερικές συμβουλές

  1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη μορφή DVD που λειτουργεί με τη συσκευή εγγραφής DVD.
  2. Όταν χρησιμοποιείτε αναλογικά καλώδια για εγγραφή από ψηφιακή συσκευή εγγραφής DVD σε συσκευή εγγραφής DVD, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλώδια υψηλής ποιότητας που δέχεται ο DVD Recorder και ότι οι έξοδοι DVR .
  3. Όταν επιλέγετε ταχύτητα εγγραφής στη συσκευή εγγραφής DVD, χρησιμοποιήστε λειτουργία 1 ώρας ή 2 ώρες. Οι λειτουργίες των 4 και 6 ωρών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατά την εγγραφή τηλεοπτικών εκπομπών που δεν σκοπεύετε να κρατήσετε ή από μακρά αθλητικά γεγονότα.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη σωστή επιλογή εισόδου για τις εισόδους που χρησιμοποιείτε στο DVD Recorder. Συνήθως, DV για σύνδεση Firewire και L1 και L2 για αναλογικές εισόδους.
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε οριστικοποιήσει το DVD για αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές DVD .