Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επαφών iCloud και των δεδομένων ημερολογίου

Διατηρήστε διαθέσιμες τις επαφές και τα δεδομένα ημερολογίου σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια διακοπών iCloud

Το iCloud είναι μια δημοφιλής υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο που μπορεί να κρατήσει πολλαπλές συσκευές Mac και iOS συγχρονισμένες με τις εφαρμογές Ημερολόγιο, Επαφές και Mail . Μπορεί επίσης να συγχρονίσει τους σελιδοδείκτες Safari και άλλα έγγραφα.

Η υπηρεσία iCloud αποθηκεύει αντίγραφα όλων των διαφορετικών τύπων δεδομένων στο σύννεφο, έτσι ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς σχετικά με τα δεδομένα που υποστηρίζονται αυτόματα από τους διάφορους διακομιστές της Apple. Αλλά αυτό το αίσθημα ασφάλειας είναι ένα κομμάτι μιας ψευδούς εντύπωσης.

Δεν λέω ότι τα δεδομένα σας iCloud πρόκειται να χαθούν λόγω σφάλματος ή διακοπής του διακομιστή της Apple. Αποκλείοντας μια τεράστια καταστροφική αποτυχία που συνεπάγεται φυσικές καταστροφές, τα δεδομένα σας είναι ασφαλή στην υπηρεσία iCloud της Apple. Αλλά είναι ασφαλείς και είναι διαθέσιμες δύο διαφορετικά πράγματα.

Όπως κάθε υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο, το iCloud είναι επιρρεπές όχι μόνο σε τοπικά προβλήματα που βασίζονται σε διακομιστές που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σύντομης διακοπής αλλά και σε προβλήματα διασύνδεσης ευρείας περιοχής που μπορούν να προκαλέσουν την έλλειψη του iCloud όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Αυτοί οι τύποι προβλημάτων μπορεί να είναι πέρα ​​από τον έλεγχο της Apple. Μπορούν να περιλαμβάνουν τον τοπικό σας ISP, τις πύλες δικτύου και τους δρομολογητές, τις συνδέσεις στο Internet, τα σημεία ανάκτησης και άλλα μισά σημεία αποτυχίας που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα σε εσάς και τους διακομιστές σύννεφων της Apple.

Γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να κρατάτε πάντα ένα τρέχον τοπικό αντίγραφο ασφαλείας των εγγράφων και των δεδομένων που αποθηκεύετε στο iCloud.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iCloud

Το iCloud αποθηκεύει τα δεδομένα σε ένα σύστημα με κεντρική εφαρμογή. Δηλαδή, αντί για μια ομάδα αποθηκευτικού χώρου που έχετε άμεση πρόσβαση, αποθηκεύεται χώρος αποθήκευσης σε κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί το iCloud. μόνο αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο της.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε διάφορες εφαρμογές για να κάνουμε την υποστήριξη για εμάς.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για ημερολόγια από το Mac σας

  1. Εκκινήστε το ημερολόγιο . Εάν η πλευρική γραμμή του Ημερολογίου, η οποία εμφανίζει όλα τα μεμονωμένα ημερολόγια, δεν εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Ημερολόγια στη γραμμή εργαλείων.
  2. Από την πλευρική γραμμή του Ημερολογίου, επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.
  3. Από τα μενού, επιλέξτε Αρχείο, Εξαγωγή, Εξαγωγή.
  4. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση για να μεταβείτε σε μια τοποθεσία στο Mac για να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή. Το επιλεγμένο ημερολόγιο θα αποθηκευτεί σε μορφή iCal (.ics). Επαναλάβετε για οποιαδήποτε άλλα ημερολόγια θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ημερολογίων από το iCloud

  1. Ξεκινήστε το Safari και μεταβείτε στον ιστότοπο iCloud (www.icloud.com).
  2. Συνδεθείτε στο iCloud.
  3. Στην ιστοσελίδα iCloud, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ημερολόγιο.
  4. Για να αναγκάσετε το iCloud να κάνει λήψη ενός ημερολογίου, θα πρέπει να μοιραστείτε προσωρινά το συγκεκριμένο ημερολόγιο που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό θα κάνει το iCloud να αποκαλύψει την πραγματική διεύθυνση URL για το ημερολόγιο.
  5. Επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.
  6. Στα δεξιά του ονόματος ημερολογίου που εμφανίζεται στην πλαϊνή γραμμή, θα δείτε το εικονίδιο κοινής χρήσης ημερολογίου. Φαίνεται παρόμοιο με το εικονίδιο της ασφάλειας ασύρματου σήματος AirPort στη γραμμή μενού του Mac. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να αποκαλύψετε τις επιλογές κοινής χρήσης για το επιλεγμένο ημερολόγιο.
  7. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο Δημόσιο ημερολόγιο.
  8. Θα εμφανιστεί η διεύθυνση URL του ημερολογίου. Η διεύθυνση URL θα ξεκινήσει με το webcal: //. Αντιγράψτε ολόκληρη τη διεύθυνση URL, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος webcal: //.
  9. Επικολλήστε την αντιγραμμένη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης του Safari, αλλά μην κάνετε κλικ στο κουμπί επιστροφής.
  10. Αλλάξτε το τμήμα της διεύθυνσης URL που λέει webcal: // στο http: //.
  11. Πατήστε επιστροφή.
  12. Το ημερολόγιο θα μεταφορτωθεί στον φάκελο που έχετε επιλέξει για λήψη, στη μορφή .ics. Σημειώστε ότι: Το όνομα του αρχείου του ημερολογίου μπορεί να είναι μια μακρά σειρά από φαινομενικά τυχαίους χαρακτήρες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder για να μετονομάσετε το αρχείο εάν το επιθυμείτε. βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το επίθημα ..ics.
  1. Εάν το ημερολόγιο ήταν αρχικά ένα ιδιωτικό ημερολόγιο, ίσως θελήσετε να καταργήσετε το σημάδι ελέγχου από το πλαίσιο Δημόσιο ημερολόγιο.
  2. Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για οποιαδήποτε άλλα ημερολόγια θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας από το iCloud στο Mac.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών

  1. Εκκίνηση επαφών ( Βιβλίο διευθύνσεων ).
  2. Εάν η πλευρική γραμμή των ομάδων δεν εμφανίζεται, επιλέξτε Προβολή, Εμφάνιση ομάδων (OS X Mavericks) ή Προβολή, Ομάδες από το μενού.
  3. Κάντε κλικ στην ομάδα επαφών που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας. Συνιστώ να κάνετε κλικ στην ομάδα Όλες οι επαφές για να βεβαιωθείτε ότι όλα υποστηρίζονται.
  4. Επιλέξτε Αρχείο, Εξαγωγή, Εξαγωγή vCard από το μενού.
  5. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση για να επιλέξετε μια θέση στο Mac σας για να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών από το iCloud

  1. Ξεκινήστε το Safari και μεταβείτε στον ιστότοπο iCloud (www.icloud.com).
  2. Συνδεθείτε στο iCloud.
  3. Στην ιστοσελίδα iCloud, κάντε κλικ στο εικονίδιο Επαφές.
  4. Στην πλευρική γραμμή επαφών, επιλέξτε την ομάδα επαφών που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Συνιστώ να κάνετε κλικ στην ομάδα Όλες οι επαφές για να βεβαιωθείτε ότι όλα υποστηρίζονται.
  5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω αριστερή γωνία της πλαϊνής γραμμής.
  6. Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Εξαγωγή vCard.
  7. Οι επαφές θα εξαχθούν σε αρχείο .vcf στο φάκελο "Downloads". Η εφαρμογή "Επαφές" του Mac σας μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα και να σας ρωτήσει εάν θέλετε να εισαγάγετε το αρχείο .vcf. Μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή Επαφές στον υπολογιστή σας Mac χωρίς να εισάγετε το αρχείο.

Backup Schedule

Θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας iCloud ως μέρος μιας καλής στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή πρακτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Πόσο συχνά πρέπει να εκτελέσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας εξαρτάται από το πόσο συχνά αλλάζουν τα δεδομένα των Επαφών και του Ημερολογίου σας.

Συμπεριλαμβάνω αυτό το αντίγραφο ασφαλείας ως μέρος της συνήθους συντήρησης Mac μου. Εάν χρειάζομαι ποτέ τα δεδομένα ασφαλείας, μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία εισαγωγής στο Ημερολόγιο και τις Επαφές για να επαναφέρω τα αντίγραφα ασφαλείας.