Μέγεθος κειμένου ελέγχου στο Safari

Τροποποιήστε τη γραμμή εργαλείων Safari για τον έλεγχο του μεγέθους κειμένου

Η ικανότητα του Safari να καταστήσει το κείμενο το τοποθετεί μπροστά από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού. Ακολουθεί πιστά τις σελίδες στυλ ενός ιστοτόπου ή τις ενσωματωμένες ετικέτες ύψους κειμένου HTML . Αυτό σημαίνει ότι το Safari εμφανίζει συνεχώς σελίδες όπως σχεδιάζουν οι σχεδιαστές τους, κάτι που δεν είναι πάντα καλό. Δεν υπάρχει τρόπος για έναν σχεδιαστή ιστού να γνωρίζει ποιο μέγεθος παρακολουθεί έναν επισκέπτη του ιστότοπου ή πόσο καλό είναι το όραμά του .

Αν είστε σαν εμένα, ίσως μερικές φορές επιθυμείτε το κείμενο ενός ιστότοπου να είναι λίγο μεγαλύτερο. Περιστασιακά θέτω τα γυαλιά μου στην ανάγνωση. μερικές φορές, ακόμα και με τα γυαλιά μου, το προεπιλεγμένο μέγεθος τύπου είναι πολύ μικρό. Ένα γρήγορο κλικ του ποντικιού φέρνει τα πάντα πίσω σε προοπτική.

Αλλαγή μεγέθους κειμένου Μέσω του μενού

  1. Επιλέξτε το μενού Προβολή Safari για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές για την αλλαγή του μεγέθους κειμένου.
      • Μεγέθυνση μόνο του κειμένου. Επιλέξτε αυτή την επιλογή για να έχετε την επιλογή Zoom in και Zoom out μόνο στο κείμενο της ιστοσελίδας.
  2. Μεγέθυνση. Αυτό θα αυξήσει το μέγεθος του κειμένου στην τρέχουσα ιστοσελίδα.
  3. Σμίκρυνση. Αυτό θα μειώσει το μέγεθος κειμένου στην ιστοσελίδα.
  4. Πραγματικό μέγεθος . Αυτό θα επιστρέψει το κείμενο στο μέγεθος όπως αρχικά οραματίστηκε από τον σχεδιαστή ιστοσελίδων.
  5. Κάντε την επιλογή σας από το μενού Προβολή.

Αλλαγή μεγέθους κειμένου από το πληκτρολόγιο

Προσθέστε κουμπιά κειμένου στη γραμμή εργαλείων του Safari

Έχω την τάση να ξεχνάω πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου , οπότε όταν έχω την επιλογή να προσθέσω αντίστοιχα κουμπιά στη γραμμή εργαλείων μιας εφαρμογής, θα την εκμεταλλευτώ γενικά. Είναι εύκολο να προσθέσετε κουμπιά ελέγχου κειμένου στη γραμμή εργαλείων του Safari.

  1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη γραμμή εργαλείων του Safari και επιλέξτε 'Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων' από το αναδυόμενο μενού.
  2. Εμφανίζεται μια λίστα με τα εικονίδια της γραμμής εργαλείων (κουμπιά).
  3. Κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο "Μέγεθος κειμένου" στη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε να τοποθετήσετε το εικονίδιο οπουδήποτε στη γραμμή εργαλείων που σας βολεύει.
  4. Τοποθετήστε το εικονίδιο "Μέγεθος κειμένου" στη θέση προορισμού του απελευθερώνοντας το κουμπί του ποντικιού.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε μια ιστοσελίδα με οδυνηρά μικρό κείμενο, απλά κάντε κλικ στο κουμπί 'Μέγεθος κειμένου' για να την αυξήσετε.

Δημοσιεύθηκε: 1/27/2008

Ενημερώθηκε: 25/5/2015