Απενεργοποιήστε τη λειτουργία "Άνοιγμα ασφαλών αρχείων μετά τη λήψη" στο Safari

Ακολουθεί ο τρόπος απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας, αν δεν την θέλετε

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari περιέχει ένα χαρακτηριστικό, ενεργοποιημένο από προεπιλογή, το οποίο καθιστά όλα τα αρχεία που θεωρούνται "ασφαλή" αυτόματα ανοιχτά μόλις ολοκληρωθεί η λήψη τους.

Αν και μπορεί να είναι βολικό ενώ είναι ενεργοποιημένο, αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο χαρακτηριστικό όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας. Πολλοί χρήστες προτιμούν να ανοίγουν με μη αυτόματο τρόπο τα ληφθέντα αρχεία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα προβάλλουν ανάλογα.

Το Safari θεωρεί τους παρακάτω τύπους αρχείων ως μέρος αυτής της κατηγορίας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το άνοιγμα ασφαλών αρχείων του Safari & # 34; Σύνθεση

Αυτή η ρύθμιση μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί μέσω των προτιμήσεων του Safari:

macOS

  1. Ανοίξτε το Safari και κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Safari στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις ... από το μενού πνιγμού και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά όταν ανοίξει το νέο παράθυρο.
  3. Εντοπίστε τα ανοιχτά "ασφαλή" αρχεία μετά την επιλογή λήψης στο κάτω μέρος της καρτέλας Γενικά .
  4. Εάν το πλαίσιο έχει έναν έλεγχο σε αυτό, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, πράγμα που σημαίνει ότι τα "ασφαλή" αρχεία παραπάνω θα ανοίξουν αυτόματα. Κάντε κλικ στο πλαίσιο μία φορά για να καταργήσετε την επιλογή και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  5. Επιστρέψτε στο Safari κάνοντας κλικ στον κόκκινο κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων.

Windows

Η πλησιέστερη ρύθμιση σε αυτό που είναι διαθέσιμη στην έκδοση των Windows του Safari είναι η επιλογή "πάντα προτροπή πριν τη λήψη". Όταν απενεργοποιηθεί, το Safari θα κατεβάσει τους περισσότερους τύπους αρχείων χωρίς να χρειάζεται να το επιτρέψετε ρητά.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τη ρύθμιση που αναφέραμε παραπάνω για το MacOS Safari, αυτή η επιλογή των Windows δεν αφήνει αυτόματα το αρχείο . Χρησιμοποιείται απλώς για τη λήψη αρχείων ταχύτερα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή αν θέλετε:

  1. Μεταβείτε στο στοιχείο μενού Επεξεργασία> Προτιμήσεις ....
  2. Ανοίξτε την καρτέλα Γενικά αν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Προς το κάτω μέρος αυτής της οθόνης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Πάντα προτού πραγματοποιήσετε λήψη . Για να επαναλάβετε, ένας έλεγχος σημαίνει ότι το Safari θα σας ζητήσει πάντα να κάνετε λήψη του αρχείου όταν ζητήσετε μια νέα λήψη, χωρίς έλεγχο σημαίνει ότι το Safari θα κατεβάσει αυτόματα τα πιο "ασφαλή" αρχεία χωρίς να σας ζητήσει ξανά.

Σημείωση: Αν έχετε αυτήν την επιλογή απενεργοποιημένη (δηλ. Το σημάδι ελέγχου δεν υπάρχει), το Safari θα αποθηκεύσει τα αρχεία στο φάκελο που καθορίσατε στην επιλογή "Αποθήκευση κατεβασμένων αρχείων σε:" που βρίσκεται επίσης σε αυτή την οθόνη.