Η αυτόματη διόρθωση ορθογραφίας του Mac

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση μέσω εφαρμογής

Ένα παράπονο με το λειτουργικό σύστημα Mac είναι αυτόματη διόρθωση. Το OS X Snow Leopard και προηγουμένως είχε ήδη έναν ορθογραφικό έλεγχο που θα μπορούσε να ελέγξει την ορθογραφία σας καθώς πληκτρολογείτε, αλλά η νεότερη έκδοση του ορθογραφικού ελέγχου μπορεί να είναι πόνος στο λεξικό. Η νέα λειτουργία αυτόματης διόρθωσης είναι πολύ επιθετική για να θέλει να κάνει αλλαγές στην ορθογραφία. κάνει επίσης αλλαγές τόσο γρήγορα ώστε να μην παρατηρήσετε ότι μια λέξη που πληκτρολογήσατε έχει αλλάξει.

Ευτυχώς, όλες οι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Mac από OS X Lion και on περιλαμβάνουν ένα σύστημα που παρέχει έναν καλό βαθμό ελέγχου στον ορθογραφικό έλεγχο. Σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να ενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο σε όλη την έκταση του συστήματος αλλά και να τον ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε για μεμονωμένες εφαρμογές.

Ακόμη καλύτερα, ανάλογα με την εφαρμογή, μπορείτε να έχετε επιπλέον επίπεδα ελέγχου πέρα ​​απλά ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τον ορθογραφικό έλεγχο. Για παράδειγμα, το Apple Mail μπορεί να έχει τον έλεγχο ορθογραφικού ελέγχου και να επισημάνει μόνο σφάλματα κατά την πληκτρολόγηση. Ή μπορείτε να κάνετε έλεγχο ορθογραφίας όταν είστε έτοιμοι να στείλετε ένα μήνυμα.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης ορθογραφίας στο σύστημα

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock είτε επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Lion ή Mountain Lion, επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Language & Text . Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks μέσω του OS X El Capitan ή οποιαδήποτε από τις νεότερες εκδόσεις του macOS, επιλέξτε τις προτιμήσεις του πληκτρολογίου .
  3. Στο παράθυρο Προτιμήσεις γλώσσας και κειμένου ή πληκτρολογίου , επιλέξτε την καρτέλα Κείμενο.
  4. Για να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο ορθογραφίας , τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Αυτόματη ορθογραφική ορθογραφία .
  5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού Ορθογραφία για να επιλέξετε μια προτιμώμενη γλώσσα για να χρησιμοποιήσετε ή να επιλέξετε το Automatic by Language , το οποίο θα επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιήσει την καλύτερη ορθογραφία για τη γλώσσα που χρησιμοποιείται.
  6. Για να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο ορθογραφίας, αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Αυτόματη ορθογραφία .
Στην καρτέλα Κείμενο στο παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου θα βρείτε τις επιλογές ορθογραφίας ολόκληρου του συστήματος. Στιγμιότυπο οθόνης από την Coyote Moon, Inc.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης ορθογραφίας κατά εφαρμογή

Η Apple ενσωμάτωσε επίσης τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών ελέγχου ορθογραφίας σε βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή. Αυτό το σύστημα ανά εφαρμογή θα λειτουργεί με λογισμικό που έχει ενημερωθεί για να λειτουργεί με το Lion ή αργότερα. Οι παλαιότερες εφαρμογές ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τον ορθογραφικό έλεγχο ή μπορεί να έχουν δικό τους ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ορθογραφίας που αντικαθιστά το ενσωματωμένο στο OS X.

Ανάλογα με την εφαρμογή, η δυνατότητα και οι διαθέσιμες επιλογές για τον έλεγχο ορθογραφικού ελέγχου θα διαφέρουν. Σε αυτό το παράδειγμα, πρόκειται να απενεργοποιήσω τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης στο Apple Mail. Θα αφήσω τον ορθογραφικό έλεγχο να διατηρήσει τη δυνατότητα να επισημάνει ένα σφάλμα κατά την πληκτρολόγηση, αλλά να μην το διορθώσω αυτόματα.

  1. Εκκινήστε το Apple Mail .
  2. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο μηνύματος. Το σημείο εισαγωγής κειμένου πρέπει να βρίσκεται σε μια επεξεργάσιμη περιοχή του μηνύματος, οπότε κάντε κλικ στο σώμα του μηνύματος.
  3. Κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία αλληλογραφίας και αφήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο ορθογραφίας και γραμματικής (αλλά μην κάνετε κλικ). Αυτό θα αποκαλύψει ένα υπομενού με διάφορες επιλογές.
  4. Οι επιλογές που έχουν ενεργοποιηθεί θα έχουν σημάδια ελέγχου δίπλα τους. Η επιλογή ενός στοιχείου από το μενού θα ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει το σημάδι ελέγχου, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.
  5. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση, αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Διόρθωση σωστής ορθογραφίας .
  6. Για να επιτρέψετε στον ορθογραφικό έλεγχο να σας προειδοποιήσει για σφάλματα, ενεργοποιήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Έλεγχος ορθογραφίας κατά την πληκτρολόγηση .
  7. Οι καταχωρήσεις μενού σε άλλες εφαρμογές ενδέχεται να φαίνονται λίγο διαφορετικές, αλλά εάν η εφαρμογή υποστηρίζει το σύστημα ορθογραφίας και γραμματικής σε όλο το σύστημα, θα βρείτε πάντα επιλογές για τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών στο μενού Επεξεργασία της εφαρμογής, κάτω από το στοιχείο ορθογραφίας και γραμματικής.

Μια τελευταία σημείωση: Η ρύθμιση των ρυθμίσεων ορθογραφίας και γραμματικής σε επίπεδο εφαρμογής ενδέχεται να μην έχει αποτέλεσμα μέχρι να κάνετε επανεκκίνηση της εφαρμογής.