Χρησιμοποιήστε το Finder για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αντίγραφα ασφαλείας FileVault σε μια μηχανή ώρας

Το Time Machine σε Mac κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου

Η εφαρμογή Time Machine της Apple χρησιμοποιεί μια αναγκάζουσα διεπαφή για την αποκατάσταση των αρχείων και των φακέλων που έχουν δημιουργηθεί με backup σε ένα Mac, αλλά τι συμβαίνει όταν το αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε βρίσκεται μέσα σε μια εικονική εικόνα FileVault ;

Σχετικά με το FileVault

Το FileVault είναι πρόγραμμα κρυπτογράφησης δίσκων σε υπολογιστές Mac. Με αυτό, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τους φακέλους και να τους προστατεύσετε με έναν κωδικό πρόσβασης.

Τα μεμονωμένα αρχεία και οι φάκελοι σε μια κρυπτογραφημένη εικόνα FileVault είναι κλειδωμένα και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω του Time Machine . Ωστόσο, η Apple παρέχει μια άλλη εφαρμογή που μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του FileVault - το Finder . Αυτό δεν είναι ένα backdoor που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα αρχεία. Εξακολουθείτε να πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία, αλλά παρέχει έναν τρόπο επαναφοράς ενός μόνο αρχείου ή ομάδας αρχείων χωρίς να απαιτείται πλήρης αποκατάσταση από το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine.

Το μη τόσο μυστικό μέρος αυτής της συμβολής είναι ότι το Time Machine αντιγράφει μόνο την κρυπτογραφημένη εικόνα αραιής δέσμης που είναι ο αρχικός φάκελος FileVault. Χρησιμοποιώντας το Finder, μπορείτε να περιηγηθείτε στο φάκελο backup, να κάνετε διπλό κλικ στην κρυπτογραφημένη εικόνα, να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης και η εικόνα να συνδεθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε το αρχείο που θέλετε και να το σύρετε στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλη τοποθεσία.

Χρησιμοποιώντας το Finder για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία Backup του FileVault

Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα FileVault Backup:

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder στο Mac κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στην αποβάθρα ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + N.
  2. Κάντε κλικ στη μονάδα δίσκου που χρησιμοποιείται για τα εφεδρικά αντίγραφα του Time Machine στον αριστερό πίνακα του παραθύρου Finder. Σε πολλές περιπτώσεις, το όνομά του είναι Time Machine Backup .
  3. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Backups.backupdb .
  4. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο με το όνομα του υπολογιστή σας. Μέσα στο φάκελο, μόλις ανοίξατε είναι μια λίστα φακέλων με ημερομηνίες και ώρες.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο που αντιστοιχεί στην ημερομηνία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε.
  6. Παρουσιάζετε έναν άλλο φάκελο που ονομάζεται μετά τον υπολογιστή σας. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό. Μέσα σε αυτό το φάκελο είναι μια αναπαράσταση ολόκληρου του Mac κατά τη στιγμή της λήψης του αντιγράφου ασφαλείας.
  7. Χρησιμοποιήστε το Finder για να περιηγηθείτε στο φάκελο του λογαριασμού χρήστη, συνήθως κατά μήκος αυτής της διαδρομής: ComputerName > Users > username . Στο εσωτερικό υπάρχει ένα αρχείο με όνομα username.sparsebundle . Αυτό είναι το αντίγραφο του προστατευμένου λογαριασμού χρήστη FileVault.
  8. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο username.sparsebundle .
  9. Προμηθεύστε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού χρήστη για να συνδέσετε και να αποκρυπτογραφήσετε το αρχείο εικόνας.
  1. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης για να περιηγηθείτε στην εικόνα FileVault σαν να ήταν οποιοσδήποτε άλλος φάκελος στο Mac σας. Εντοπίστε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε και σύρετέ τους στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλη τοποθεσία.

Όταν ολοκληρώσετε την αντιγραφή των αρχείων που θέλετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί ή αποσυνδέσετε την εικόνα username.sparsebundle.