Εκτύπωση πολλαπλών στο CorelDRAW

01 από 07

Τα ενσωματωμένα εργαλεία του CorelDRAW για την εκτύπωση πολλαπλών

Έχετε δημιουργήσει ένα σχέδιο στο CorelDRAW το οποίο πρέπει να εκτυπώσετε σε πολλαπλάσια; Οι επαγγελματικές κάρτες ή οι ετικέτες διευθύνσεων είναι κοινά σχέδια τα οποία συνήθως θέλετε να εκτυπώσετε σε πολλαπλάσια. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα ενσωματωμένα εργαλεία του CorelDRAW για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να σπαταλήσετε πολύ χρόνο διπλασιάζοντας και ευθυγραμμίζοντας το σχέδιο σας για να εκτυπώσετε σωστά.

Εδώ θα σας παρουσιάσω δύο διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εκτυπώσετε πολλαπλάσια ενός σχεδίου από το CorelDRAW - χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ετικετών και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία διάταξης επιβολής στην προεπισκόπηση εκτύπωσης του CorelDRAW. Για απλότητα, θα χρησιμοποιήσω επαγγελματικές κάρτες ως παράδειγμα σε αυτό το άρθρο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες μεθόδους για οποιοδήποτε σχέδιο που χρειάζεστε για εκτύπωση σε πολλαπλάσια.

Χρησιμοποιώ το CorelDRAW X4 σε αυτό το σεμινάριο, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να ήταν παρών σε προηγούμενες εκδόσεις.

02 του 07

Ρυθμίστε το έγγραφο και δημιουργήστε το σχέδιό σας

Ανοίξτε το CorelDRAW και ανοίξτε ένα νέο κενό έγγραφο.

Αλλάξτε το μέγεθος χαρτιού ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος που σχεδιάζετε. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επαγγελματική κάρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού στη γραμμή επιλογών για να επιλέξετε επαγγελματικές κάρτες για το μέγεθος χαρτιού. Επίσης, αλλάξτε τον προσανατολισμό από το πορτρέτο στο τοπίο, αν χρειαστεί.

Σχεδιάστε τώρα την επαγγελματική σας κάρτα ή άλλο σχεδιασμό.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε φύλλα χαρτιού επαγγελματικών καρτών ή χαρτιού ετικετών που έχετε αγοράσει, μεταβείτε στην ενότητα "Εκτύπωση σε φύλλα ετικετών ή χαρτί επαγγελματικών καρτών με βαθμολόγηση". Αν θέλετε να εκτυπώσετε σε απλό χαρτί ή χαρτόνι, μεταβείτε στην ενότητα "Εργαλείο διάταξης επιβολής".

03 του 07

Εκτύπωση σε φύλλα ετικετών ή χαρτί επαγγελματικής κάρτας με βαθμολόγηση

Μεταβείτε στην επιλογή Διάταξη> Ρύθμιση σελίδας.

Κάντε κλικ στο "Label" στο δέντρο επιλογών.

Αλλάξτε τις επιλογές ετικέτας από το Κανονικό χαρτί στις ετικέτες. Όταν το κάνετε αυτό, ένας μακρύς κατάλογος τύπων ετικετών θα είναι διαθέσιμος στο διάλογο επιλογών. Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι ετικετών για κάθε κατασκευαστή, όπως ο Avery και άλλοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ θα θέλουν να πάνε στο AVERY Lsr / Ink. Πολλές άλλες μάρκες φύλλων χαρτιού θα περιλαμβάνουν τους αντίστοιχους αριθμούς Avery στα προϊόντα τους.

Επεκτείνετε το δέντρο μέχρι να βρείτε τον συγκεκριμένο αριθμό προϊόντος ετικέτας που ταιριάζει με το χαρτί που χρησιμοποιείτε. Όταν κάνετε κλικ σε μια ετικέτα στο δέντρο, θα εμφανιστεί μια μικρογραφία της διάταξης δίπλα της. Το Avery 5911 είναι πιθανώς αυτό που ψάχνετε εάν το σχέδιό σας είναι μια επαγγελματική κάρτα.

04 του 07

Δημιουργία διάταξης για προσαρμοσμένες ετικέτες (Προαιρετικό)

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί προσαρμογής ετικέτας εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη διάταξη που χρειάζεστε. Στο παράθυρο διαλόγου προσαρμόσετε την ετικέτα, μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος της ετικέτας, τα περιθώρια, τις υδρορροές, τις σειρές και τις στήλες ώστε να ταιριάζει με το χαρτί στο οποίο εργάζεστε.

05 του 07

Ετικέτες Προεπισκόπηση εκτύπωσης

Μόλις πατήσετε εντάξει από το παράθυρο διαλόγου της ετικέτας, το έγγραφο σας CorelDRAW δεν θα αλλάξει, αλλά όταν πάτε για εκτύπωση, θα εκτυπωθεί στη διάταξη που έχετε ορίσει.

06 του 07

Εργαλείο διάταξης επιβολής

Μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο> Προεπισκόπηση εκτύπωσης.

Ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα σχετικά με την αλλαγή του προσανατολισμού χαρτιού, αν ναι, να αποδεχτείτε την αλλαγή.

Η προεπισκόπηση εκτύπωσης πρέπει να εμφανίζει την επαγγελματική σας κάρτα ή άλλο σχέδιο στο κέντρο ενός πλήρους φύλλου χαρτιού.

Κατά μήκος της αριστερής πλευράς, θα έχετε τέσσερα κουμπιά. Κάντε κλικ στο δεύτερο - Εργαλείο διάταξης επιβολής. Τώρα στη γραμμή επιλογών, θα έχετε μια θέση για να καθορίσετε τον αριθμό των σειρών και των στηλών για να επαναλάβετε το σχέδιό σας. Για επαγγελματικές κάρτες, ορίστε το για 3 και 4 προς τα κάτω. Αυτό θα σας δώσει 12 σχέδια στη σελίδα και θα μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χαρτιού σας.

07 του 07

Εκτύπωση σημάτων καλλιέργειας

Αν θέλετε τα σημάδια περικοπής να βοηθήσουν στην κοπή των καρτών σας, κάντε κλικ στο τρίτο κουμπί - Εργαλείο τοποθέτησης κειμένου - και ενεργοποιήστε το κουμπί "Εκτύπωση καρτέλας" στη γραμμή επιλογών.

Για να δείτε το σχέδιό σας ακριβώς όπως θα εκτυπωθεί, πατήστε Ctrl-U για να μεταβείτε στην πλήρη οθόνη. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Esc για έξοδο από την προβολή πλήρους οθόνης.