Προγραμματίστε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται σε μεταγενέστερη ώρα στο Outlook

Χρησιμοποιώντας το Microsoft Outlook, έχετε τη δυνατότητα προγραμματισμού ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα αποσταλεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία και ώρα, αντί να το στείλετε αμέσως.

Προγραμματισμός καθυστερημένης παράδοσης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Microsoft Outlook μετά το 2016, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εάν θέλετε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει ή θέλετε να προωθήσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλους, επιλέξτε το μήνυμα στα εισερχόμενά σας και κάντε κλικ στο κουμπί Απάντηση , Απάντηση ή Προώθηση στο μενού κορδέλας.
    1. Διαφορετικά, για να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο επάνω αριστερό μέρος του μενού κορδέλας.
  2. Ολοκληρώστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εισάγοντας τους παραλήπτες, το θέμα και το μήνυμα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να στείλετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, κάντε κλικ στο μικρό βέλος στη δεξιά πλευρά του κουμπιού "Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" για να ανοίξετε το μενού καθυστέρησης - μην κάνετε κλικ στο κύριο μέρος του κουμπιού " Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " ή θα στείλει αμέσως το email σας.
  4. Από το αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή αργότερα ....
  5. Ορίστε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να σταλεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν προγραμματιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα αποσταλεί μπορούν να βρεθούν στο φάκελο "Πρόχειρα".

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ακυρώσετε ή να αλλάξετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο φάκελο Πρόχειρα στο αριστερό παράθυρο.
  2. Κάντε κλικ στο προγραμματισμένο email σας. Κάτω από τα στοιχεία της κεφαλίδας του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα δείτε ένα μήνυμα που θα δείχνει πότε θα προγραμματιστεί η αποστολή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ακύρωση αποστολής στη δεξιά πλευρά του μηνύματος αυτού του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) στο πλαίσιο διαλόγου για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ακυρώσετε την αποστολή του προγραμματισμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα ακυρωθεί και θα ξανανοίξει για να μπορείτε να το επεξεργαστείτε. Από εδώ μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε διαφορετικό χρόνο αποστολής ή να στείλετε αμέσως το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Προγραμματισμός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε παλαιότερες εκδόσεις του Outlook

Για τις εκδόσεις του Microsoft Outlook από το Outlook 2007 στο Outlook 2016, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε με ένα νέο μήνυμα ή απαντήστε ή προωθήστε ένα μήνυμα στα εισερχόμενά σας επιλέγοντάς το.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογές στο παράθυρο μηνύματος.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Παράδοση καθυστέρησης στην ομάδα Περισσότερες επιλογές. Αν δεν εμφανιστεί η επιλογή Καθυστέρηση παράδοσης, αναπτύξτε την ομάδα Περισσότερες επιλογές κάνοντας κλικ στο εικονίδιο επέκτασης στην κάτω δεξιά γωνία του μπλοκ ομάδας.
  4. Στην ενότητα "Επιλογές προβολής", επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή " Μην προβείτε πριν" και ορίστε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να αποσταλεί το μήνυμα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Για το Outlook 2000 με το Outlook 2003, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στο παράθυρο μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή > Επιλογές στο μενού.
  2. Κάτω από τις επιλογές παράδοσης, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Μην παραδίδετε πρίν.
  3. Ορίστε την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα παράδοσης χρησιμοποιώντας τις αναπτυσσόμενες λίστες.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Τα προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχουν ακόμα αποσταλεί μπορούν να βρεθούν στο φάκελο Εξερχόμενα.

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να στείλετε αμέσως το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εντοπίστε το προγραμματισμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο φάκελο Εξερχόμενα .
  2. Επιλέξτε το μήνυμα με καθυστέρηση.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές .
  4. Στην ομάδα Περισσότερες επιλογές, κάντε κλικ στην επιλογή Καθυστέρηση παράδοσης .
  5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή " Μην παραδίδετε" πριν
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή . Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί αμέσως.

Δημιουργήστε μια καθυστέρηση αποστολής για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνει αυτόματα καθυστέρηση αποστολής για όλα τα μηνύματα που δημιουργείτε και στέλνετε. Αυτό είναι βολικό αν βρίσκετε συχνά ότι επιθυμείτε να κάνετε μια αλλαγή σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μόλις στείλατε - ή έχετε στείλει ποτέ ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λυπάσαι να στείλετε βιαστικά.

Προσθέτοντας μια προεπιλεγμένη καθυστέρηση σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αποτρέπετε την άμεση αποστολή τους, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε και να κάνετε αλλαγές ή να τα ακυρώσετε αν είναι εντός της καθυστέρησης που δημιουργείτε.

Για να δημιουργήσετε ένα πρότυπο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με καθυστέρηση αποστολής, ακολουθήστε τα εξής βήματα (για Windows):

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο .
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση κανόνων και ειδοποιήσεων > Νέος κανόνας .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή κανόνα που βρίσκεται κάτω από το Star από έναν κενό κανόνα.
  4. Από τη λίστα Επιλογή συνθηκών, επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στις επιλογές που θέλετε να εφαρμόσετε.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . Αν εμφανιστεί ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης (θα λάβετε ένα εάν δεν έχετε επιλέξει καμία επιλογή), κάντε κλικ στο κουμπί Ναι ( Yes ) και όλα τα μηνύματα που στέλνετε θα έχουν αυτόν τον κανόνα εφαρμοσμένο σε αυτά.
  6. Στη λίστα Επιλογή ενεργειών, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην παράταση της παράδοσης με αριθμό λεπτών .
  7. Κάντε κλικ στον αριθμό φράσης και πληκτρολογήστε τον αριθμό των λεπτών που θέλετε να καθυστερήσετε την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μέγιστο είναι 120 λεπτά.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  9. Επιλέξτε πλαίσια δίπλα σε τυχόν εξαιρέσεις που θέλετε να κάνετε κατά την εφαρμογή του κανόνα.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  11. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτόν τον κανόνα στο πεδίο.
  12. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση αυτού του κανόνα .
  13. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .

Τώρα, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αποστολή για οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα μεταβεί πρώτα στο φάκελο "Εξερχόμενα" ή "Πρόχειρα", όπου θα περιμένει το καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την αποστολή.

Τι συμβαίνει εάν το Outlook δεν εκτελείται κατά το χρόνο παράδοσης;

Εάν το Outlook δεν είναι ανοιχτό και λειτουργεί τη στιγμή που το μήνυμα φτάσει στον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης, το μήνυμα δεν θα παραδοθεί. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Outlook, το μήνυμα θα σταλεί αμέσως.

Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση που βασίζεται σε σύννεφο του Outlook, όπως το Outlook.com, τα προγραμματισμένα σας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλούν τη σωστή στιγμή, είτε έχετε ανοιχτό τον ιστότοπο είτε όχι.

Τι συμβαίνει εάν δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο κατά το χρόνο παράδοσης;

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο κατά την προγραμματισμένη παράδοση και το Outlook είναι ανοιχτό, το Outlook θα προσπαθήσει να παραδώσει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την καθορισμένη ώρα, αλλά θα αποτύχει. Θα δείτε ένα παράθυρο σφάλματος προόδου αποστολής / λήψης του Outlook.

Το Outlook θα προσπαθήσει επίσης αυτόματα να στείλει ξανά, αν και αργότερα. Όταν αποκατασταθεί η σύνδεση, το Outlook θα στείλει το μήνυμα.

Και πάλι, εάν χρησιμοποιείτε το Outlook.com με βάση το σύννεφο για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα προγραμματισμένα μηνύματα δεν θα περιορίζονται από τη συνδεσιμότητά σας.

Σημειώστε ότι το ίδιο ισχύει και αν το Outlook έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί σε λειτουργία εκτός σύνδεσης κατά την προγραμματισμένη ώρα παράδοσης. Το Outlook θα αποσταλεί αυτομάτως μόλις ο λογαριασμός που χρησιμοποιείται για το μήνυμα λειτουργεί ξανά online.