Πώς να αλλάξετε τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε HTML ή απλό κείμενο στο Outlook

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατίθενται σε τρεις διαφορετικές μορφές: απλό κείμενο, πλούσιο κείμενο ή HTML .

Αρχικά, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν απλό κείμενο, το οποίο είναι σχεδόν όπως ακούγεται, απλά κείμενο χωρίς στυλ γραμματοσειράς ή μορφοποίηση μεγέθους, εισαγόμενες εικόνες, χρώματα και άλλα πρόσθετα που δημιουργούν την εμφάνιση ενός μηνύματος. Η μορφή εμπλουτισμένου κειμένου (RTF) είναι μια μορφή αρχείου που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και παρέχει περισσότερες επιλογές μορφοποίησης. Η HTML (HyperText Markup Language) χρησιμοποιείται για τη μορφοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ιστοσελίδων, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών μορφοποίησης πέρα ​​από το απλό κείμενο.

Μπορείτε να συνθέσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με περισσότερες επιλογές στο Outlook επιλέγοντας τη μορφή HTML.

Πώς να συνθέσετε μηνύματα μορφοποίησης HTML στο Outlook.com

Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη μορφοποίηση HTML στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με μια γρήγορη προσαρμογή στις ρυθμίσεις σας.

  1. Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις , η οποία εμφανίζεται ως εικονίδιο με γρανάζι ή γρανάζι.
  2. Στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή πλήρων ρυθμίσεων που βρίσκονται στο κάτω μέρος.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλληλογραφία στο παράθυρο μενού Ρυθμίσεις
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθεση στο μενού προς τα δεξιά.
  5. Δίπλα στο στοιχείο Σύνθεση μηνυμάτων , κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε HTML από τις επιλογές.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Τώρα, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα έχουν διαθέσιμες επιλογές μορφοποίησης HTML κατά τη σύνταξη των μηνυμάτων σας.

Αλλαγή της μορφής μηνυμάτων στο Outlook στο Mac

Μπορείτε να ορίσετε μεμονωμένα μηνύματα για χρήση μορφοποίησης HTML ή απλού κειμένου στο Outlook για Mac όταν συντάσσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογές στο επάνω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  2. Κάντε κλικ στο διακόπτη "Μορφοποίηση κειμένου " στο μενού "Επιλογές" για εναλλαγή μεταξύ μορφής HTML ή απλού κειμένου.
    1. Σημειώστε ότι αν απαντάτε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήταν σε μορφή HTML ή συντάξατε το μήνυμά σας πρώτα στη μορφή HTML, η εναλλαγή σε απλό κείμενο θα απομακρύνει όλες τις υπάρχουσες μορφοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των έντονων γραμματοσειρών, πλάγιων χαρακτήρων, χρωμάτων, γραμματοσειρών και γραμματοσειρών. πολυμέσων όπως οι εικόνες που περιέχει. Μόλις αφαιρεθούν αυτά τα στοιχεία, έχουν φύγει. η επιστροφή σε μορφή HTML δεν θα τα επαναφέρει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από προεπιλογή, το Outlook έχει ρυθμιστεί να συνθέτει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας μορφοποίηση HTML. Για να το απενεργοποιήσετε για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνθέσατε και χρησιμοποιείτε απλό κείμενο:

  1. Στο μενού που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης, κάντε κλικ στο Outlook > Προτιμήσεις ...
  2. Στην ενότητα Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του παραθύρου Προτιμήσεις του Outlook, κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθεση .
  3. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις σύνθεσης", στο πλαίσιο "Μορφή και λογαριασμός", καταργήστε την επιλογή του πρώτου πλαισίου δίπλα στην επιλογή Σύνθεση μηνυμάτων σε HTML από προεπιλογή .

Τώρα όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συντάσσονται με απλό κείμενο από προεπιλογή.

Αλλαγή Μορφή Μηνυμάτων στο Outlook 2016 για Windows

Εάν απαντάτε ή διαβιβάζετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook 2016 για Windows και θέλετε να αλλάξετε τη μορφή του μηνύματος σε HTML ή απλό κείμενο μόνο για ένα μήνυμα:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Pop Out στην επάνω αριστερή γωνία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. αυτό θα ανοίξει το μήνυμα σε ένα δικό του παράθυρο.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μορφοποίηση κειμένου στην κορυφή του παραθύρου μηνύματος.
  3. Στην ενότητα Μορφή της κορδέλας μενού, κάντε κλικ είτε σε HTML είτε σε Απλό κείμενο , ανάλογα με τη μορφή στην οποία θέλετε να μεταβείτε. Σημειώστε ότι η εναλλαγή από το HTML σε απλό κείμενο θα εξαλείψει όλες τις μορφοποιήσεις από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των έντονων, πλάγιων, χρωμάτων και πολυμέσων που υπάρχουν σε προηγούμενα μηνύματα που μπορεί να αναφέρονται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
    1. Μια τρίτη επιλογή είναι το εμπλουτισμένο κείμενο, το οποίο είναι παρόμοιο με το σχήμα HTML, καθώς προσφέρει περισσότερες επιλογές από το απλό κείμενο.

Εάν θέλετε να ορίσετε την προεπιλεγμένη μορφή για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε στο Outlook 2016:

  1. Από το επάνω μενού, κάντε κλικ στο Αρχείο > Επιλογές για να ανοίξετε το παράθυρο Επιλογές του Outlook.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλληλογραφία στο αριστερό μενού.
  3. Στην ενότητα Σύνταξη μηνυμάτων, δίπλα στην επιλογή Σύνθεση μηνυμάτων σε αυτή τη μορφή: κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε είτε HTML, Απλό κείμενο ή Πλούσιο κείμενο.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές του Outlook.