Πώς να αποτρέψετε τα συνημμένα Winmail.dat να στέλνονται στο Outlook

Μπορείτε να σταματήσετε το Outlook να αποστέλλει συνημμένα winmail.dat (MS-Tnef) (κρύβοντας, επιπλέον, πραγματικά συνημμένα) σε παραληφθέντες παραλήπτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν χρησιμοποιούν το Outlook.

Η περίπλοκη υπόθεση του Winmail.dat

Οι παραλήπτες των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαινομενικά από το μπλε, διαμαρτύρονται για ένα μυστηριώδες συνημμένο που ονομάζεται "winmail.dat" (του ακόμα πιο μυστηριώδους τύπου "application / ms-tnef"), το οποίο δεν μπορούν να ανοίξουν, ανεξάρτητα από το τι προσπαθούν ; Τα αρχεία που επισυνάπτετε εξαφανίζονται σε αυτό το winmail.dat moloch; Εμφανίζεται το winmail.dat για μερικούς αλλά όχι για όλους τους παραλήπτες των μηνυμάτων σας;

Πότε, πώς και γιατί η Winmail.dat-Application / MS-Tnef δημιουργείται

Δεν είναι δικό σας λάθος. Είναι το λάθος του Outlook σας, κατά κάποιο τρόπο.

Εάν το Outlook στέλνει ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας το μορφότυπο RTF (το οποίο πρακτικά δεν χρησιμοποιείται εκτός του Outlook και του Exchange) για έντονα κείμενα και άλλες βελτιώσεις κειμένου, περιλαμβάνει τις εντολές μορφοποίησης στο αρχείο winmail.dat. Λήψη των πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν καταλαβαίνουν τον κώδικα σε αυτό, το εμφανίζει ως συνημμένο συνημμένο. Για να χειροτερέψει τα θέματα, το Outlook θα συσκευάσει επίσης συχνά και άλλα συνηθισμένα αρχεία συνημμένων στο αρχείο winmail.dat.

Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από το winmail.dat εντελώς, βεβαιώνοντας ότι το Outlook δεν προσπαθεί καν να στείλει αλληλογραφία χρησιμοποιώντας RTF.

Αποτρέψτε τα συνημμένα Winmail.dat να στέλνονται στο Outlook

Για να αποτρέψετε το Outlook να επισυνάπτει το winmail.dat όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο (File) στο Outlook.
  2. Επιλέξτε Επιλογές .
  3. Μεταβείτε στην κατηγορία " Αλληλογραφία ".
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί HTML ή Απλό κείμενο για Σύνταξη μηνυμάτων σε αυτή τη μορφή: στην ενότητα Σύνταξη μηνυμάτων .
  5. Τώρα βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το στοιχείο Μετατροπή σε μορφή HTML ή Μετατροπή σε μορφή απλού κειμένου. Κατά την αποστολή μηνυμάτων σε μορφή εμπλουτισμένου κειμένου στους παραλήπτες του Internet: στη μορφή Μήνυμα .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε το Outlook με έναν λογαριασμό Outlook Mail στο Web (Outlook.com), τα συνημμένα winmail.dat ενδέχεται να σταλούν σε άτομα στο βιβλίο διευθύνσεών σας ανεξάρτητα από τις επιλογές του Outlook. Αυτό είναι ένα ζήτημα με το Outlook και το Outlook Mail στον Ιστό και θα χρειαστεί, δυστυχώς, η Microsoft να ενημερώσει τις εφαρμογές ώστε να επιλυθεί.

Αποτρέψτε τα συνημμένα Winmail.dat στο Outlook 2002-2007

Για να βεβαιωθείτε ότι το Outlook 2002 με το Outlook 2007 δεν επισυνάπτονται αρχεία winmail.dat:

Βήμα προς βήμα Screenshot Walkthrough

  1. Επιλέξτε Εργαλεία | Επιλογές ... από το μενού.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Μορφή αλληλογραφίας .
  3. Στην ενότητα Σύνθεση σε αυτήν τη μορφή μηνύματος: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει HTML ή Απλό κείμενο .
  4. Κάντε κλικ στο στοιχείο Διαμόρφωση Internet .
  5. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η επιλογή Μετατροπή σε απλό κείμενο ή Μετατροπή σε μορφή HTML στην ενότητα Κατά την αποστολή μηνυμάτων εμπλουτισμένου κειμένου του Outlook σε παραλήπτες του Internet, χρησιμοποιήστε αυτήν τη μορφή:
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  7. Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK .

Disabe Winmail.dat Πεισματάρης Πηγαίνοντας σε συγκεκριμένους παραλήπτες Δεν έχει σημασία το προεπιλεγμένο

Οι τυπικές ρυθμίσεις για τις μορφές εξερχομένων αλληλογραφίας στο Outlook μπορούν να αντικατασταθούν ανά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, ανά περίπτωση - όταν κάποιος παραπονείται για ένα ανεξήγητο συνημμένο "Winmail.dat" αφού έχετε κάνει όλες τις σωστές αλλαγές των ρυθμίσεων-, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη μορφή για μεμονωμένες διευθύνσεις:

  1. Στο Outlook 2016:
    1. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν βρίσκεται στις επαφές του Outlook.
      • Το Outlook 2016 δεν προσφέρει προς το παρόν κανένας τρόπος να αλλάξετε τις προτιμήσεις αποστολής για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν αντιστοιχιστεί σε μια καταχώρηση βιβλίου διευθύνσεων.
    2. Ανοίξτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την επιθυμητή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ξεκινήστε ένα νέο μήνυμα σε αυτό.
    3. Κάντε κλικ στη διεύθυνση με το δεξί κουμπί του ποντικιού.
    4. Επιλέξτε Ιδιότητες του Outlook ... από το μενού που εμφανίζεται.
  2. Στο Outlook 2007-13:
    1. Αναζητήστε την επαφή που θέλετε στις επαφές του Outlook.
    2. Κάντε διπλό κλικ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επαφής.
      • Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιθυμητή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το δεξί κουμπί του ποντικιού και επιλέξτε Άνοιγμα των Ιδιότητες του Outlook ... ή των Ιδιότητες του Outlook ... από το μενού.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο Αφήστε το Outlook να αποφασίσει για τη βέλτιστη μορφή αποστολής ή εάν έχει επιλεγεί απλό κείμενο αποστολής μόνο σε μορφή Internet:.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Εξαγωγή αρχείων από το Winmail.dat χωρίς το Outlook

Αν λάβετε συνημμένα winmail.dat με ενσωματωμένα αρχεία, μπορείτε να τα εξάγετε χρησιμοποιώντας αποκωδικοποιητή winmail.dat σε Windows ή OS X.

(Δοκιμασμένο με το Outlook 2007, το Outlook 2013 και το Outlook 2016)