Πώς να εκτυπώσετε ένα μέρος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Windows Mail

Η εκτύπωση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εύκολη στα Windows Mail και Outlook Express, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να εκτυπώσετε ένα τμήμα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα Windows Mail και Outlook Express δεν προσφέρουν έναν διαισθητικό, εύκολο και άνετο τρόπο για να το κάνετε αυτό. Σίγουρα, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα επίπονα βήματα:

Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και από την εκτύπωσή σας λείπουν όλες οι μετα-πληροφορίες του πρωτότυπου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-ο αποστολέας του, η ώρα και η ημερομηνία κατά την οποία παραδόθηκε και ο αρχικός παραλήπτης.

Εκτυπώστε μέρος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Windows Mail ή το Outlook Express

Εάν θέλετε να διατηρήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες και εξακολουθείτε να εκτυπώνετε μόνο ένα μέρος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Windows Mail ή στο Outlook Express, πρέπει να επιδοθείτε σε κάποια άλλη εμπλεκόμενη επεξεργασία. Αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο:

  1. Αποθηκεύστε το μήνυμα ως αρχείο .eml στην επιφάνεια εργασίας σας και προσθέστε το "X-Unsent: 1" .
  2. Αντιγράψτε την πλήρη κεφαλίδα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όλες οι γραμμές αρχίζουν από την κορυφή μέχρι να φτάσετε στην πρώτη κενή γραμμή).
  3. Επικολλήστε τα σε ένα νέο έγγραφο κειμένου στο Σημειωματάριο.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .eml στην επιφάνεια εργασίας σας για να το ανοίξετε στο Windows Mail ή στο Outlook Express.
  5. Διαγράψτε τα μέρη του μηνύματος που δεν θέλετε να εκτυπώσετε.
  6. Επιλέξτε Αρχείο | Αποθήκευση ως ... από το μενού.
  7. Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας σας.
  8. Προσθέστε "(edited)" στο προτεινόμενο όνομα αρχείου.
  9. Βεβαιωθείτε ότι το Mail (* .eml) έχει επιλεγεί ως τύπος αρχείου.
  10. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .
  11. Ανοίξτε το νέο αρχείο .eml στο Σημειωματάριο.
  12. Διαγράψτε όλες τις γραμμές κεφαλίδας εκτός από εκείνη που ξεκινά με "Τύπος περιεχομένου:", αν υπάρχει.
    • Οι γραμμές κεφαλίδας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να διπλωθούν στην επόμενη γραμμή. Σε αυτήν την περίπτωση, η επόμενη γραμμή κειμένου δεν ξεκινά στην πρώτη στήλη. Εφόσον αυτό ισχύει συχνά για τις γραμμές "Περιεχόμενο-Τύπος:", βεβαιωθείτε ότι αφήνετε επίσης στη θέση σας όλες τις γραμμές αμέσως μετά που δεν ξεκινούν στην πρώτη στήλη.
  13. Διαγράψτε τη γραμμή κεφαλίδας που αρχίζει με "Τύπος περιεχομένου:" (εάν υπάρχει) από τις κεφαλίδες του αρχικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στο άλλο παράθυρο του Σημειωματάριου).
  1. Διαγράψτε τη γραμμή "X-Unsent: 1".
  2. Επισημάνετε και αντιγράψτε όλες τις γραμμές κεφαλίδας από το αρχικό μήνυμα.
  3. Επικολλήστε τα στο επάνω μέρος του νέου αρχείου "(επεξεργασμένου) .eml" (αμέσως πριν από τη γραμμή "Content-Type:", αν υπάρχει).
  4. Αποθηκεύστε το αρχείο "(edited) .eml".
  5. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να το ανοίξετε στο Windows Mail ή στο Outlook Express.
  6. Εκτυπώστε το μήνυμα .