Το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ποιος το έστειλε και πότε;

Οι ιστορίες των ιδεών και των εννοιών είναι τουλάχιστον τόσο περίπλοκες όσο είναι ενδιαφέρουσες και είναι συνήθως δύσκολο να επισημανθεί αρχικά ένα ιστορικό. Ωστόσο, είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γνωρίζουμε αρκετά για το πώς συνέβη και πότε το έστειλε.

Στην αναζήτηση μιας χρήσης για το ARPANET

Το 1971, το δίκτυο ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) μόλις άρχισε να εμφανίζεται ως το πρώτο μεγάλο δίκτυο υπολογιστών. Χρηματοδοτήθηκε και δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και αργότερα θα οδηγούσε στην ανάπτυξη του Διαδικτύου. Ωστόσο, το 1971, το ARPANET ήταν λίγο περισσότερο από τους συνδεδεμένους υπολογιστές και όσοι το γνώριζαν αναζητούσαν πιθανές χρήσεις αυτής της εφεύρεσης.

Ο Richard W. Watson σκέφτηκε έναν τρόπο να παραδώσει μηνύματα και αρχεία σε εκτυπωτές σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Έχει καταθέσει το "πρωτόκολλο γραμματοκιβωτίου" του ως πρότυπο πρότυπο στο RFC 196, αλλά το πρωτόκολλο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Σε εκ των υστέρων και δεδομένου τα σημερινά προβλήματα με τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και junk φαξ πριν από αυτό, αυτό πιθανώς δεν είναι όλα κακά.

Ένας άλλος ενδιαφερόμενος για την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ υπολογιστών ήταν ο Ray Tomlinson. Το SNDMSG, ένα πρόγραμμα που μπορούσε να παραδώσει μηνύματα σε άλλο άτομο στον ίδιο υπολογιστή, ήταν περίπου 10 χρόνια. Έδωσε αυτά τα μηνύματα προσθέτοντας σε ένα αρχείο που ανήκε στον χρήστη που θέλετε να φτάσετε. Για να διαβάσουν το μήνυμα, διαβάζουν απλά το αρχείο.

SENDMSG & # 43; CPYNET & # 61; ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παρεμπιπτόντως, ο Tomlinson δούλευε σε μια ομάδα στην BBN Technologies που ανέπτυξε ένα πειραματικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων που ονομάζεται CPYNET, το οποίο θα μπορούσε να γράψει και να διαβάζει αρχεία σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

Ο Tomlinson έκανε το CPYNET να προσαρτήσει σε αρχεία αντί να τα αντικαταστήσει. Έπειτα συγχώνευσε τη λειτουργικότητά του με αυτή της SENDMSG έτσι ώστε να μπορεί να στέλνει μηνύματα σε απομακρυσμένα μηχανήματα. Το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γεννήθηκε.

Το μήνυμα του πρώτου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μετά από μερικά δοκιμαστικά μηνύματα που περιείχαν τις διαχρονικές λέξεις "QUERTYIOP" και ίσως "ASDFGHJK", ο Ray Tomlinson ήταν αρκετά ικανοποιημένος με την εφεύρεσή του για να το δείξει στην υπόλοιπη ομάδα.

Παρουσιάζοντας μια παρουσίαση για το πώς είναι αδιαχώριστη η μορφή και το περιεχόμενο, ο Tomlinson έστειλε το πρώτο πραγματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τέλη του 1971. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανακοίνωσε την ύπαρξή του, παρόλο που οι ακριβείς λέξεις έχουν ξεχαστεί. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι περιλάμβανε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του χαρακτήρα @ σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .